Anten İşletme Sözleşmesi'ne imza

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armonill
    Banned
    • 21-06-2005
    • 1909

    Anten İşletme Sözleşmesi'ne imza

    Anten İşletme Sözleşmesi'ne imza

    ANTEN A.Ş.’nin Kuruluş Sözleşmesi imzalanıyor. Sayısal yayıncılık ile ilgili önemli bir adım daha atıldı. Projeyle tüm yurtta karasal sayısal yayına geçmek mümkün olacak.

    ANTEN A.Ş.’nin Kuruluş Sözleşmesi'nin imzalanmasında konuşan RTÜK Başkanı Zahid Akman, projeyi hayata geçirmek için gece gündüz çalıştıklarını ve bugünün kendileri için çok büyük bir önem taşıdığını söyledi. Akman emeği geçen herkese teşekkür etti.
    Akman'ın sözleri özetle şöyle:
    Projeyle tüm yurtta karasal sayısal yayına geçmek mümkün olacak.

    Yayıncılarımızın bugüne kadar birbiriyle görüşmemesinden kaynaklanan olumsuzluk ortadan kalkacak. Bu birliktelikle birlikte ülkemiz hem bölgesinde hem dünyada etkili bir mecraya kavuşabilecek.
    Yaklaşık 1 senedir gece gündür uğraştık. Bu konuda Maliye Bakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Nuri Çolakoğlu’na, Ali Güney’e çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de tüm yayıncılarımıza ediyorum.

    İmza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'da şunları söyledi:
    Verici kirliliğini ortadan kaldıracağız

    Kamu ile özel sektörün birlikte çalışmasına en güzel örnek Anten A.Ş. olacak. Halkımıza daha kaliteli yayın verme hususunda ortak hareket edilmiş olması bizi sevindirmektedir. Televizyon cihazları büyük oranda sayısal yayıncılığa uygun yapılmaktadır. Buna uygun televizyonlara da adaptör kutu takılacak .
    Bu kuruluşun amacı kar gütmek değil. Bu yayıncılığın ülkemizin her köşesine belirli zamanda ulaşması için Evrensel Hizmet Fonundan hükümet olarak destek vermeye karar verdik.
İşlem Yapılıyor
X