Bonozedelere Müjde...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Bonozedelere Müjde...

    Bonozedelere müjde



    İmar Bankası bonozedelerine ödeme yapılmasına ilişkin tasarının gelecek hafta yasalaşması bekleniyor.

    Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ödemelerin gecikmeden başlayacağını söylese de, uzmanlar birkaç ayı bulabilceğini belirtiyor. Hükümet ödemelerin bir seferde ve nakit olarak yapılmasını planlıyor.

    İmar Bankası'ndan bono alan 22 binden fazla kişiye birkaç ay içinde ödeme yapılabilecek. Hükümetin mahkeme kararlarından sonra çıkarmak zorunda kaldığı yasal düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü.

    Tasarıya göre, yatırımcılara paraları taksitler halinde değil, bir kerede ödenecek. Hesaplamalar vade sonunda alınacağı taahhüt edilen para üzerinden değil, bankaya yatırılan para esas alınarak yapılacak.

    Başbakan Yardımsısı Şener, Dava açsın açmasın tüm hak sahiplerine ödeme yapılması amaçlandı dedi.

    Bakanlar Kurulu, faiz oranını, faizin başlangıç tarihini ve ödemelerin hangi banka aracılığıyla yapılacağını belirleyecek.

    Başbakan Yardımcısı Şener, ödemelerin 'gecikmeden başlayacağını' söyledi. Ama yetkililer birkaç ayı bulacağı görüşünde. Çünkü ödeme yapılması için başvuruda bulunulması gerekiyor.

    Tasarı görüşmelerinde Uzan grubunun mal varlığınının bilançosu da ortaya çıktı. Şimdiye kadar Uzan varlıklarının satışından 6.5 milyar dolar gelir elde edildi.

    Elde edilen gelirden toplam 5.2 milyar dolar Maliye, Hazine gibi kamu kurumlarıyla öncelikli alacaklılara ödendi. Halen dağıtımı yapılmayan 300 milyon dolar var.

    TMSF, İmar Bankası mağdurlarına 8.6 milyar YTL, ticari mevduatlara 5.6 milyon YTL ödedi. Faiziyle birlikte ödeme 12 milyar YTL'ye ulaşıyor.

    TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Uzan varlıklarından geriye kalan satışı yapılabilecek gayrimenkullerin ise yaklaşık değerinin 100 - 150 milyon dolar olduğunu açıkladı.

    Tüm bu hesaba bonolar için yapılacak ödeme dahil değil. Bonolar için İmar Bankası'na yatırılan toplam para 728 milyon 353 bin YTL. Faiziyle birlikte ödenecek bu para için de yine Hazine borçlanacak.

    CNN TURK
İşlem Yapılıyor
X