IMF`den Türkiye`ye övgü

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    IMF`den Türkiye`ye övgü

    IMF`den Türkiye`ye övgü



    Uluslararası Para Fonu IMF'nin Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, Türkiye'nin ekonomik performansının iyi olmayı sürdürdüğünü belirterek, hem uygulanan disiplinli ekonomik politikaları, hem de bankacılık, vergi reformu ve özelleştirme gibi yapısal alanlarda sağlanan ilerlemeleri övdü.

    IMF'nin baş sözcüsü konumundaki Ahmed, Washington'daki IMF Merkezi'nde düzenlediği brifingde, Türkiye'deki durumu değerlendirmesinin istenmesi üzerine, geçen günlerde Türkiye'den dönen IMF heyetinin ziyaretinde, mevcut gözden geçirme döneminin sonuçlandırılması yönünde çeşitli alanlarda ilerleme sağlandığını belirtti.

    Ahmed, sosyal güvenlik reformunun ilerletilmesi yönünde bir strateji üzerinde anlaşıldığını ve gelir idaresinin güçlendirilmesinin sürmesi ve bankacılık sektörü reformuna ilişkin bir sonraki adımlar konularında da mutabakat sağlandığını anlattı.

    Mesud Ahmed, enflasyonun hedefin üzerinde seyrettiğini hatırlatarak IMF heyetinin, Merkez Bankası'nın mevcut faizleri sıkılaştırma eğilimini desteklediğini kaydetti.

    Ahmed, KİT'lerin faiz dışı bütçe fazlasına katkısının sağlanmasına ilişkin seçenekler üzerinde çalışmak için Türk yetkililerinin biraz daha zaman istediğini ve bu çerçevede görüşmelere bir süre ara verildiğini söyledi.

    Bu noktada Türk ekonomisinin genel durumunun değerlendirmesine geçen Mesud Ahmed, “IMF destekli programa ilişkin Türkiye'nin performansı iyi olmayı sürdürüyor. Disiplinli mali politikalar ve özellikle yüksek faiz dışı bütçe fazlası, genelde enflasyon ve kamu borcu oranlarındaki düşmenin yanı sıra güçlü bir büyüme sağladı. Bankacılık, vergi reformu ve özelleştirme alanlarında da önemli yapısal ilerlemeler elde edildi” dedi.

    Ahmed, “İleriye bakıldığında, mali sürdürülebilirlik, düşük enflasyon ve güçlü büyüme için, mali disiplinin ve özellikle sosyal güvenlik alanında olmak üzere yapısal reformların sürmesinin gerektiğini görüyoruz” diye konuştu.
İşlem Yapılıyor
X