Beşiktaş'ın rakipleri belli!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Beşiktaş'ın rakipleri belli!

    Beşiktaş'ın rakipleri belli!

    İsviçre'nin Nyon şehrinde Şampiyonlar Ligi 1. ve 2. ön eleme turlarının kuraları çekildi. Beşiktaş'ın rakibi belli oldu. Siyah-beyazlı ekip Devler Ligi'ne kalmak için iki ön eleme (2 ve 3.) oynayacak. 1. ön elemeye girmeyecek...

    Beşiktaş ön elemenin ikinci turunda geçtiğimiz sezon Moldova'da yenilgisiz şampiyon olan, 70 ol gol atan 7 gol yiyen Sheriff Tiraspol ve FC Rangers Santa Coloma (Andorra) eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

    Siyah beyazlı ekip ilk maçını 1 Ağustos, ikinci karşılaşmasını ise 8 Ağustos tarihinde oynayacak.




    EŞLEŞMELER (1. ÖN ELEME)

    Lenkoran - Dinamo Zagrep
    Apoel - BATE
    Sheriff - Ranger's (Beşiktaş'ın 2.turdaki rakibi)
    Hafnarfjördür - HB
    TNS - Ventspils
    Pobeda - Levadia
    Olimpi - Astana
    Zeta - Kaunas
    Tampere - Murata
    Dudelange - Zilina
    Linfield - Elfsborg
    Derry - Pyunik
    Marsaxlokk - Sarejevo
    Domzale - Tirana
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: Beşiktaş'ın rakipleri belli!

    Rakipleri tanıyalım

    Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki muhtemel rakiplerinden olan Sheriff Tiraspol Moldova'nın Transnistria bölgesinin başkenti olan Tiraspol şehrinde 1997 yılında kurulan bir ekip. Sheriff firması tarafından kurulan takımın stadyumu da kurucularının ismini taşımakta.
    2000 yılından beri Moldova Ligi'nde yer alan takım 2001 yılından beri şampiyonluğu kimseye kaptırmayarak dikkatlerini üzerine çekti. 4 kez Moldova Kupasını müzesine götüren takım 2001-2002 yılından beri Şampiyonlar Ligi'nde gruplara yükselmek için mücadele etmesine rağmen herhangi bir başarısı bulunmamakta. Takım geçtiğimiz sezon ligi yenilgisiz şampiyon bitirirken, 70 gol atıp kalesinde 7 hol görmüştü.
    Moldova ekibi aslında Türk futboluna pek de yabancı değil. FIFA kokartlı hakemimiz Kuddusi Müftüoğlu, 5 Mayıs'ta Moldova'nın Tiraspol kentinde oynanan Sheriff Tiraspol-Zimbru Chisinau maçını yönetmişti. Maç 2-0 Sheriff'in üstünlüğüyle noktalanmıştı. Moldova Federasyonu'nun talebi sonucu MHK tarafından atanan Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Selçuk Kaya ve İsmail Köse yapmıştı. Sheriff Maçlarını 14 bin 300 kişilik Sheriff Stadyumu'nda oynamakta.
    FC Rangers ise 1981 yılında kurulan bir ekip. 16 yılda iki kere şampiyonluğa ulaşan ekip bu yıl 8 takımlı Andorra ligini lider tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti. Play-offlarda liderliğini devam ettiren takım özellikle iç saha performansıyla tanınıyor. Kadrosunda 20 yabancı oyuncu bulunan Rangers'in uluslararası alanda hiç bir başarısı yok.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X