Tesco Kipa'nın CEO'sundan Açıklama "Migros İle Görüşmüyoruz"...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Tesco Kipa'nın CEO'sundan Açıklama "Migros İle Görüşmüyoruz"...

    ``Migros ile görüşmüyoruz``


    Tesco Kipa Üst Yöneticisi (CEO) Simon King, her iddialı şirketin, organik büyüme dışındaki büyüme yöntemlerine de açık olduğunu, ancak şu anda Migros ile herhangi bir görüşme içinde olmadıklarını açıkladı.

    King, dünyadaki Tesco mağaza sayısının 3 bin 500, toplam çalışan sayısının 400 bin olduğunu, son mali yıl sonuna göre 46.6 milyar sterlin ciro elde eden Tesco'nun karının 2.5 milyar sterlin olduğunu belirtti.

    Bursa'da bugün, Konya'da da yarın birer mağaza daha açacaklarını ve böylelikle hipermarket sayısını 18'e ulaştıracaklarını kaydeden King, Bursa mağazasının 7 bin metrekarelik büyüklüğü bulunduğunu ve 15 bin ürün seçeneği sunduğunu, Konya mağazasının da 3 bin metrekarelik büyüklüğe sahip olduğunu söyledi.

    Bu sene içinde 10'dan fazla mağaza

    Simon King, bu sene içinde 10'dan fazla mağaza açmayı planladıklarını, mali yıl sonunda önceki yıla oranla yüzde 55 büyüdüklerini, bunun yüzde 40'ının yeni mağazalardan, yüzde 15'inin ise mevcut mağazalarla sağlandığını kaydetti.

    Geçen yıl yedi mağaza açtıklarını ve bu yıl da en az geçen yıl kadar büyüme beklediklerini dile getiren King, Türkiye'de beklentilerin üzerine çıktık. Geçtiğimiz birkaç yılda Türkiye'de öğrendiklerimizi Tesco'nun yurtdışındaki diğer mağazalarına transfer ediyoruz. Türkiye'deki işimiz diğer ülkelerden daha hızlı büyüyor dedi.

    Yatırım miktarı 1 milyar doları aştı

    King, bu sene 150 milyon sterlin daha yatırım yapmayı düşündüklerini, Kipa ile ortaklıklarından itibaren bugüne kadarki yatırım miktarının 1 milyar doları aştığını söyledi.

    Bu rakamların kesin rakamlar olmadığını, mağaza sayısı artarsa yatırım miktarının da artacağını belirten King, Her yerde mağaza açmak istiyoruz. Dolayısıyla limit yok. 10 mağaza şu anda kesinleşmiş sayı dedi.

    Tesco Kipa Finans ve Bilgi İşlem Direktörü Ruşen Kopmaz ise, bu sene ciroda 1 milyar dolar, önümüzdeki sene de 1 milyar paundluk (2 milyar dolar) şirket olmayı hedeflediklerini söyledi.

    Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Gürcan Önol da, ihracatlarının 2006 yılında 150 milyon paund (300 milyon dolar) seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi.

    CNN TURK
İşlem Yapılıyor
X