İş Yatırım Borsada İşlem Hacmi Lideri Oldu...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    İş Yatırım Borsada İşlem Hacmi Lideri Oldu...

    Borsada işlem hacmi lideri İş Yatırım



    İş Yatırım, hisse senedi piyasasında yılın ilk çeyreğinde 10.7 milyar YTL'lik işlem hacmiyle en fazla işlem gerçekleştiren aracı kurum oldu. İş Yatırım'dan dün yapılan açıklamada, İMKB'de işlem gören ve halka açık tek aracı kurum olan şirketin halka arz öncesi son bilançosunu açıkladığı belirtilerek, “İş Yatırım, yılın ilk çeyreğinde hisse senedi piyasası, İMKB Tahvil ve Bono piyasası ve vadeli işlemlerdeki lider konumunu korudu” denildi.

    Açıklamaya göre, 18 Mayıs 2007'den bu yana borsada işlem gören İş Yatırım, hisse senedi piyasasında yılın ilk çeyreğinde 10.7 milyar YTL'lik işlem hacmiyle en fazla işlem gerçekleştiren aracı kurum olurken, bu piyasada 2006 yılının aynı döneminde yüzde 6,3 olan pazar payını bu yılın aynı döneminde yüzde 6,4'e yükseltti.

    VOB'da da lider

    İş Yatırım, İMKB Tahvil ve Bono piyasasında yılın ilk çeyreğinde 4.8 milyar YTL işlem gerçekleştirirken, geçen yılın aynı döneminde aracı kurumlar arasında sahip olduğu yüzde 13,1 olan payını 14,8'e yükselterek aracı kurumlar arasında ilk sırada yer aldı. Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) kurucu üyesi olan İş Yatırım, yılın ilk çeyreğinde bu piyasada da liderliğini devam ettirdi. İş Yatırım, vadeli işlem piyasasında geçen yılın aynı döneminde gerçekleştirmiş olduğu günlük işlem hacmini bu yılın ilk üç ayında 4 kat artırarak 40 milyon YTL'ye çıkardı. Yılın ilk çeyrek sonuçlarına göre, aktif büyüklüğü 827 milyon YTL'ye, özkaynakları 158.8 milyon YTL'ye ulaşan İş Yatırım'ın bu dönemdeki net kârı 5 milyon 147 bin YTL oldu.

    İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, ilk çeyreğe ilişkin sonuçların halka arz öncesi döneme ait son bilanço olduğunu, halka arzdan sonraki gelişmelerle yılın kalan bölümünde çok daha güçlü bir mali performans hedeflediklerini kaydetti.

    REFERANS
İşlem Yapılıyor
X