Dev Yatırım Bankaları Türk Piyasasında...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Dev Yatırım Bankaları Türk Piyasasında...

    DEV YATIRIM BANKALARI TÜRK PİYASASINDA

    SPK Başkanlığına vekalet edenİkinci Başkan Turan Erol, Türkiye´nin yatırım bankacılığında yeni birdöneme girdiğini vurgularken, ´´Dev yatırım bankalarının Türk sermayepiyasasına ilgisi, her geçen gün artmakta´´ dedi.

    Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracılık faaliyetleri alanındabirleşme ve devralmalar yolu ile Morgan Stanley, Merrill Lynch, UBS veCredit Suisse gibi uluslararası alanda çok önemli yatırım bankalarının,Türk sermaye piyasasında yerlerini aldıklarını hatırlattı. Son yıllarda yabancı yatırımcıların Türk sermaye piyasalarına olanilgisinin artarak sürdüğünü belirten Erol, ´´Yabancı yatırımcıların,portföy yatırımlarının yanı sıra aracı kuruluşlara yapmış olduklarıdoğrudan yatırımlar yoluyla da sermaye piyasalarında yer almaları dikkatçekici´´ dedi.

    Türkiye´de faaliyetlerine devam eden 98 aracı kurumun 29´unun yabancıortaklı durumda olduğunu belirten Erol, şöyle konuştu: ´´Dolayısıyla Türkiye piyasasında faaliyet gösteren aracı kurumlarınyaklaşık yüzde 30´u yabancı ortaklı hale gelmiştir. Bu yabancı ortaklararasında Amerika, Avrupa ve Orta Doğu´nun önemli yatırım bankaları yeralmaktadır. Türkiye´de faaliyet gösteren yabancı ortaklı 29 aracı kurumun ortaklıkyapısı incelendiğinde; sadece Amerika, İngiltere Almanya, İsviçre,İtalya, Fransa, Belçika gibi batılı ülkelerden değil Ürdün, Kazakistan,Bahreyn ve Güney Afrika gibi ülkelerden de aracı kurumların Türk sermayepiyasasına giderek artan oranda ilgi gösterdikleri görülmektedir.´´

    -SERMAYE PİYASALARININ YENİ ÜRÜNLERLE TANIŞMASINA KATKI

    Erol bu arada, yatırım bankacılığının gelişiminin, sermaye piyasalarınınyeni ürünlerle tanışmasına katkı sağlayacağına işaret etti.

    SPK´nın ´garantili yatırım fonları´ düzenlemesini tamamlamasınınardından, yatırım fonu sektöründe yeni bir ufuk açıldığını ifade edenErol, Fortis Investments´ın küresel uzmanlığıyla Fortis Portföy´ünTürkiye´ye getirdiği ´´garantili ve koruma amaçlı yatırım fonları´´nın,Türk sermaye piyasası ile tanıştığını hatırlattı. Erol, bugün Türkiye´de 16,5 milyar ABD Doları büyüklüğe sahip olanyatırım fonu sektöründe, bu yeni ürünlerin 2-3 yıl içerisinde, fonpiyasasının yüzde 20´sini oluşturmasının beklendiğini sözlerine ekledi.
İşlem Yapılıyor
X