Alıntı Tekno Haber - Terörle mücadele için yüz tanıma sistemi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Kadim
    Senior Member
    • 30-01-2004
    • 4782

    Alıntı Tekno Haber - Terörle mücadele için yüz tanıma sistemi

    Terörle mücadele için yüz tanıma sistemi

    ANKARA (A.A)

    ABD İç Güvenlik Bakanlığı, terörist ve suçluları yakalamak için fotoğrafları kullanarak yüz hatlarına göre analiz eden bir sistemi yürürlüğe sokmayı planlıyor.

    UsaToday gazetesinin haberine göre, Amerikan hükümeti bu amaçla, fotoğrafları dijital ardışıklığa çevirerek görüntüleri veri bankasındaki milyonlarca fotoğrafla kıyaslayan bir "yüz tanıma teknolojisinin" geliştirilmesi için önemli miktarda kaynak ayırdı.
    Bu fütüristik ve mahremiyete darbe olarak görülebilecek teknoloji, yetkililere özellikle milyonlarca yolcunun gelip geçtiği havaalanları, tren garı ve otobüs terminallerindeki insanları kontrol etme olanağı sağlarken, hava yolu güvenliği yetkilileri, bu sistemin etkili olmayacağını öne sürdüler.
    İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji bölümünün başkanı David Boyd, itirazlara rağmen, bu teknolojinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ve güvenlik kamerasıyla elde edilecek fotoğrafla polisin zanlıyı tespit edebileceğini belirtti.
    Boston kentinin Logan uluslararası havaalanı ile kalabalık otobüs terminalleri ve 2001'deki Amerikan Futbol Kupası finallerinde denenen sistem şimdiden 19 eyalet tarafından ehliyet başvurularında bulunanların önceden ehliyetleri bulunup bulunmadığını ya da sahte kimlik kullanıp kullanmadıklarını anlamak için kullanılıyor.
    Sistemin kumarhanelerde de kullanılabileceği belirtiliyor.

    hurriyet.com.tr
İşlem Yapılıyor
X