Sinek lavraları ölümcül enfeksiyona umut oldu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Sinek lavraları ölümcül enfeksiyona umut oldu


    Sinek lavraları ölümcül enfeksiyona umut oldu

    LONDRA (ANKA)- İngiltere'de yapılan bir araştırma, ölümcül MRSA enfeksiyonun tedavisinde sinek larvalarının kullanılması halinde hastalığın hızla ilerlediğini ortaya çıkardı.

    Manchester Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada özellikle hastanelerde görülen MRSA enfeksiyonundan etkilenen hastaların tedavisinde sinek larvalarının kullanılabileceği belirtildi. MRSA enfeksiyonu nedeniyle ayaklarında ülserler oluşan 13 hastaya sinek larvaları koyan doktorlar, bu hastaların 12'sinin iyileştiğini gördü. İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre normalde 28 hafta süren enfeksiyonun tedavisinde sinek larvaları kullanıldığında bu sürenin 3 haftaya düştüğü görüldü.
    Araştırmayı yürüten Prof.Dr. Andrew Boulton, “Sinek kurtçukları dünyanın en küçük cerrahları. Aslında cerrahlardan bile iyiler çünkü larvalar daha ucuz ve 24 saat çalışıyorlar” dedi.

    Sinek larvalarının Napolyon dönemi savaşlarında ve Amerikan iç savaşı sırasında da kullanıldığını kaydeden Profesör Boulton, bu larvaların yaraları temiz tuttuğunu söyledi. Kendilerinin araştırmayı, hastaların ayaklarındaki sorunlar için yaptıklarını ancak sinek larvalarının vücudun diğer kısımlarındaki yaralar için de kullanılabileceğini belirten Profesör Boulton, sadece kadın bölgesindeki büyük yaralarda sinek larvalarının sorun çıkarabileceğini kaydetti.

    MRSA nedir?

    MRSA (Metisilin'e Dirençli Stafilokok Aureus) aslında çok bulaşıcı ve güçlü bir bakteri olan Stafilokok mikrobunun türü. Normal insan dokusunda sorun çıkarmadan yaşayan bu mikrop, metisilin isimli bir antibiyotiğe dirençli çıkmayı başarırsa MRSA haline dönüyor. Pek çok penisilin ve antibiyotiğe karşı direnç gösteren mikrobun tedavisi bu yüzden zor oluyor. Genellikle hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde bulunuyor.


    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X