Premiere gelecek kasım'da Astra'dan HDTV yayına başlıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • PowerVu
    Member
    • 12-04-2004
    • 2540

    Premiere gelecek kasım'da Astra'dan HDTV yayına başlıyor

    Munih merkezli paralı tv işletmecisi Premiere önümüzdeki yılın kasım ayından itibaren yüksek çözünürlüklü digital televizyon (HDTV) programları yayınlamaya başlayacağını açıkladı. Öncelikle tematik spor, film ve belgesel içerikli üç kanal HDTV yayına başlayacak. Bu kanalların yayını Premiere ile SES Astra şrketleri arasında daha önce prensip anlaşmasına varıldığı şekilde 19.2 derece doğu konumundaki ASTRA uydu sisteminden yapılacak.
    Yapılacak HDTV yayınlarının geçtiğimiz yaz aylarında uydu işletmecisi Astra ile 60 avrupalı yayıncı müşterisi, cihaz üreticileri ve diğer sektör ortakları arasında uzlaşmaya varılan teknik yönergelere uygun özellikte olacağı kabul ediliyor. Bu yönergelere göre yayının tarama formatı 720P50 ve 1080i25 desteğine sahip olacak. Ayrıca HDTV-uyumlu gösterici ekranların en az 720 satır düşey çözünürlüğe sahip olacağı da belirtilmiş. Öte yandan, premiere’in yapacağı yayınlarda kullanılacak alıcı cihazların teknik standartlarına ilişkin ayrıntılar halen daha oluşturulmakta. Premiere yayınlarına uygun olarak üretilecek HDTV alıcı cihazlarının pazarlamasına 2005 yılının Noel mevsimi öncesinde başlanması planlanıyor.
    Premiere’in CEO’su Dr. Georg Kofler, eylül ayındaki IBC konferansında “Premiere’de HDTV yayınları başlatmamız Almanya’daki digital TV pazarını önemli ölçüde hızlandıracaktır. Bunun TV üretim sektöründeki firmalara önemli bir güç kazandıracağını umuyoruz” şeklinde konuşmuştu.
    “Premiere abonelerine gelince” dedi Kofler “ Onlar Premiere HDTV yayınları ile Televizyon’un yeni bir boyutunu farkedecekler ve bundan çok etkilenecekler. HDTV, sayesinde sinema ve belgesel meraklıları daha önce görülme imkanı olmayan ayrıntıların farkına varacaklar. Resim DVD’de olduğundan da sinema ekranında olduğundan da daha keskin ve parlak olacak. Premiere HDTV canlı yayınlar sırasında spor meraklılarını hareketin olduğu yerin daha da yakınına getirecek. Yeniden üretilen görüntüdeki canlılık orada yaşamışlık, orada olma duygusunu daha içten yaşatacak.
    Premiere 2 şubat, 2004 tarihinde, Berlin Sony Center’daki izleyicilere Amerikan Futbolunun Super Bowl karşılaşması gibi önemli bir spor olayını canlı olarak HDTV formatında yayınlayan ilk alman yayın şirketi olmuştu.
    SES Astra’nın başkanı ve CEO’su olan Ferdinand Kayser ise,: “Bu olay, televizyon konusundaki en önemli Avrupa pazarına HDTV yayınların getirilmesi konusundaki yoğun gayretlerimizin katettiği çok önemli bir merhale olmaktadır.” Şeklinde konuştu.

    Kaynak:uydutvhaber.com
İşlem Yapılıyor
X