Kuveyt, İMKB, Halkbank ve Galataport'u istiyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • babacan58
    Member
    • 20-07-2005
    • 632

    Kuveyt, İMKB, Halkbank ve Galataport'u istiyor

    Kuveyt Maliye Bakanı Humaidhi, devlete bağlı Kuveyt Yatırım Otoritesi'nin Galataport, Halkbank ve İMKB'ye talip olduğunu açıkladı. Kuveyt Yatırım Otoritesi, Cevahir Alışveriş Merkezi'ni de almıştı
    Petrol zengini Kuveyt, Türkiye'ye yönelik yatırım taaruzu başlattı! Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır el Sabah'ın kısa süre önce "Türkiye'de çok büyük yatırım yapacağız" diyerek ipuçlarını verdiği plan netleşti. Kuveyt devletinin Türkiye'de liman, banka ve borsa satın almaya hazırlandığı ortaya çıktı.

    Kuveyt Maliye Bakanı Bader Mişari el Humaidhi, Kuveyt'in yakında ihaleye çıkacak Galataport'a, özelleştirilecek olan Halk Bankası'na ve bir süre önce özelleştirilmesi gündeme gelen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) talip olduğunu açıkladı.

    'İMKB'yi düşünüyoruz'
    Resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Humaidhi, İstanbul'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda (DEİK) Türk işadamlarıyla bir araya geldi. Ziyareti sırasında Milliyet'in sorularını yanıtlayan Humaidhi, Kuveyt devletinin yatırım kolu olan 'Kuveyt Yatırım Otoritesi' vasıtasıyla bir dizi yatırıma hazırlandıklarını açıkladı.
    Humaidhi, Kuveyt devletinin Türkiye'deki yatırım planları konusunda şu bilgileri verdi:

    "Türk hükümetine bir bankanızı satın almak ya da bir bankanızda hisse sahibi olmak istediğimizi anlattık. Biz hükümet olarak Halkbank'la ilgileniyoruz. Galataport'a da ilgi duyuyoruz. Galataport dev bir proje. Şu an fizibilite çalışmaları yapılıyor, bekliyoruz. Hükümetiniz İstanbul Borsası'nı hâlâ özelleştirmeyi düşünüyorsa onunla da hâlâ ilgileniyoruz."
İşlem Yapılıyor
X