Sera gazının toprağa gömülmesi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Sera gazının toprağa gömülmesi

    BANGKOK (İHA) - Bilim adamları iklim değişikliğinin önlenmesi için sera etkisi yapan gazların toprağa gömülmesinin yollarını arıyor. İklim değişikliğiyle mücadele yolunda önemli bir adım olarak görülen bu uygulama konusunda teknolojinin henüz emekleme devresinde olduğu ifade edildi.

    Teknolojiyle enerji santralleri, fabrikalar ve ulaşım vasıtaları tarafından salınan karbondioksit gazlarının yakalanıp yerin altına gömülmesi hedefleniyor. Bu gazların ya eski petrol yatakları ve kömür madenlerine ya da okyanusun dibine gömülmesi planlanıyor.

    Birleşmiş Milletler'in küresel ısınma konusunda Tayland'ın Bangkok şehrinde yapılan uluslararası konferansa katılan Fransız bilim adamları heyetinden Renaud Crassous, "Bu da düşünülen seçeneklerden biridir" dedi. Halen deneme safhasında olan teknolojinin, çelik fabrikaları, çimento fabrikaları ve enerji santrallerindeki karbondioksit salınımını yüzde 35 azaltacağı ifade ediliyor.

    Bilim adamlarından Stephan Singer da "Karbonun yakalanıp depolanması imkanını mümkün olan en kısa sürede elde etmeliyiz" diye konuştu. Singer, bu konuda büyük yatırımlar yapılması gerektiğini ifade etti. Bu teknolojinin ekonomik hale getirilmesinin çok önemli olduğu ve bunun için çalışmalar yapıldığı belirtildi.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X