Kirli Ellerin İttifakı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • galerihikmet
    Member
    • 12-12-2004
    • 612

    Kirli Ellerin İttifakı



    Yazan:Aziz Ergen

    Türkiye yıllardır yapılan yolsuzluklarla fakir bir ülke haline getirildi.

    Devletin Kaynakları “Al yada öde” anlaşmalarıyla, alsak ta almasak ta karşılığını ödemek zorunda kaldığımız enerji anlaşmaları nedeniyle yok edildi.

    Arada karlı çıkan kimdi? Peki sadece bize enerji satanlar mı?

    Değildi tabiî ki

    % 10 a çalışanları hesabından 266 Milyar çıktığı bu süreçte enerji sektöründe yapılan hırsızlığın toplam tutarı yaklaşık olarak 50 Milyar Dolar dır.

    Konu yolsuzlukla mücadele olunca tabiî ki bazıları rahatsız olacak ve bu mücadeleyi sürdürenlerin kellesini isteyeceklerdir.

    Bu düzen geçmişte ne ise, bu günde budur

    Yolsuzlukla mücadele eden yada o günlerin moda ifadesiyle “Düğmeye basan” bulunmalı ve gereği yapılmalıdır.

    Oysa daha birkaç ay önce Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Emin ARSLAN; “Sayın savcım bu operasyonu biz yaparsak siyasiler iki günde bu operasyonu bitirir. Operasyona katılan herkesin kafasını koparırlar. Bu deliller çok önemli, Jandarma bunu yapabilirse biz her türlü teknik desteği verebiliriz, askere müdahale edemezler”

    Demişti. Bu kitapta Asker olsa bile yolsuzlukla mücadele edenin başına neler Geldiğini göreceksiniz.

    Daha yolun başında başımıza gelecekleri dönemin İçişleri Bakanı Saadettin TANTAN; “… Ancak Aziz Albayım bu operasyon sonuçta senide, beni de yiyecek. Ben Hükümetin İçişleri Bakanı olarak hazırım bu işin sonucuna, vatan sağ olsun” demiş, Bende karşılık olarak; “Bizde hazırız Sayın Bakanım vatanımız için feda olmaya” demiştim.

    Yani bir bedel ödeyeceğimi biliyordum.

    Türkiye Gündemine yolsuzlukla mücadelede askerin sivil idareye karşı inisiyatifi ele almış görüntüsü veriliyor ama içerden en üst düzey görüşmeler devam ediyordu.

    Yaşananlar birileri için, yakın zamanda oluşacak bir sonun başlangıcı idi. Ama bu son, bizim sonumuz muydu? Yoksa hırsızların mı?

    Bu sorunun cevabı çok geçmeden verilecek,

    Yolsuzlukla mücadele veren Kurmay Kıdemli Albay Aziz ERGEN, Asker tayin ve atama yönetmeliğinde emsali görülmemiş bir şekilde bir gecede Azerbaycan a tayin edilecekti.

    Mavi akım soruşturmasından sonra senaryonun ikinci perdesi olan Beyaz Enerji için adım atılacağında yapılan bu değişiklik ile adeta cezalandırılmıştı. Üstelik bu mücadelenin sona erdirilmesi planlanmışçasına konu emniyete devredilmiştir.

    Oysa Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Emin ARSLAN daha birkaç ay önce; “Sayın savcım bu operasyonu biz yaparsak siyasiler iki günde bu operasyonu bitirir. Operasyona katılan herkesin kafasını koparırlar. Bu deliller çok önemli, Jandarma bunu yapabilirse biz her türlü teknik desteği verebiliriz, askere müdahale edemezler”

    Amerikalı bayan Rosa kimdir? Ne iş yapar? Jandarma Okulu tesislerinin her turlu imkanlarından o ve Bilkentli Semra Hanım yararlanırda neden Okulda okuyanlar, lojmanlarda oturanlar ve bir şehit binbaşının çocuğu yararlanamaz?

    19 Mayıs 2004 tarihinde

    O günlerde askeri ve sivil erkan tarafından olmadığı iddia edilen ABD"li Albay Martin ROLLİNSON ve ekibinin Irak"ın Türkiye sınırında Türk Askerince yakalanıp silahları alınarak kıyafetlerinin çıkarılması Jandarma 23"ucü Sınır Tümen Komutanlığının konuyla ilgili vermiş olduğu Takdir Belgesiyle tescil edilmiştir.

    Yukarda okuduğunuz ve daha bir çok önemli konu, elinizden düşürmeden bir çırpıda okuyacağınız KİRLİ ELLERİN İTTİFAKI"nda

    Güncel Yayıncılık
    Fiatı:12.00.ytl
    Şubat-2007
İşlem Yapılıyor
X