Bilim Adamları Yüz Nakline Hazır

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Bilim Adamları Yüz Nakline Hazır

    ABD'de bir grup bilim adamı, dünyanın ilk yüz naklini gerçekleştirmek için izin bekliyor. Yüz nakline izin verilirse, bağışlanacak organlar listesine 'yüz' de eklenecek. Kentucky'deki Louisville Üniversitesi plastik cerrahi ekibi, yüzünde ciddi deformasyon bulunan hastalara, bir ölünün yüzünü nakletme konusunda hazırlıklarını bir süre önce tamamladılar.

    Ekip, gerekli izni aldıktan sonra, nakil yaptırmak isteyen hastalar ve öldükten sonra yüzünü bağışlayabilecek kişiler arayacak. Bir çeşit yama tekniği Üniversitenin plastik cerrahi araştırma bölümünün başında bulunan Doktor John Baker, tekniği, damarların, sinirlerin, kasların, yağ dokusu ve derinin ayrı ayrı yamalanması olarak açıklıyor.

    Uygulanan yöntem Bir insanın, bir şekilde deforme olmuş yüzünü yeniden yaratmak için şu anda kullanılan yöntem, hastanın vücudunun diğer bölgelerinden alınan dokuların yüze nakledilmesi şeklinde.

    Daha sonra, bu dokunun gerçek bir yüze benzemesi ve aynı işlevi yerine getirebilmesi için, yıllarca dokunun yüze oturması bekleniyor. Ayrıca bir dizi yeni operasyon gerekiyor.

    Genelde, örneğin bir koldan alınan kemik, çene kalıbına sokularak yüze uygulanıyor. Yani şu anda kullanılar metodlar, yüz naklinden daha karmaşık. (cnntürk)

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X