Fifa El Koydu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Fifa El Koydu

    FIFA, Türk futbolunda son dönemde siyasi otoritenin etkisi, genel kurul delegelerinin baskı altında tutulduğu yolundaki duyumlar üzerine harekete geçti, Türkiye Futbol Federasyonu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile UEFA'yı önümüzdeki hafta içerisinde toplantıya çağırma kararı aldı.
    FIFA Federasyonlar Komitesi tarafından alınan ve Futbol Federasyonu'na bugün tebliğ edilmesi beklenen kararda, söz konusu iddiaların kanıtlanması durumunda FIFA ana statüsüne aykırı davranıldığı gerekçesiyle Türkiye'nin kulüpler ve Milli Takım düzeyinde tüm faaliyetlerinin askıya alınabileceği belirtildi.

    Durum çok ciddi
    Türk futbol tarihinde ilk kez karşılaşılan bu tehlikeyle ilgili hükümetin temsilcisi olarak görülen devlet bakanlığından bir yetkilinin de bu toplantıya davet edilmesi, olayın ciddiyetini ortaya koydu.
    Son olarak hükümetin Polonya Futbol Federasyonu'na müdahalesine sert tepki gösteren FIFA'nın, Türk futbolunda özellikle son birkaç ay içerisinde yaşanan siyasi baskı tartışmalarını yakından takip ettiği belirtilen kararda şu ifadeler yer aldı:
    "Türkiye'de siyasi otoritenin etkisi, delegelere çeşitli yollarla baskı yapıldığı duyumları FIFA Federasyonlar Komitesi'ni rahatsız etmiştir. Bu iddiaların doğruluğunun görüşülmesi amacıyla FIFA, UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili devlet bakanlığının katılımıyla bir toplantı yapılması öngörülmüştür. Söz konusu toplantının tarihi en kısa sürede taraflara bildirilecektir".

    Ne olmuştu?
    Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yasadaki yetkisini kullanarak federasyonu olağanüstü genel kurula çağıracağı yolundaki açıklamaları, imza kampanyası sırasında delegelere baskı ve şantaj yapıldığı yolundaki iddialar ve Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yapılan soruşturmaların FIFA'yı sözkonusu kararı almaya zorladığı öğrenildi.
İşlem Yapılıyor
X