bu rekor kırılamıyor..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • SELÇUK KAYA
    Senior Member
    • 12-05-2005
    • 4809

    bu rekor kırılamıyor..

    Bu rekor kırılamıyor
    07 Mart 2007 Çarşamba 10:57

    Hayatta olan en eski milli binici Kemal Özçelik'in engel atlamadaki 2.10'luk Türkiye rekoru yarım asırdır kırılamıyor. Atatürk'ün Süvarileri olarak anılan Eyüp Öncü, Saim Polatkan, Cevat Kolay ve Cevat Gürkan'dan sonraki döneme denk gelen Türk binicilik tarihinin en parlak dönemlerinde milli formayı giyen Özçelik'in 22 senelik spor hayatı, Türk binicilik tarihinin en önemli ve en başarılı dönemleriyle aynı zamanda hem ilkleri hem de sonları içinde barındırıyor.

    53 YILLIK REKOR HASRETİ

    Konuyla ilgili AA muhabirinin görüştüğü 83 yaşındaki Özçelik, 1954 yılında Marsilya'da katıldığı bir yarışta, kapalı statta, engel atlamada 2.10'luk dereceyle Türkiye rekoru kırdığını anlatarak, şöyle konuştu:

    ''Bu rekor 53 yıldır kırılamadı. Neden artık binicilikte bu tür başarılar elde edilemiyor? Çünkü insana değil ata yatırım yapılıyor. Değmeyecek atlara 70 bin dolar gibi paralar ödeniyor. Başarı için yabancı uyruklu antrenör şart. Bir at eksik alsınlar onun yerine Fransa'dan İtalya'dan başarılı bir antrenör getirsinler. O zaman uluslararası arenada bile başarı gelir. İyi binicilerimiz var, ancak iyi çalıştırıcı yok.''

    Özçelik ayrıca, 1957'de Ahin'de Dünya Yüksek Atlama Şampiyonası'nda 2.07 ile 3. olduğunu da sözlerine ekledi.

    O DÖNEMDEN HAYATTA KALAN TEK BİNİCİ

    Özçelik, bu spora 1947'de başladığını belirterek, ''1956 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan olimpiyatlarda milli formayı giydim. Burada 3 gün süren kros müsabakalarını tamamlayarak 18. oldum. O yıl dünyada 36 kilometreyi tamamlayan 11 kişiden biriyim ve aynı zamanda tek Türk'üm'' dedi.

    O zamandan bu yana 51 yıldır olimpiyatlara tek bir Türk sporcunun dahi katılmadığına dikkati çeken Özçelik, ''Harp Okulu mezunuyum. 1947-61 yılları arasında milli takımda yer aldım. O dönemler Türklerin binicilikte en başarılı olduğu dönemlerdi. O ekipten kalan tek kişi benim. Salih Koç, Cevdet Sümer, Naim Gönenli ve Selim Çakır gibi isimler rahmetli oldu'' diye konuştu.
  • SaNc@K
    Member
    • 13-11-2006
    • 884

    #2
    Konu: bu rekor kırılamıyor..

    helal olsun

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X