Carlton Arsası Yine Satılamadı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Carlton Arsası Yine Satılamadı...

    Carlton arsası yine satılamadı

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) üçüncü kez satışa çıkardığı İstanbul Yeniköy'deki Halis Toprak'a ait eski Carlton Oteli arsasının satışı bir kez daha ertelendi. Hiçbir katılımcının yer almadığı ihale 29 Mayıs'ta yeniden yapılacak.

    3 Nisan ve 10 Nisan tarihlerinde iki kez açık artırmaya çıkarılan, ancak alıcı bulamayan arazinin muhammen bedeli 49 milyon 562 bin 613 YTL.

    Arsa üzerinde İş Bankası, Garanti Bankası ve Etibank'ın toplam 96 milyon YTL tutarında ipotekleri bulunuyor.

    TMSF, ihalede verilen tekliflerin 96 milyon YTL ipotek bedeli ve yaklaşık 165 bin YTL civarında olan satış masraflarını aşması gerektiğini duyurmuştu.

    Arazinin özellikleri

    Üzerinde otel yapma izni bulunan Boğaz kıyısındaki 6 bin 674 metrekarelik eski Carlton Oteli arsasının ihalesi, TMSF'nin satışa çıkardığı gayrimenkuller arasında 49 milyon 562 bin 613 YTL (Daha sonra 96 milyon 33 bin YTL) ile en yüksek muhammen bedele sahip gayrimenkul.

    Yeniköy'deki arsanın çevresinde; Sait Halimpaşa Yalısı, Ayanikola Kilisesi ve bitişik nizam konutlar bulunuyor. Arazi, dünyanın en pahalı evlerinden biri olarak gösterilen Erbilgin Yalısı'na da çok yakın.

    İhale sonrası, arazinin metrekare fiyatının en az 20 bin dolara ulaşması bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse, Carlton Otel arsası metrekare fiyatı açısından Türkiye'nin en pahalı arazisi olacak.

    Daha önce ihaleleri yapılan Karayolları arazisinde metrekare fiyatı 8 bin 290 dolar, İETT Garajı'nda ise yaklaşık 18 bin dolar olmuştu.

    CNN TURK
İşlem Yapılıyor
X