Astronotlar için radyasyon kalkanı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • rubberman
    Member
    • 13-02-2006
    • 1992

    Astronotlar için radyasyon kalkanı

    İngiliz bilim adamları, bilim kurgu dizisi Uzay Yolu’ndaki yansıtıcının benzeri bir kalkanın astronotları uzaydaki radyasyondan koruyup koruyamayacağını anlamaya çalışıyor.
    Dünyayı koruyan manyetik kalkandan öykünerek benzeri bir sistem geliştirmeyi isteyen araştırmacılar, zararlı enerji parçacıklarını yansıtacak manyetik kalkanların uzay araçlarının etrafına ve gezegenlerin yüzeyine yerleştirilebileceğini düşünüyor.
    Ayrıntıları İngiltere’nin Preston kentindeki Astronomi Konferansı’nda sunulan projeye göre, araştırmacılar, oluşturdukları manyetik alanı, plazma adı verilen iyonize edilmiş gazla doldurarak bir yansıtıcı kalkan oluşturmayı öngörüyor.

    İstikrarlı bir manyetik alan sayesinde bir arada kalabilecek plazma böylece bir uzay aracının etrafına ya da bir gezegenin üzerindeki astronotların çevresine yerleştirilebilecek.

    Plazma ile etkileşen enerji parçacıkları yansıyarak uzaklaşacak ve hızları azalacak.

    Ay’a kurulması planlanan üssün de güneşin zararlı radyasyonuna maruz kalacağından bu araştırmalarını derinleştiren bilim adamları, güneş rüzgarlarından korunmak için, dünyada gelişkin manyetik teknolojiyi uzaya taşımayı planlıyor.

    Didcot’taki Rutherford-Appleton Laboratuvarı, laboratuvar ortamında yapay bir manyetosfer inşa ettikten sonra bunu bir uydu üzerinde uzayda denemeyi öngörüyor.
İşlem Yapılıyor
X