Faiz Son 1 Yılın Dibinde...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Faiz Son 1 Yılın Dibinde...

    Faiz son 1 yılın dibinde



    Mayıs ayı enflasyonunun beklentilerin altında gerçekleşmesinin yarattığı olumlu hava ve Türkiye'ye yabancı girişinin sürmesi sonucu bono faizleri, Haziran 2006'dan beri en düşük seviyesine geriledi.

    Bankalararası piyasada yüzde 18,06'yi gören 4 Şubat 2009 vadeli gösterge kağıdın bileşik faizi, valörlü işlemlerde de yüzde 18,09 olarak gerçekleşti. Yabancı yatırımcının iştahı yanında, global piyasalardaki olumlu hava ve Hazine'nin az borçlanmasıyla faizlerin bu seviyelere düştüğünü belirten uzmanlar, seçimlere kadar faizlerin yüzde 18'in altına gerilemesini beklemiyor.

    Borsa 340 puan arttı

    Önceki günlerde uluslararası piyasalarda moralleri bozan Çin borsasının dün toparlandığı gözlendi. Çin borsasındaki gelişmeler yanında faiz oranlarındaki düşüş ve tepki alımları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın da(İMKB)yükselmesine yol açtı.

    İMKB-100 Endeksi, 340 puan yükselişle 46.451 puandan günü tamamladı. Toplam işlem hacmi 1.14 milyar YTL gerçekleşti.

    Döviz kurlarında ise son haftalardaki sakin seyir sürüyor. Döviz piyasasında yaprak kıpırdamazken, dolar da 1.31-1.32 YTL'li seviyelere adeta demir attı.

    Finansal piyasalardaki gelişmeler, hiç kuşkusuz global piyasalardaki olumlu konjonktürle yakından ilgili. Piyasalardaki likidite fazlası yanında yabancı yatırımcıların düşük faizli Japon Yeni borçlanıp, yüksek getirili para birimlerine yatırım yapması anlamına gelen carry tradein olanca hızıyla sürmesi diğer gelişmekte olan piyasalarla birlikte Türkiye'yi de olumlu etkiliyor.

    Global piyasaların seyrini önümüzdeki dönemde ABD ekonomisindeki gelişmeler de yakından etkileyecek. ABD Merkez Bankası(FED)Başkanı Ben Bernanke de son yaptığı açıklamada ABD ekonomisinde önümüzdeki dönemde büyümenin yavaş olacağını ancak enflasyonla ilgili risklerin sürdüğünü kaydetti.

    Alp Süer / REFERANS GAZETESİ
İşlem Yapılıyor
X