Die Presse: "Brüksel, Sarkozy'yi, Türkiye'yi bloke etmemesi yolunda uyarıyor"

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • babacan58
    Member
    • 20-07-2005
    • 632

    Die Presse: "Brüksel, Sarkozy'yi, Türkiye'yi bloke etmemesi yolunda uyarıyor"

    Die Presse: "Brüksel, Sarkozy'yi, Türkiye'yi bloke etmemesi yolunda uyarıyor"

    Avusturya’da yayımlanan Die Presse gazetesi, AB’nin Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’i Türkiye ile sürdürülen müzakere sürecini engellememesi konusunda uyardığını yazdı.

    Gazetenin haberinde şunlar kaydedildi:

    "Ankara'nın nazarı dikkate alınıyor: Brüksel, Fransa'nın yeni cumhurbaşkanının katılım karşıtı çizgisiyle, Türkiye'deki iç politika krizini daha da tırmandırmasından korkuyor.

    Durum hassas... Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının yarattığı krizi gözönünde bulunduran Brüksel, Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, ateşi daha da körüklemesinden korkmaya başladı.

    Genişlemeden Sorumlu Komiser Olli Rehn, Sarkozy'nin seçim kampanyasında belirttiği gibi, Türkiye'nin üyeliğini engellemeye kalkışması halinde, bunun, Türkiye'deki istikrarı etkileyebileceği yolunda uyardı.

    Komisyon Başkanı Jose Barroso da sözcüsü aracılığıyla, Fransa'nın zamanında müzakerelerin başlamasını onaylamış olduğunu hatırlattı.

    CDU'lu Avrupa Parlamenteri Elmar Brok, ‘Sarkozy döneminde Türkiye karşısındaki tutum değişecektir. Tabii bu, riskleri de beraberinde getiriyor.’ dedi.

    Sarkozy'nin danışmanı Alain Lamassour da bunu dolaylı olarak doğruladı: ‘Türkiye'ye yalan söylemekten vazgeçmek zorundayız. Bir yandan Türkiye ile müzakerelerde bulunup öte yandan da katılımın hiçbir zaman gerçekleşmemesini umuyoruz.’ Sarkozy'nin yeni müzakere başlıklarının açılmasını engellemesi halinde, bunun, Türkiye'deki erken seçimler arifesinde, Avrupa karşıtı güçleri kuvvetlendirmesinden korkuluyor.

    Rehn, ‘Ülke şu sıralar zor bir durumla karşı karşıya. Milliyetçi havayı daha çok kızıştırmamak için, sabırlı ve soğukkanlı olmaya ihtiyacımız var.’ dedi. Türkiye'de Nicolas Sarkozy'nin seçimi kazanmasının ardından, çehreler ciddileşti ve bir belirsizlik havası baş gösterdi.

    Ankara şimdi, Almanya Dönem Başkanlığı’nın son haftalarını heyecanla izliyor. İşin garibi, şimdiye kadar Türkiye'nin tam üyeliğine tamamen karşı olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara ile iki müzakere başlığının daha açılışını yapmak istiyor. Sarkozy bir girişimde bulunarak, ona karşı çıkacak mı acaba?"


    ABHaber 12.05.2007 Viyana
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: Die Presse: "Brüksel, Sarkozy'yi, Türkiye'yi bloke etmemesi yolunda uyarıyor"

    Biraz siyasi bir açıklama olacak ama;

    Genelkurmay Başkanı'nın e-muhtırasını asla demokratik bulmadım ancak AB ve diğer leş peşinde koşanların bu adımdan sonra seslerini S.S. kuralıyla kesmek zorunda kaldıkları da aşikardır.Fransa ve AB de bu yüzden susmak zorunda kalıyor.

    Bugün Kuzey Irak çapulcularının seslerini eskisi kadar duymuyor olmak da gerçekten gurur verici bir durum.

    Saygılar. PC_GO PC_GO PC_GO

    Yorum

    • babacan58
      Member
      • 20-07-2005
      • 632

      #3
      Konu: Die Presse: "Brüksel, Sarkozy'yi, Türkiye'yi bloke etmemesi yolunda uyarıyor"

      acılan konu AB ama bizim siyasi işlerle alakalı değil sadece burda sorun fıransa diğer bölüme konu actım siyasi boyuta cekildi konu kapatıldı birdaha oraya yazı atmıyorum konu acmıyorum. sadece burda demek istediğim daha öncede merkel bizim üyeliğimize karşıydı ama secimle iktidara gelince muzakerelere başlanmasını istiyo eminim Nicolas Sarkozy'in de bu şekilde karar verecektir ve verecektir
      yabana atılacak bir ülke konumda değil acıkca aşırı söylemleri sevmiyorum AB YE ÜYE OLMAK İSTİYEN BİZLERİZ oranın bir anayasası var hata ortak parası sonucta biz talibiz onlarda bize muhtac genc nufusumuz tüketime ac bir ülkeyiz gecte olsa alacaklardır elleri mahkum

      bu bağlamda bizim orduyla partilerle bu konuyu eşleştirip siyasallaştımayalım rica ediyorum
      Son düzenleme babacan58; 13-05-2007, 17:30.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X