61 Yaşın Zorunlu Emekliliğine Anayas Mahkemesinden İptal Kararı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    61 Yaşın Zorunlu Emekliliğine Anayas Mahkemesinden İptal Kararı...

    61 yaşın zorunlu emekliliğine iptal



    Anayasa Mahkemesi, kamuda 61 yaşını dolduranların emekli edilmesine ilişkin yasal düzenlemeye yine geçit vermedi. Anayasa Mahkemesi, zorunlu emeklilik anlamına gelen düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı bularak iptal ederken, yürürlüğünü de durdurdu.

    Anayasa Mahkemesi, Devlet Memurları ve Emekli Sandığı Kanunu başta olmak üzere bir dizi kanunda değişiklik öngören 5335 sayılı kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP'nin açtığı davayı dün karara bağladı. Söz konusu Kanun'un 'Yaş Haddi' başlıklı maddesinde yapılan değişiklikte yer alan ... hizmet süreleri ne olursa olsun 61 yaşını dolduranlar hakkında hizmetin gereğinin ve niteliğinin zorunlu kıldığı durumlarda kurumlarınca yaş haddi uygulanabilir şeklindeki düzenlemeyi iptal ederek, yürürlüğünü durdurdu.

    Anayasa Mahkemesi, dün ayrıca Savunma ve güvenlik amaçlı olan kredi ve hibe anlaşmaları ile borç verme ve borcun yeniden yapılandırılmasına ilişkin anlaşmaların Resmi Gazete'de yayımlanmayacağını öngören düzenlemenin de iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verdi.

    Kamu çalışanı ikinci maaş alamayacak

    Bu arada Devlet Demiryolları'na ait taşınmazların satışı ve değerlendirilmesinin, askı sürelerine tabi olmaksızın resen yapılacağını düzenleyen madde Anayasa'ya aykırı bulunarak iptal edildi. Dün ayrıca mahkeme, bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların bu aylıkları kesilmeksizin, başka bir kamu kurumunda çalıştırılamayacağına ilişkin düzenlemenin iptal istemini ise oyçokluğuyla reddetti.

    RADİKAL
İşlem Yapılıyor
X