İSTANBUL CUP 2007

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #16
    Konu: İSTANBUL CUP 2007

    Sharapova çeyrek finalde
    Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nın 1 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, ilk maçında Bulgar Tsvetana Pironkova'yı zorlu bir mücadelenin ardından 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Tekstilkent Arena'da yapılan turnuvada ilk turu maç yapmadan geçen Maria Sharapova, 2. turda, merkez kortta Pironkova ile karşılaştı. Maça kötü başlayan Sharapova, ilk sette 3-1 geriye düştü. Daha sonra toparlanan ve arka arkaya 4 oyun alan Rus tenisçi, 5-3 öne geçti. Pironkova sette durumu 5-4'e getirdi, ancak Sharapova, 1 saat 5 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

    Sharapova'nın 2. sette 2-0 öne geçmesinin ardından Pironkova durumu 2-1 yaptı. Sharapova, 4. oyun sonunda 3-1'lik üstünlük elde ederken, maçı bırakmayan ve Rus tenisçiyi zorlayan Pironkova, 5. oyunda durumu 3-2'ye getirdi. Sharapova'nın sette 4-2 öne geçmesinden sonra arka arkaya 3 oyun alan Pironkova, 2. sette 5-4 öne geçti. Çekişmeli geçen maçta, 10. oyunda Sharapova 5-5 eşitliği sağlarken, daha sonra Pironkova 6-5 öne geçti. Sharapova, zorlandığı maçta önce durumu 6-6'ya getirdi, ardından da iyi oynadığı ve 7-1 önde tamamladığı tie-break'le seti 7-6 kazandı. 2 saat 15 dakika süren maçı 2-0 kazanan Sharapova, çeyrek finalist oldu.

    Karşılaşmadan sonra kortun ortasına gelen Sharapova, kendisini alkışlayan seyircileri selamladı. Ünlü tenisçi, kortun kenarında hayranlarına da imza dağıttı. Sharapova, daha sonra korttan korumalar eşliğinde çıkarak soyunma odasına gitti.

    Shapova-Pironkova maçını yaklaşık 1000 sporsever izledi.

    Maç sırasında çığlık atmasıyla ünlü Sharapova, karşılaşma sırasında yine çığlıklarıyla dikkati çekti.

    Öte yandan 6 numaralı seri başı Alman Anna-Lena Groenefeld'in, Kolombiyalı Catalino Castano'ya 2-0 yenilerek elendiği teklerde, diğer maçların sonuçları şöyle:

    Meghann Shaughnessy (ABD)-Sania Mirza (Hindistan): 2-0

    Anastasija Sevastona (Letonya)-Anastasiya Yakimova (Belarus): 2-0

    Çiftlerde ise rakipleri çekilen Avusturyalı Casey Dellacqua/Christina Horiatopoulos çifti turu maç yapmadan geçerken, rakiplerini yenen Sandra Kloesel (Almanya)/Anna Koumantou (Yunanistan) çifti, Polonyalı Agnieszka Radwanska/Urszula Radwanska çifti ve Yung-Jan Chan (Tayvan)/Sania Miraz (Hindistan) çifti de tur atladı.

    Bu arada turnuvada yarın, ilk turu maç yapmadan geçen 2 numaralı seribaşı Elena Dementieva, ikinci turda Hırvat Jelena Kostaniç Tosiç ile karşı karşıya gelecek.

    Turnuvanın 3 numaralı seribaşı İsviçreli Patty Schnyder, ABD'li Vania King, 4 numaralı seri başı Venüs Williams da Fransız Aravane Rezai ile 2. turda karşılaşacak.

    Öte yandan çiftlerde Çağla Büyükakçay/Pemra Özgen ikilisi de Mervana Jugiç Salkiç (Bosna-Hersek)/Romina Oprandi (İtalya) çiftiyle karşılaşacak.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #17
      Konu: İSTANBUL CUP 2007

      Venüs su gibi!
      İstanbul Cup 2007'de ilk tur maçlarıyla mücadeleler sürüyor. Turnuvanın 4 numaralı seribaşı raketi ABD'li tenisçi Venus Williams ilk tur mücadelesinde Bulgar rakibi Tatiana Poutchek karşısında zorlanmadı.

      Venus Williams 6-1, 6-2'lik setlerle korttan 2-0 üstünlükle ayrıldı ve adını ikinci tura yazdırdı. Venüs ikinci turda Fransız raket Aravane Rezai ile karşılaşacak. ABD'li raket İstanbul Cup'ın ilk yılında, 2005'te turnuvada şampiyonluğa uzanmıştı.

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #18
        Konu: İSTANBUL CUP 2007

        Rezai: "Hedefim, Stefi Graff..."

        Sony Erıcsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 tenis turnuvasında ABD'li yıldız isim Venüs Williams'ı eleyerek önemli bir başarıya imza atan İran asıllı Fransız sporcu Aravane Rezai, o maçı nasıl kazanacağını bildiğini söyledi. Aravane Rezai, yaptığı açıklamada, Venüs Williams galibiyetinin kendisi için diğer galibiyetlerden çok büyük bir farkı olmadığını belirtirken, ''Ama böyle bir raketi İstanbul'da yenmekten dolayı çok mutluyum. Venüs Williams ile 1,5 ay önce ABD'de karşılaşıp 6-1 ve 6-3'lük setlerle kaybetmiştim. Bu kez nasıl yeneceğimi, nasıl oynamam gerektiğini biliyordum. Maçı istediğim ritmde götürerek sonuca ulaştım'' diye konuştu.
        Son 6 aydır çok başarılı sonuçlar alamadığını ve bu galibiyetin öz güvenini çok artırdığını kaydeden Rezai, kariyer planı içinse şunları söyledi:
        ''İleriye dönük şimdiden konuşmak doğru olmaz. Adım adım gitmek lazım. İyi bir kariyer için sürekli yüksek motivasyon ve çok çalışmak gerekli. Üst seviyelere çıkmak için ihtiyacım olan şeyleri biliyorum. Eğer bu sistemi kurabilirsem, sonuçlar da otomatikman gelecektir. Benim hedefim grand slam turnuvalarında şampiyonluklar kazanmak. Kimseyi örnek almıyorum kendime. Kendi stilimle başarılar elde edip zirveyi ele geçirmek istiyorum. Bunu yaparken de farklı bir oyuncu olmak hedefim. Kimseye benzemek istemiyorum. Hedefim, Stefi Graff gibi üst üste grand slam turnuvaları kazanıp, tenis tarihindeki yerimi almak.''

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #19
          Konu: İSTANBUL CUP 2007

          Schnyder çekildi!

          Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 tenis turnuvasının 3 numaralı seri başı İsviçreli raket Patty Schnyder'in, sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildiği açıklandı.
          Organizasyonda bugün Ukraynalı sporcu Alona Bondarenko ile çeyrek final maçına çıkacak olan Schnyder'in, sağ üst adalesindeki ağrı nedeniyle karşılaşmaya çıkamayacağı bildirildi. Bu gelişmenin ardından Alona Bondarenko çeyrek final maçı oynamadan yarı finale yükseldi.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #20
            Konu: İSTANBUL CUP 2007

            Venus artık yok!

            Sony Ericsson WTA İstanbul Cup 2007 2. tur mücadelesinde ünlü Amerikalı raket Venus Williams, Fransız raket Aravane Rezai'ye iki set sonunda 6-4 ve 6-4 yenilerek turnuvaya veda etti.
            Venus bu yenilgiyle hayranlarını hayal kırıklığına uğratırken İstanbul Cup'daki ilk büyük sürpriz de bu maçın sonucuyla gerçekleşmiş oldu. Rezai çeyrek finalde ABD'li raket Meghann Shaughnessy ile karşılaşacak.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #21
              Konu: İSTANBUL CUP 2007

              Dementieva iyi başladı

              İstanbul Cup 2007'de turnuvanın 2 numaralı seri başı raketi Elena Dementieva ikinci tur mücadelesinde Hırvat rakibi Jelena Kostanic'i 2-0 mağlup ederek çeyrek finalistler kervanına katıldı.

              İstanbul Cup Teksilkent Arena kortlarında ilk kez mücadeleye çıkan Dementieva, Jelena Kostanic karşısında serviste klasik çift hatalarını yaparken, file önündeki etkili oyunuyla rakibini mağlup etmeyi başardı. Setler 6-3 6-3 Dementieva'nın üstünlüğü ile tamamlanırken Rus tenisçinin çeyrek finaldeki rakibi Kolombiyalı raket Catalina Castano oldu.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #22
                Konu: İSTANBUL CUP 2007

                Çeyrek final eşleşmeleri!

                İstanbul Cup 2007'de çeyrek finalistler belli oldu. Seribaşı raketlerden Anna-Lena Groenefeld ve Venus Williams dışında turnuvada çeyrek finale gelindiğinde kayıp olmadı.

                Perşembe günü ile birlikte çeyrek final mücadelelerine başlanacak ve cuma günü oynanacak yarı final mücadelelerinin ardından turnuvada final 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
                Çeyrek final eşleşmeleri
                Maria Sharapova (Rus) - A. Radwanska (Bul)
                A. Rezai (Fra) - M. Shaughnessy (ABD)
                A. Bonderenko (Ukr) - P. Schynder (İsviçre)
                C. Castano(Kol) - E. Dementieva (Rus)

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #23
                  Konu: İSTANBUL CUP 2007

                  Rezai durmuyor!..

                  Sony Erıcsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 tenis turnuvasında Venüs Williams'ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken Fransız sporcu Aravane Rezai, yarı finale yükseldi.
                  Tekstilkent Arena Merkez Kort'ta oynanan çeyrek final karşılaşmasında ABD'li oyuncu Meghann Shaughnessy ile karşılaşan Rezai, 6-1 kaybettiği ilk setin ardından toparlanarak diğer iki seti 6-1 ve 6-4 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.
                  Toplam 2 saat 4 dakika süren maçtan 2-1 galip ayrılan genç tenisçi, bu başarısıyla dün kazandığı Venüs Williams karşılaşmasının tesadüf olmadığını kanıtlarken, yarı finalde ise Maria Sharapova-Agnieszka Radwanska karşılaşmasının galibi ile karşılaşacak.
                  Yaklaşık 500 kişinin izlediği mücadelede tenis severlerin de desteğini arkasına alan Rezai, karşılaşma boyuncu izleyicilerden büyük alkış aldı.
                  Diğer yandan, turnuvadaki diğer çeyrek final karşılaşmalarında çiftlerde Yung Jan Chan (Tayvan)-Sania Mirza (Hindistan) ikilisi Sandra Kloesel (Almanya)-Anna Koumantou (Gürcistan) çiftini 2-1, Tatiana Poutchek-Anastasiya Yakimova (Beyaz Rusya) çifti de Casey Dellacqua-Christina Horiatopoulos (Austurya) ikilisini 2-0 yenerek yarı finale çıktılar.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #24
                    Konu: İSTANBUL CUP 2007

                    Korkulan olmadı!

                    Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007'de Maria Sharapova çeyrek finalde Polonyalı rakibi A.Radwanska'yı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve İran asıllı Fransız raket A.Rezai'nin rakibi oldu. Sakatlığının ardından Rus güzel İstanbul Cup, Tekstilkent Arena kortlarına ikinci maçında terledi fakat sonuca gitmesini bildi.
                    Sharapova geçtiğimiz maç gibi bu maç da oldukça zorlandı. İlk seti 6-2 kazanan Rus tenisçi ikinci sette Radwanska'nın iyi oyunu karşısında kortta istediklerini yapamadı ve yaptığı bir çok basit hata Maria Sharapova bu seti 6-3 kaybetti. Oyunun final setinde ise kendine güvenen bir Sharapova ve tecrübesizliği ile kortta harika mücadelesine rağmen istediği vuruşları yapamayan bir Radwanska vardı. Maria Sharapova son sette ağırlığını oyuna koyarak seti 6-0 gibi net bir skor ile önde bitirdi ve adını yarı finale yazdırdı. Öte yandan kortu dolduran tenisseverler Polonyalı sporcu A.Radwanska'nın Sharapova karşısındaki mücadelesini maç sonunda tenisçiyi ayakta alkışlayarak yanıtladı.
                    İstanbul Cup'da yarı final heyecanı cuma günü oynanacak maçlar ile yaşananacak. İki numaralı seribaşı raket E.Dementieva, Ukraynalı tenisçi A.Bonderenko ile karşılaşırken, Sharapova turnuvanın sürpriz ismi Fransız raket Rezai ile oynayacak.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #25
                      Konu: İSTANBUL CUP 2007

                      Yarı Final mücadeleleri

                      İstanbul, bu sezon 3. kez ev sahipliği yaptığı "İstanbul Cup 2007"'de Yarı Final mücadeleri şu şekilde olacak.

                      YARI FİNAL MAÇLARI

                      ÇİFTLER YARI FİNAL 1
                      12:00 Yung-Jan CHAN(TPE)&Sania MIRZA(IND) - Mervana JUGIC-SALKIC(BIH)&Romina OPRANDI(ITA)

                      TEKLER YARI FİNAL 1
                      14:00 Alona BONDARENKO(UKR) - Elena DEMENTIEVA(RUS)

                      ÇİFTLER YARI FİNAL 2
                      14:00 Agnieszka RADWANSKA&Urszula RADWANSKA(POL) - Tatiana POUTCHEK(BLR)&Anastasiya YAKIMOVA(BLR)

                      TEKLER YARI FİNAL 2
                      16:00 Maria SHARAPOVA(RUS) - Aravane REZAI (FRA)

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #26
                        Konu: İSTANBUL CUP 2007

                        Çiftlerde finalistler belli

                        Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvasında çiftlerde finalistler belli oldu. Tekstilkent Arena'da yapılan çiftler yarı final maçları sonunda rakiplerini yenen Yung-Jan Chan (Tayvan)-Sania Mirza (Hindistan) ikilisi ve Polonyalı kardeşler Agnieszka Radwanska-Urszula Radwanska finale yükseldi.
                        Chan-Mirza çifti, yarı finalde Mervana Jugic-Salkiç (Bosna Hersek)-Romina Oprandi (İtalya) ikilisi karşısında ilk seti 7-6 yitirmelerine karşın, ikinci setti 6-0 kazandı. Maç tie break setinde rakiplerine 10-5 üstünlük kuran Chan-Mirza ikilisi finalist oldu.
                        Radwanska kardeşler ise Tatiana Poutchek-Anastasiya Yakimova (Belarus) çiftini 6-0 ve 6-2'lik setlerle yenip, finale çıktılar.
                        Chan-Mirza ikilisi, yarın Radwanska kardeşler ile finalde karşı karşıya gelecek.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #27
                          Konu: İSTANBUL CUP 2007

                          Dementieva finalde!

                          İstanbul Cup 2007'nin 2 numaralı seri başı raketi Elena Dementieva, Ukraynalı rakibi A. Bonderenko'yu 2-0 mağlup ederek finale yükselen ilk raket oldu.

                          Karşılaşmada ilk set oldukça çekişmeli geçti. Rus tenisçi Dementieva Bonderanko'nun iyi vuruşları karşısında zaman zaman zorlansa da seti tie-break'te 7-6 ile kazanmasını bildi.

                          Oyunun ikinci setinde ise Dementieva rüzgarı İstanbul Cup Tekstilkent Arena kortlarında esmeye başladı. Rus raket baştan sona üstün olduğu sette durum 5-2'ken maç puanı alma şansını bir çok kez adeta reddetti.

                          Dementieva 4. kez maç puanı şansı yakaladığında ise avantajı iyi değerlendirdi ve seti 6-2'likskor ile kazandı ve adını finale yazdırdı. Dementieva finalde Maria Sharapova - A .Rezai yarı final eşleşmesinin galibi ile oynayacak.
                          İstanbul Cup 2007'de final cumartesi günü oynanacak ve İstanbul'un Sultanı belli olacak... Öte yandan Dementieva bu sezon ilk kez bir turnuvada finale çıkmayı yükseldi.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #28
                            Konu: İSTANBUL CUP 2007

                            Sharapova veda etti!

                            Ve korkulan oldu... Sony Ericsson WTA İstanbul Cup 2007 yarı final maçında turnuvanın bir numaralı raketi Rus Maria Sharapova, Fransız raket Aravena Rezai'ye 6-2 ve 6-4 yenilerek turnuvaya veda etti.
                            Rezai maça çok iyi başladı ve ilk sette adeta Sharapova'yı sürklase etti. İlk seti 6-2 kazanan Rezai ikinci sette oyundan bir süre koptu bu dakikalarda oyunda üstünlüğü ele geçiren Sharapova oyunda tutunmaya başlasa da bu üstünlüğünü koruyamadı ve rakibinin sert, isabetli vuruşlarına cevap veremeyince ikinci seti de 6-4 kaybetti ve turnuvadan elendi.
                            Rezai 2. turda Venus Williams'ı eledikten sonra yarı finalde de yine favori bir isim Sharapova'yı eleyerek finale yükseldi. Rezai finalde Dementieva ile karşılaşacak.

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #29
                              Konu: İSTANBUL CUP 2007

                              Radwanska kardeşler şampiyon!

                              Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvasının çiftler şampiyonu, Polonyalı Alona ve Kateryna Radwanska kardeşler oldu.
                              Tekstilkent Arena Merkez Kort'ta yapılan final karşılaşmasında, turnuvanın bir numaralı seri başı Yung Jan Chan (Tayvan)-Sania Mirza (Hindistan) ikilisiyle karşılaşan Radwanska kardeşler, mücadeleden 2-0 galip ayrılarak mutlu sona ulaştılar.
                              Toplam 1 saat 10 dakika süren mücadelede, ilk seti rahat bir şekilde 6-1 kazanan Alona-Kateryna Radwanska ikilisi, ikinci sette de rakiplerine şans tanımayarak 6-3 galip gelip maçı kazandı.
                              Final karşılaşmasının hemen ardından gerçekleştirilen kupa seremonisinde, ikinci Chan-Mirza çiftine kupalarını İstanbul Cup Genel Müdürü Coşkun Erginer, şampiyon Radwanska kardeşlere ise kupalarını Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova verdi.
                              Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği çiftler finalinde, seyirciler her iki ekibi de uzun süre alkışladılar.

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #30
                                Konu: İSTANBUL CUP 2007

                                Sultan Dementieva

                                Sony Ericsson WTA İstanbul Cup 2007 final mücadelesinde ilk seti 7-6 alan Elena Dementieva ikinci sette Rezai'ye karşı 3-0 öndeyken, Fransız tenisçi dizindeki sakatlığından dolayı maçatan çekilince İstanbul'un Sultan'ı kim olacak sorusunun da cevabı belli oldu.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X