Danimarka Bilişim Raporu’nda ilk sırada

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • rubberman
    Member
    • 13-02-2006
    • 1992

    Danimarka Bilişim Raporu’nda ilk sırada

    Dünya Ekonomik Forumu’nun, ilki 2001 yılında yayınlanan Küresel Bilişim Teknolojisi Raporu’nun son sayısı, 2005–2006 döneminde listenin ilk sırasında yer alan ABD’nin, 2006–2007 sıralamasında bu liderliğini kaybettiğini ortaya koydu.
    Küresel Bilişim Teknolojisi Raporu’nu ülkelerin gelişiminde teknolojinin rolünü araştırıyor ve ülkeleri bu kritere göre sıralıyor. Son raporda ilk sırayı Danimarka alırken, onu İsveç ve Singapur izledi. Geçen dönemin lideri ABD ise yedinci sıraya geriledi.
    122 ülkenin değerlendirildiği raporda Türkiye, 52’inci sırada yer alıyor.

    Raporun önsözünü yazan Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, son yıllarda dünyanın bilişim teknolojilerinin gücünü daha iyi gördüğünü, teknolojinin ekonomik büyüme ve kalkınmaya yaptığı katkıların açıkça ortada olduğunu belirtiyor.

    Raporun yazarlarından Irene Mia, Dünya Ekonomik Forumu internet sitesinde yer alan video röportajında raporun bulgularını açıklarken Amerika’dan liderliği ele geçiren Danimarka gibi kuzey ülkelerinin genel olarak başarılı bir çizgi izlediklerine dikkat çekti.

    Mia’ya göre ilk iki sıradaki Danimarka ve İsveç’in ortak özellikleri; her ikisinde de hükümetlerin bu konudaki eğitim ve yeniliklere çok erken aşamalarda odaklanıyor olmaları.

    Mia’ya göre ayrıca bu ülkelerde bilişim teknolojilerinin gelişimine olanak sağlayan bir pazar imkânı var.

    Irene Mia, ABD’nin yedinci sıraya düşmesinin çok ciddi sonuçlar doğuracağını düşünmediğini belirterek bu gerilemenin başlıca nedeninin, işleyişi düzenleyen sistemde yaşanan aksaklıklar olduğunu belirtti.

    Ancak Mia’ya göre unutulmaması gereken bir nokta, ABD’nin hâlâ piyasa ekonomisinin, yatırımların, gelişmiş iş ve sanayi sektörlerinin liderlerinden olması.

    Hazırlanan raporun yıldan yıla değişen eğilimleri gösterdiğini ekleyen Irene Mia, küreselleşen dünyada, bu küresel raporun hükümetlere bir rehber olması gerektiğini kaydetti.

    Bilişim teknolojilerinin yaşamın farklı kesimlerine uyarlanması ve kullanımı konusunda Türkiye, bu son raporda 122 ülke arasında 52’inci sırada.

    2005 yılında 115 ülke içinde 48’inci sırayı alan Türkiye, 2004 yılında da 104 ülke içinde 52’inciydi.

    ----
    not: haksızlık yapılmış, oysaki bizim bilim yuvalarımız üniversitelerde birinci olabilirdi.mesela cüppe giyip yürüme dalında,siyasete burun sokma dalında,haddi aşma ve bulaşma dalında,bilim hırsızlığı yapıp başka ülkelerdeki makaleleri 1 e 1 kopyalayıp kendi makalesi gibi sunup profesörlük alma dalında, topsakal bırakma dalında,TV lere çıkıp konuları olmayan konularda ahkam kesme dalında,hortumlama-lüpleme-cukkalama dalında,darbe şakşakçılığı dalında,kirli işlere bulaşma dalında ve daha pek çok dalda 1. olabilirdik.Ama bu diğer dünya devletleri bilimden ne anlar ki ?
    hem onların YÖK diye bir kurumu bile yok.peeeh...
  • rubberman
    Member
    • 13-02-2006
    • 1992

    #2
    Konu: Danimarka Bilişim Raporu’nda ilk sırada

    ilave not: mucit yarışmalarında her ne kadar eleştirecek yüzlerce şey bile olsa, Mucitliğin dalga geçilecek birşey olmadığını artık kabullenmek yolunda iyi bir adım.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X