Okullara YouTube Yasağı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Okullara YouTube Yasağı...

    Devlet okullarındaki internete bağlı bilgisayarlardan dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube'a giriş yasaklandı. Nedeni, öğrencilerin uygunsuz videolarının yayınlanması.

    Avusturalya'daki 1.600 devlet okuluna YouTube yasağı geldi. Kararı duyuran Victoria's Education Services başkanı Jacinta Allan, öğrencilerin kendi arkadaşlarını rencide edecek videoları çekerek bu siteye gönderdiğini ve bu durumdan dolayı mağdur olan öğrencilerin olduğunu gerekçe gösterdi. Bunun dışında, denetlenmesi çok zor olan diğer zararlı içerikler de ikinci nedeni oluşturuyor. Bu yasak hakkındaki görüşlerinizi, aşağıdaki yorum alanına bekliyoruz.
    SDN http://shiftdelete.net
  • teachers71
    Junior Member
    • 19-09-2004
    • 212

    #2
    Konu: Okullara YouTube Yasağı...

    meb e yakışan bi davranış.. yasak yasak yasak.... yakında meb'in okullara verdiği internetle sadece meb'in sitesine giriş yapılabilecek.. yasaklaya yasaklaya site kalmayacak....

    Yorum

    • TA2CCC
      Banned
      • 03-06-2004
      • 8304

      #3
      Konu: Okullara YouTube Yasağı...

      Devlet okullarındaki internete bağlı bilgisayarlardan dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube'a giriş yasaklandı. Nedeni, öğrencilerin uygunsuz videolarının yayınlanması.


      Sevgili kardeşim avatarınızdan anladığım kadari ile siz bir öğretmensiniz.You Tube'un sitesine muhakkak birkaç kere de olsa girmişinizidir.O körpe beyinlere içerik olarak malum site ne verebilir anlatabilirmisin ?

      O evlatlarımızın orada kaybedecekleri birkaç dakikayı daha faydalı olabilecek yerlerde araştırma yaparak geçirseler daha iyi değil mi?

      Yorum

      • teachers71
        Junior Member
        • 19-09-2004
        • 212

        #4
        Konu: Okullara YouTube Yasağı...

        arkadaşım..
        yasaklanan şeyin ne olduğu ilk etapta önemli değil.. okullardaki labaratuarlarda çocuklar kontrolsüz mü oturuyor sanıyorsunuz.. okullar internet cafe değil ki çocuklar başıboş kalsınlar... internet sadece derslerde o konu geldiğinde ve başlarında öğretmen varken çocuklara açılıyor... benim tavrım mebin okullara verdiği internette yasakların dozunu iyice kaçırdığı yönünde idi.. mynetin sitesine bile yasak koyan bi meb ten bahsediyoruz. hatta bir kaç kere meb.gov.tr adresini tıkladığımızda "bu site sakıncalı içeriğinden dolayı engellenmiştir" yazısını gördüğümüzü söylesem sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız...
        çocuklarımızın zararlı şeylerden uzak tutulması konusunda en az sizin kadar hassas olduğumuzu düşünmenizi tercih ederdim..
        ayrıca çocuklarımız için asıl tehlike kontrolsüz internet cafelerdir. umarım aynı hassasiyeti bu konuda da gösteririz..
        son olarak bu internetin %90 öğretmenler tarafından kullanıldığını biliyoruz.. yani yasak öğretmenlere konan bi yasaktır.
        mebin internetinde şunlar yasaktır..
        1. her türlü java uygulamaları içeren siteler.
        2. bütün download siteleri
        3. msn vb programlarda görüntülü konuşma..(yakında sesli görüşmeninde kapatılacağı söyleniyor.. hatta msn nin tümü ile yasaklanması gündemde idi)
        4. en son youtube ve birkaç video sitesi.
        bunların hepsi sıra ile geldi. ve yasakların çemberi git gide genişliyor..benim tepkim buna...
        umarım kendimi ifade edebilmişimdir..
        saygılar sunarım..
        not: bildiğim kaç tane okul mebin verdiği bu interneti atıp paralı internet aldı biliyormusunuz? bu bile bir sorunun olduğunu kanıtlar.

        Yorum

        • teachers71
          Junior Member
          • 19-09-2004
          • 212

          #5
          Konu: Okullara YouTube Yasağı...

          ayrıca engelleme sebebinin çocuklarımızın sakıncalı görüntülerinin bu siteye gönderilmesi olduğunu söylemişsiniz.. bunu engellemenin yolu youtube un engellenmesi midir? çocuklarımızın bu tip ahlak çöküntüsüne neden olan etmenlerin kaldırılmasıdır.. meb yine işin kolayına kaçtı.. olana erişimin engellenmesi sorunu çözmez ki? çözüm bunun olmamasını sağlamak..buda aile kurumu içinde ahlak kavramının geliştirilmesi ile mümkün olur. diye düşünmektyim.
          bu arada. yaşınıza yeni baktım kusura bakmayın.. lütfen arkadaşım diye hitap ettiğim için kızmayın..
          saygılar..
          bu arada bizde youtube yasaklandımı bilemiyorum.. bu konuda çalışma yapılıyordu.. haberi bizim meb olarak algıladım... cevabımı ona göre yazdım...
          Son düzenleme teachers71; 03-03-2007, 02:06.

          Yorum

          • abelen
            Member
            • 21-02-2005
            • 1511

            #6
            Konu: Okullara YouTube Yasağı...

            İnternet öyle bir hale gelmiş ki bulanık bir suya olta atıyorsunuz.Tabi ki oltanızın ucunda sizin tutmak istediğiniz balıkla ilgili yem var.Ama bazen öyle olmuyor.Ne çıkarsa bahtınıza oluyor.
            Düşünün ki google gibi bir siteye aramak istediğiniz gayet masumane bir kelime yazıyorsunuz.Malum siteler tuzakları kurmuş.Hangi zamanda hangi kelime çok aranır, ona göre kelimeyi tuzak olarak koymuş siteye.Düşüveriyorsunuz.Özellikle kutlanacak belirli gün ve haftalar yaklaştığında bir yazın, arayın bakalım.
            Bazen komşu çocukları öğretmenlerinin verdiği ödevleri getiriyorlar araştırma yapılacak diye.Çocuk yanımda iken araştırmıyorum.Ne çıkacağı belli olmuyor.Yasaklardan yana değilim ama yasaklayanları da anlamak lazım geliyor bu durumda.

            Yorum

            • ferit12
              Junior Member
              • 04-05-2005
              • 2

              #7
              Konu: Okullara YouTube Yasağı...

              Eğitim yuvalarında öğrenciler için sadece ders ile ilgili bağlantıların kullanılması çok önemli. MEB kullanıcıları olan öğretmenlere youtube yi yasaklamak çok saçma. Youtube de şiddet vb kötü içeriklerden çok kaliteli içerikler var. örneğin national geographic en sevdiğim bölümleri yayınlıyor. Böyle giderse kendimize ait ücretli bağlantıya geçeriz. Ne kadar mantıksız. dağ başında ne tv ne bir haber kar fırtına altında tv kanllarıının hiç biri meb in kapsamında açılmıyor.

              Yorum

              • aktamanan
                • Bugün

                #8
                Konu: Okullara YouTube Yasağı...

                okul etkinlikleri video projelerini kendi sitemizde yer sıkıntısı nedeniyle youtube üzerinden yönlendirme yapmıştık,artık yasak.Türkiye zaten yasaklar ülkesi.Sorun youtube nin yasaklanması değil,sorulması gereken yasaklanan bu siteyle insanların yada öğrencilerin bilinç düzeyinde bir değişim olup olmayacağıdır.Bu siteye erişmek isteyen zaten dışardan erişebilir.Kısaca ulaşılmak istenen süreç yavaş yavaş yeşeren bir politikadır.
                Yasaklar istek doğurur.şimdiden birçok kişi youtube ye hangi yollardan bağlanabileceğini araştırmaya koyulmuştur bile.
                Ayrıca şunu da demek lazım bbg ler,gelin kaynanalar,televole tarzı ve aklıma gelmeyen onlarca magazin proğramlarının kokuşmuş çarpık ilişkilerini gönül rahatlığıyla tüm kanallarda izlediğimiz şu günlerde ben yine de seçme özgürlüğü tarafındayım.

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X