WTA Tour Championships 2011-2013 Yılları Arasında İstanbul'da.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    WTA Tour Championships 2011-2013 Yılları Arasında İstanbul'da.

    İstanbul resmen açıklandı

    Sony Ericsson WTA Tour Championships (Sezon Sonu Şampiyonası) Tenis Turnuvası, 2011-2013 yılları arasında İstanbul'da yapılacak. İngiltere'nin başkenti Londra'da, Wimbledon Tenis Turnuvası sırasında yapılan toplantıda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sony Ericsson WTA CEO'su Larry Scott, 2011-2013 yıllarında turnuvanın İstanbul'da yapılması kararının önemine dikkati çekti.
    Bayan turnuvalarının bütün dünyada en önemli spor olaylarından biri haline geldiğine dikkati çeken Scott, bu turnuvanın İstanbul gibi kıtalararasında köprü niteliği taşıyan bir kentte yapılması kararından gurur duyduklarını bildirdi.
    İstanbul'un kendisini kanıtlamış bir spor kenti olduğunu, tenisin yanı sıra pek çok önemli spor şampiyonasına ev sahipliği yaptığını anlatan Scott, ''İstanbul'un böyle gerçek bir spor kenti olarak ortaya çıkması gurur verici'' dedi.
    Sony Ericsson WTA Tour Championships turnuvalarının daha önce Los Angeles ve Madrid gibi kentlerde gerçekleştirildiğini, 2008-2010 döneminde Doha'da yapılacağını da belirten Scott, 2011-2013 şampiyonalarının İstanbul'da yapılacak olmasının, Sony Ericsson WTA'nın önemini vurgulayacağını ifade etti.
    Türkiye'de organizasyona verilen desteğe de teşekkür eden Larry Scott, İstanbul'da bayanlar ve erkeklere aynı ödülün verileceğini, bunun da bayanların tenisteki yerinin öneminin bir göstergesi olduğunu belirtti.
    İstanbul'daki şampiyonalar öncesinde 10 bin kişilik bir tesisin yapılıyor olmasından da büyük heyecan duyduklarını anlatan Scott, başta hükümet ve parlamento olmak üzere, sürece destek veren İstanbul kenti mülki ve idari amirlerine, sponsor Garanti Koza şirketine teşekkür etti.
    Ünlü Fransız tenisçi Mary Pierce da organizasyonu yapanların tümünün gözlerinde heyecan ve tenis tutkusunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu, Sony Ericsson WTA'nın İstanbul gibi müthiş bir kentte yapılacak olmasını sevinçle karşıladığını ifade etti.
    Pierce, Maria Sharapova ve Venus Williams gibi sporcuların da kendisiyle aynı duyguları paylaştığını bildiğini de belirtirken, bu şampiyonalarda oyuncu olarak bulunamayacağı için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.
    İstanbul'un bayan tenisinin gelişiminde önemli bir rol oynayacağına olan inancını da dile getiren Pierce, Türk hükümeti ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti
  • kerime
    Junior Member
    • 04-12-2005
    • 126

    #2
    Konu: WTA Tour Championships 2011-2013 Yılları Arasında İstanbul'da.

    Çok önemli bir haber. Paylaşım için teşekkürler.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X