20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gelecek atama döneminde kadrolu öğretmen atamasının dışında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde asgari 25 bin kadrolu ve sözleşmeli öğretmen ataması yapmak istiyoruz. Bu rakam daha da yukarılara çıkabilir" dedi.

    Bakan Çelik, çıkartmayı düşündükleri yasa ile de sözleşmeli öğretmenlere sendikalı olma yolunu açacaklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı. Bakan Çelik, öğretmen atmalarını yaparken, kamuyu etkin ve verimli kullanmak adına dengeler kurduklarının altını çizerek, bir branşta fazla öğretmen varsa o branşa yeniden öğretmen almanın doğru olmayacağını söyledi. Devlet mekanizmasının bir denge içinde çalıştığını vurgulayan Bakan Çelik, "Bizim hiçbir branşa yakınlığımız yada uzaklığımız yok. Bütün öğretmenlerimiz, başımızın tacıdır. Onları istihdam etmekten mutluluk duyarız. Biz, kadrolu ve sözleşmeli öğretmen atarken bir denge kuruyoruz. Hangi bölüme ne kadar öğretmen lazımsa bunu gözeterek, atamalarımızı yapıyoruz" diye konuştu. Bakan Çelik, sınıf öğretmenliği, matematik öğretmenliği, türkçe öğretmenliği, bilgisayar öğretmenliği ve ingilizce öğretmenliği branşlarının en çok öğretmene ihtiyaç duyulan branşlar olduğunun altını çizdi.

    Bakan Çelik, daha önce yaptıkları açıklamalarda 2007 yılı içinde 40 bin öğretmen ataması yapacaklarını belirttiklerini hatırlatarak, "Bugün yapılan 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması ile 2007 yılında ataması yapılan öğretmen sayısı 15 bin oldu. Geriye kaldı 25 bin öğretmen ataması. Biz, kadrolu öğretmen atamalarının dışında 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu istedik ve bunu alacağız. Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sürüyor. Sözleşmeli öğretmenleri dışında, bütün kamunun kullanımı için tahsis edilen 23 bin kişilik bir kadro var. Biz bu kadronun yarısına talibiz. Bu kadronun yarısı 10 binden fazla atama eder. Önümüzdeki atama döneminde asgari olarak 25 bin kadrolu ve sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz. Bu rakamın üzerinede çıkabaliriz" dedi. Çelik, bugün atamaları gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlerin büyük bir bölümünü ise batı illerine atayacaklarını bildirdi. Bakan Çelik, bundan önce yapılan atamalarda yüzde 90'lık bir bölümün doğu ve güneydoğu illerine atandığını belirterek, yeni atanacak öğretmeleri batı illerine atayarak, bir denge sağlamayı düşündüklerini kaydetti. Bakan Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin asla 2. sınıf öğretmen olarak nitelendirilmemesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

    "Sözleşmeli öğretmenlerimiz, kendilerini 2. sınıf gördüklerini söylüyor. Sözleşmeli öğretmenlerimiz asla 2. sınıf öğretmen değildir. Bütün öğretmenlerimiz 1. sınıftır. 1. sınıf öğretmende işinin hakkını veren öğretmendir". Bakan Çelik, atamaları gerçekleşmeyen öğretmen adaylarının ümitlerini kaybetmemeleri gerektiğini belirterek, Ağustos ayında yeni bir atama daha yapacaklarının müjdesini verdi.

    Bakan Çelik'ten sendikalara cevap

    Bakan Çelik, bazı sendikaların sözleşmeli öğretmenleri yanlış yönlendirdiğine dikkat çekerek, "Kimse sözleşmeli öğretmenlerimizin sırtından siyaset yapmaya kalkmasın" dedi. Sendikaların, sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasında büyük farklar varmış havası yaratmaya çalıştığını ifade ederek, "Sendikalar, sözleşmeli arkadaşlarımızı yanlış yönlendiriyor. Ben, sözleşmeli arkadaşlarımızı uyarmak istiyorum, Biz, sözleşmeli öğretmen atamazsak, zaten kadrolu olarakta atayamayız. Bugün çalışan 20-25 bin sözleşmeli öğretmenin ataması yapmasak, bu kişiler ya boş gezecek yada öğretmen olarak çalışamayacak. Sözleşmeli ile kadrolu arasındaki fark şu anda bir tanesin SSK''ya diğerinin ise Emekli Sandığı'na bağlı olması. Zaten Temmuz ayında çıkaracağımız Sosyal Güvenlik Reformu ile böyle bir ayrım ortadan kalkacak" diye konuştu. Sözleşmeli öğretmenlerden vazgeçmek gibi bir konunun olmadığı belirten Bakan Çelik, "Sözleşmeli öğretmenlerimizin iş güvencesi olmaması gibi bir durum söz konusu değil. İşinin hakkını veren bir öğretmeni, bu kadar öğretmen ihtiyacımız varken bir kenara bırakmamız söz konusu olabilir mi? Sözleşmeli öğretmenlerimiz üzerinden kimse ideolojik hesaplarını gerçekleştirmeye çalışmasın. Kimse sözleşmeli öğretmenlerin üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın. Eğer sözleşmeli öğretmen kapısı kapanırsa, bu kadar arkadaşımız işsiz kalır" şeklinde konuştu.

    Sendikaların, 'Sözleşmeli öğretmenler sendikalı olamıyor' şeklinde bir sıkıntısı olduğunu vurgulayan Çelik, "Üzerinde çalıştığımız yeni yasal düzenmeyle sözleşmeli öğretmenler sendikalı olabilicek. Sendikaların bütün problemi buysa, bunuda çözüyoruz" dedi. Bakan Çelik, eğitim dalında Türkiye'de iftihar edilecek şeylerin altına imzalarını attıklarını belirterek, birçok alanda yenilikler yaptıklarını kaydetti. Çelik, iktidarları döneminde toplam 264 bin kişiye istihdam sağladıklarını ve bu konuda en çok çalışan bakanlık olduklarının altını çizdi. Bakan Çelik, her üniversite mezunun istihdam edemediklerini ifade ederek, "Keşke, her mezunu istihdam edebilsek. Ama böyle bir durum değil Türkiye'de, dünyada bile yok" diye konuştu.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






  • yusufocuk
    Banned
    • 06-01-2005
    • 2598

    #2
    Konu: 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

    çok güzel onca okumuş çacuklarımz işsiz güçsüz ortalıktan dolaşmaktalar!
    bundan daha iyi bir haber olamaz bence hayır olsun o gençlerimize.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X