Körebeyi bilmeyen çocuk sayılır mı ?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Körebeyi bilmeyen çocuk sayılır mı ?


    Volkan Kaşık'ın haberi
    Gelişen teknolojiyle birlikte yaşamın adeta bir parçası haline gelen bilgisayar ve internetin bağımlılık haline gelmesinin, çocuk ve gençleri, asosyalleştirdiği gibi hareketsizliğe bağlı olarak hantallaştırdığı bildirildi.
    Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bilgin Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüz gençlerinin, geçmişte birçok insanın çocukluğunda severek oynadığı ve ömür boyu unutamadığı ****ek, körebe, ip çekme, çok taş, uçurtma ve evcilik gibi oyunların adını bile bilmediklerini, bilgisayarın tek ve en büyük oyuncak haline geldiğini belirtti.
    Yüksel, ölçülü olduğu sürece gençlerin ya da çocukların bilgisayar ve internet imkanlarından faydalanmasının doğal olacağını, ancak bunun bağımlılık haline getirilmemesi gerektiğini ifade ederek, ''Çünkü bu bağımlılık, gelişme çağında olan çocuk ve gençleri spordan uzaklaştırıyor. Oysa spor, çocukların fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimleri için son derece gerekli bir aktivitedir'' dedi.
    Yüksel, bilgisayar başında uzun süre oturmanın yol açtığı en önemli hastalığın obezite ve iskelet yapısı sorunları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: ''Çünkü bilgisayar başında sürekli aynı pozisyonda oturmak iskelet yapısını bozuyor, eklem ağrılarına neden oluyor. Bunun yanı sıra günümüz gençliğinin en önemli tutkularından birisi de fast food yiyecekler. Bilgisayar başında alışkanlık haline gelen ve (abur cubur) tabir ettiğimiz yiyecek atıştıran gençlerin obez olması son derece doğal. Bu beslenme şeklinin alışkanlık haline gelmesi, tekrar verilemeyen kilolar, beraberinde hantal gençlik yaratmakla kalmayıp, başka sağlık sorunlarına da zemin hazırlıyor.''
    -AİLELERE UYARI-
    Yüksel, ''bilgisayar ve internet bağımlısı'' çocukların ailelerinin, çocuklarını sanal yerine doğal aktivitelere yönlendirmede çaba harcaması gerektiğini belirterek, şu uyarı ve önerilerde bulundu: ''Çocuklarınızı arkadaşları ile doğal yollardan görüşmeleri için yönlendirebilir, onlara yeni olanaklar yaratabilirsiniz. Çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerini desteklemelisiniz. Var olan arkadaşlık ilişkilerini sürdürmesi ve yeni arkadaşlık ilişkileri kurması için onu yüreklendirmelisiniz. Çocuğunuz, bilgisayarda çok uzun ve gereksiz zaman geçirmek yerine arkadaşları ile olmayı seçecektir. Bilgisayar ve internette geçirilen zamanın sınırlandırılması, bilgisayarın herkesin bulunduğu bir odaya konması gibi basit önlemler de çocuğunuza etkili bilgisayar kullanma alışkanlığı kazandırmaya yardımcı olabilir''.
    (aa)
    NOT: Site filtrasyonu nedeni ile ****ek yazısına açıklama yapmak ihtiyacını duydum.Kelime "S E K S E K" oyunudur.
    Son düzenleme TA2CCC; 03-03-2007, 14:11. Reason: Açıklama.
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    #2
    Konu: Körebeyi bilmeyen çocuk sayılır mı ?

    hahahahahah şimdikilere sorsan oda ney derlerhahohi hahohi

    ne oyunlar vardı beeeee

    Yorum

    • TA2CCC
      Banned
      • 03-06-2004
      • 8304

      #3
      Konu: Körebeyi bilmeyen çocuk sayılır mı ?

      Originally posted by MDogru View Post
      hahahahahah şimdikilere sorsan oda ney derlerhahohi hahohi

      ne oyunlar vardı beeeee
      Nostalji olsun diye aklıma gelen birkaç tane daha sayayım...:D :D :D

      Çelik-çomak,beş taş,evcilik,doktorculuk:D ,altmı-üst mü,kukalı saklambaç,birdirbir,uzun eşek,güvercin takla,misket oyunları,şeytan uçurtması,kaydırak,yakan top,futbol (mahalle maçları),bakkalcılık,salıncak v.s. :D :D :D

      Keşke o günler geri gelebilse de şimdiki çocuklarımız sosyal ilişki,paylaşmak,yardımlaşmak ne imiş öğrenseydiler.Böyle PC lerin başında monitörlere yapışıp kalmasalardı.Sevgi ile kalın.: )

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X