Kim kazanacak?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armada1
    Banned
    • 04-11-2005
    • 1457

    Kim kazanacak?


    Kim kazanacak?

    Devler Ligi'nde daha önce mutlu sona ulaşmış iki takım. Real Madrid ve Bayern Münih ezeli rekabette yine karşı karşıya. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalma mücadelesinde maçında iki ekip İspanya'da karşı karşıya geliyor. 21.45'de başlayacak karşılaşma Star TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
    Kendi liglerinde yaşadığı sorunlar ile kabus gibi bir sezon yaşayan Avrupa'nın iki dev ekibi Real Madrid ve Bayern Münih Bernabeu'da futbolseverlerin görüş alanına giriyor. Hafta sonu Real Betis ile 0-0 berabere kalarak La Liga'da 4. sıraya çakılan Real Madrid ve Bundesliga'da Alemannia Aachen deplasmanında aldığı 1-0'lık mağlubiyetle hüsran yaşayan üstün Alman teknolojisi Bayern Münih'in mücadelesi solukları yerle bir edecek.

    Kabus dolu bir sezon...

    Bir tarafta İspanya'da kriz üstüne kriz yaşayan ve iç savaş mücadelesinde ayakta kalmaya çalışan Real Madrid, diğer tarafta Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etse de Almanya'da zirvenin çok uzağında bir yerde konaklamak zorunda kalan Bayern Münih. Ronaldo'nun Milan'a satılması, Beckham'ın sezon sonu bırakacak olması, Cassano'nun kadro dışı kalması ve son olarak takımın Brezilyalı yıldızı Robinho'dan 'Ya oynatırsınız ya da giderim' ultimatomu İspanyol ekibi Real Madrid'in bu sezon yaşadığı sıkıntılardan sadece bazıları. Real Madrid - B.Münih maçının biletlerinin saatler öncesinden tükenmemesi ise İspanyol devinin taraftarlarının bu sezon takımlarına olan tutumunu çok açık bir şekilde özetliyor.

    İki çıkış arayan ekibin mücadelesinde bakalım kim derin bir nefes alacak?
    Şampiyonlar Ligi'nde daha önceki maçlarına baktığımızda Real Madrid adına akılda en kalıcı sahne kabusu olan O. Lyon ile oynadığı iki maçtan da güçlükle sahadan ayrılmasıydı. İlk maçta Fransız ekibi evinde Real Madrid'i perişan eden bir futbolla 2-0 mağlup ederken, İspanya'da da bu geleneğini sürdürmüş ve güzel futboluyla sahadan 2-2'lik beraberlik ile ayrılmıştı. Konuk ekip Bayern Münih ise Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlayıp sonlara Spartak Moskova, Inter ve Sporting Lizbon'un olduğu gruptan yenilmeyerek bir üst tura çıkma şansı yakalamıştı.

    İki taraf da bu maçı bekliyor...
    Bayern Münih'de teknik direktör Felix Magath ile yolların ayrılmasından sonra takıma geri dönen Ottmar Hitzfeld de Alman ekibine çare olamamış gözüküyor. Ottmar Hitzfeld ile Bayern Münih çıktığı üç maçtan ikisini kaybederek kötü gidişini sürdürdü. Real Madrid'in ünlü yöneticisi spor direktörü Predrag Mijatovic maç öncesi yaptığı açıklamada "Herşeyi değiştirebiliriz" derken "Şampiyonlar Ligi gerçekten zor. Biz tüm mücadelelerde iyi performansımızla başarıya ulaşabilir ve taraftarımızı mutlu edebiliriz. Yenileniyoruz ve bazı şeylerle kendimizi geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
    Avrupa'da daha önce 16 kez karşı karşıya gelen iki devin müsabakalarında 9 kez Bayern Münih sahadan gülerek ayrılmıştı. İki ekibin birbiri arasındaki rekabetinde her ne kadar Bayern Münih'in sayıca üstünlüğü bulunsa da son 5 sezon içerisinde Real Madrid Bayern Münih'i iki kez elemiş ve Avrupa'da evine yollamıştı.

    Takımlardan son haberler...
    1994 yılında AC Milan ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Fabio Capello zorlu B.Münih maçı öncesi defansının önemli ismi Sergio Ramos'dan yararlanamayacak. 20 yaşındaki futbolcu, golsüz berabere kaldıkları Betis maçının 78. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Geçirdiği sakatlık ile Real Madrid teknik ekibini üzen Ramos'un yerine Capello Real Madrid'in yedek takımından genç isim Miguel Torres'i kadroya aldı. Real Madrid için bir üzücü haber daha ise takımın 25 yaşındaki Malili etkili orta saha oyuncusu Mahamadou Diarra'nın sakatlığı sebebiyle maç kadrosuna alınmaması. Son olarak takımın üstün nitelikli defans oyuncusu Cannavaro'nun ise maç öncesinde küçük bir sakatlığı bulunuyordu. İtalyan çalıştırıcı Capello Cannavaro'yu küçük sakatlığına rağmen maç kadrosuna dahil etti.

    Bir aylık sakatlığının ardından kadroya geri dönen Roberto Carlos ve hafta sonu Betis maçında gördüğü kırmızı kart ile Capello'yu bir kez daha hayal kırıklığına uğratan karizmatik yıldız David Beckham'ın Bayern Münih karşısında Real Madrid adına ilk 11'de başlaması bekleniyor.
    Hastalığı sebebiyle Aachen karşısında forma giyemeyen takımın yıldız yeteneği Owen Hargreaves'in Real Madrid karşısında Bayern Münih adına tekrar kadroya dönmesi bekleniyor. Öte yandan dev maç için B.Münih cephesinde beklenen bir değişiklik ise takımın ileri uçunda Roy Makaay'ın yanına Lukas Podolski'nin kadroya girerek ilk 11'de başlayabileceği.
    1997 yılında Borussia Dortmund ile Şampiyonlar Ligi'ne kupaya uzanan başarılı çalıştırıcı Hitzfeld'in Real Madrid karşısında savunmada önemli değişiklikler yapması bekleniyor. A. Aachen mücadelesinde alınan mağlubiyette yenilginin faturası yine B.Münih defansına kesilmişti. Deneyimli çalıştırıcı kendilerinin için Real Madrid müsabakasının çok farklı bir maç olacağını vurguluyor. Hitzfeld son olarak maç öncesi yaptığı açıklamada ise "Elimizde çok iyi bir şans var. Bu bizim fırsatımız" ifadesini kullanmıştı.

    Muhtemel 11'ler:
    Real Madrid:
    1-Iker Casillas;
    38-Miguel Torres,
    5-Fabio Cannavaro,
    21-Ivan Helguera,
    3-Roberto Carlos ya da 12-Marcelo;
    23-David Beckham,
    8-Emerson,
    16-Fernando Gago,
    7-Raul;
    14-Guti ya da 20-Gonzalo Higuain,
    17-Ruud van Nistelrooy.
    Teknik direktör: Fabio Capello
    Bayern Münih:
    1-Oliver Kahn;
    2-Willy Sagnol,
    3-Lucio,
    5-Daniel van Buyten,
    21-Philipp Lahm;
    2-Hasan Salihamidzic,
    23-Owen Hargreaves,
    17-Mark van Bommel,
    31-Bastian Schweinsteiger;
    10-Roy Makaay,
    11-Lukas Podolski
    Teknik direktör: Ottmar Hitzfeld
    Hakem: Frank De Bleeckere (Belçika)
  • armada1
    Banned
    • 04-11-2005
    • 1457

    #2
    Konu: Kim kazanacak?

    benim favorim bayern..

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X