Köprüler 2008 Sonuna Kadar Özelleştirilecek...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Köprüler 2008 Sonuna Kadar Özelleştirilecek...

    Köprüler 2008 sonuna kadar satılacak



    Köprü ve otoyollar, özelleştirme programına alındı. 6 otoyol ve 2 boğaz köprüsü, işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilecek.

    Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
    Karara göre, Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun, İzmir-Çeşme, İzmir-Aydın Otoyolları ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, bağlantı yolları ile birlikte özelleştirme programına alınırken, Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu da bağlantı yolları ile birlikte doğrudan özelleştirme programına alındı.

    Ayrıca, söz konusu otoyollar ve köprüler üzerindeki otoyol hizmet tesisleri ile bakım işletme ve ücret toplama merkezleri de doğrudan özelleştirme programına alınırken, özelleştirme işlemleri işletme hakkı devri yöntemiyle gerçekleştirilecek. Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar her türlü bakım, onarım, işletim gibi işler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

    Bu tesisleri özelleştirme yoluyla devralıp işletecek yatırımcıların bakım, onarım, işletim gibi işlere yönelik yükümlülükleri, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek ve buna ilişkin denetim ve kontroller de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilecek. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2008 tarihine kadar tamamlanacak.

    Öte yandan, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding A.Ş'nin BUMAS Karaman Bulgur Sanayi ve Ticaret A.Ş'deki yüzde 30 oranındaki iştirak payı hissesinin satış yöntemiyle ve pazarlık usulu uygulanarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalesi neticesinde iştirak payı hissesine 812 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Gökal Tarım Hayvancılık Süt Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartları Belgesi çerçevesinde satılmasına da karar verildi.

    HÜRRİYET
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    #2
    Konu: Köprüler 2008 Sonuna Kadar Özelleştirilecek...

    Yıllar önce Türk Komedi filmlerine ilham kaynağı olan Boğaziçi Köprüsi'nün satışı sanırım gerçek oluyor. Sanırım devlet artık nerelerden para bulacağını şaşırmış durumda. Köprüler ve otobanların para bastığı hepimizin malumu. Özelleştirmeye karşı değilim... Eğer çalıştıramıyorsa, kar edemiyorsa tabiki de özelleştirilmelidir. Zarar edilen işletmeler bizlerin sırtında kambur olarak kalacaktır. Fakat karlı olan işletmelerin veya varlıkların devredilmesi, kiralanması ve / veya satılması ben kar ediyorum sen de kar et demekten başka birşey değildir.

    Ben bunu kesinlikle kabul edilebilir olarak görmüyorum...

    Saygılarımla...

    Yorum

    • Gondaray
      Senior Member
      • 27-08-2004
      • 3257

      #3
      Konu: Köprüler 2008 Sonuna Kadar Özelleştirilecek...

      Sonunda bunuda yaptılarya yazıklar olsun. Zarar eden işletmelerin özelleştirilmesini anlıyorum da köprüler gibi otoyollar gibi para basan yerler neden özelleştirilir anlamamki.

      Köprüyü özelleştirmenin ne gibi bir mantığı olabilir ki, hiç bir masrafı yok. Koy bir yazar kasa bir personel toplasın paraları. Ama niyet başka birilerine bir yerler peşkeş çekilmek isteniyor. Ne günlere kaldık artık::

      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: Köprüler 2008 Sonuna Kadar Özelleştirilecek...

        inşallah 2008 de bu zihniyet olmayacak.telekomu ozelleştirenlerin bu güne bakıpta ders alması gerekirken zihniyet değişmemiş demekki.
        telekom yaptıgı zamlarlar rekabet oluşturmuyor yıllık taksitlerini sadece zam farkıyla karşılıyor.şimdi zaten cok pahalı olan koprülerden gecmek hayal olacak.

        Yorum

        • babacan58
          Member
          • 20-07-2005
          • 632

          #5
          Köprü ve otoyollar özelleştirme programında

          Köprü ve otoyollar, özelleştirme programına alındı. 6 otoyol ve 2 boğaz köprüsü, işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilecek.


          Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun, İzmir-Çeşme, İzmir-Aydın Otoyolları ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, bağlantı yolları ile birlikte özelleştirme programına alınırken, Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu da bağlantı yolları ile birlikte doğrudan özelleştirme programına alındı.

          Ayrıca, söz konusu otoyollar ve köprüler üzerindeki otoyol hizmet tesisleri ile bakım işletme ve ücret toplama merkezleri de doğrudan özelleştirme programına alınırken, özelleştirme işlemleri işletme hakkı devri yöntemiyle gerçekleştirilecek.

          Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar her türlü bakım, onarım, işletim gibi işler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

          Bu tesisleri özelleştirme yoluyla devralıp işletecek yatırımcıların bakım, onarım, işletim gibi işlere yönelik yükümlülükleri, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek ve buna ilişkin denetim ve kontroller de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilecek.

          Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2008 tarihine kadar tamamlanacak. Öte yandan, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding A.Ş'nin BUMAS Karaman Bulgur Sanayi ve Ticaret A.Ş'deki yüzde 30 oranındaki iştirak payı hissesinin satış yöntemiyle ve pazarlık usulu uygulanarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalesi neticesinde iştirak payı hissesine 812 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Gökal Tarım Hayvancılık Süt Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartları Belgesi çerçevesinde satılmasına da karar verildi.

          20.04.2007


          Yorum

          • RARELY
            Senior Member
            • 04-11-2004
            • 6810

            #6
            Konu: Köprüler 2008 Sonuna Kadar Özelleştirilecek...

            Köprü satışına model aranıyor

            Özelleştirme İdaresi, ABD, Kanada, İtalya ve Fransa'nın köprü-otoyol özelleştirmelerini büyüteç altına aldı.

            Bu arada köprü ve otoyol özelleştirmesine ilişkin danışman firmanın önümüzdeki hafta belirlenmesi bekleniyor.

            Özelleştirme Yüksek Kurulunun kararının ardından özelleştirme programına alınan 6 otoyol ve 2 boğaz köprüsünün işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesinde, dünya modelleri inceleniyor. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile Edirne-Ankara, Pozantı-Tarsus, Tarsus-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun, İzmir-Çeşme ve İzmir-Aydın otoyollarının özelleştirilmesi için incelenen modeller arasında, en başarılı ülke olarak İtalya gösteriliyor.

            İncelenen ülkeler arasında, bazılarında yapılacak otoyolun uzunluğu ve maliyetine göre özelleştirme yapıldığı, bazılarında ise gelir hesabına göre özelleştirmenin gerçekleştirildiği gözleniyor. Bazı ülkelerde ise tüketiciyi korumak için fiyat fikslendiği için, daha düşük bedelle özelleştirilmenin gerçekleştirildiği belirtiliyor.

            DANIŞMAN FİRMA BELİRLENECEK

            Öte yandan bundan sonraki aşamada 6 otoyol ve 2 köprünün işletme hakkı devri ile yapılacak özelleştirmesi için, danışman firma tutulacak. Köprü ve otoyol özelleştirmesine ilişkin danışman firmanın önümüzdeki hafta belirlenmesi bekleniyor. Danışman firma, her bir otoyol için fizibilite, rantabilite ve maliyet hesaplarını yapacak. Dünya örneklerini de inceleyecek olan danışman firma, hangi örneğin Türkiye için uygun olduğunu belirleyip, İdare'ye öneride bulunacak.

            Daha sonra ÖİB ve danışman firma, özelleştirme stratejisini ortaya koyacak. Otoyolların tek tek mi yoksa paket şeklinde mi özelleştirileceğine karar verilecek. Model belirlendikten sonra o modele ilişkin değerlendirme çalışmalarına geçilecek. Fiyatın, yükümlülüklerin ve mücbir sebebinin ne olacağı belirlenecek.

            TEKNİK ÇALIŞMALARIN, 2007 SONUNDA BİTMESİ HEDEFLENİYOR

            Yetkililer, teknik çalışmaların 2007 sonunda biteceğini, 2008 yılı başında ilana çıkılabileceğini belirtiyorlar.

            Ayrıca özelleştirmeden elde edilecek gelirin, yeni otoyolların yapımında mı, yoksa farklı şekilde mi değerlendirileceğine, siyasi otorite karar verecek. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, daha önce, otoyolların işletme hakkının özelleştirilmesinden elde edilecek geliri, yol yapım çalışmalarına aktaracaklarını ifade etmişti.

            AA

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X