(!) D-SMART KANDIRIYOR (!)

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • catlaq
    Junior Member
    • 18-09-2005
    • 300

    (!) D-SMART KANDIRIYOR (!)

    D-SMART KANDIRIYOR
    Doğan Grubu’na ait D-Smart, gazetelere verdiği reklamlarla tüketicileri kandırmaya devam ediyor. Bir süredir bazı gazetelere verdiği reklamlarla ‘3 büyüklerin Avrupa Kupası maçları D-Smart’ta izlenir’ şeklinde duyuru yapan D-Smart gerçekleri saklayarak futbolseverleri yanıltıyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın 2007-2008 futbol sezonunda yapacağı Avrupa kupası maçlarının tamamını D-Smart’ın yayınlaması imkansız.

    ŞAMPİYONLAR LİGİ STAR’DA
    Fenerbahçe ve Beşiktaş, eğer ön eleme turlarını geçip Şampiyonlar Ligi’ne kalırlarsa bu maçlar, futbolseverler tarafından Şampiyonlar Ligi’nin yayın hakkını elinde bulunduran Star TV’den izlenecek. Bu iki takım ya da iki takımdan biri ön eleme turlarını geçemezse, UEFA Kupası’nda Galatasaray ile birlikte mücadele edecek. UEFA Kupası maçlarının çeyrek final ve sonrası SHOW TV tarafından yayınlanıyor. Yani futbolseverler UEFA Kupası’nda Türk takımlarının çeyrek final ve sonrası maçlarını yalnızca SHOW TV’den takip edecek.

    ‘TÜM AVRUPA MAÇLARI’ YALANI
    Ayrıca Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın gerek Şampiyonlar Ligi ön eleme gerekse UEFA Kupası ön eleme, birinci tur ve grup maçlarında dış saha maçlarının programı henüz belli olmadı. Bu dış saha maçlarının yayın haklarının satışları tek tek yapılacağı için hangi kanalın naklen yayın yapacağı da henüz belli değil. Kısacası D-Smart üç büyük kulübün Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası ön eleme turu maçlarını ve UEFA Kupası’nda kendi sahalarında yapacağı maçları naklen yayınlayabilecek. Yani üç büyüğün ‘tüm Avrupa maçları’nı naklen yayınlaması söz konusu değil.

    MAÇLAR ÜCRETLİ Mİ OLACAK?
    Bu arada bugüne kadar sadece 12 bin adet kutu satışı yapan D-Smart’ın tüm bu maliyetleri nasıl karşılayacağı da akıllara gelen bir başka soru. Bu maçların reklam geliri ile maç yayınının maliyetini kurtarılamayacağı gözönüne alındığında ‘D-Smart’ın yayınlayacağı maçlar ilerde ücretli mi olacak?’ sorusu gündeme geliyor. D-Smart’ın reklamlarında ne maç ücreti ne de şifre konusunda hiçbir açıklayıcı bilgi yer almıyor. Yani D-Smart reklamlarında eksik bilgi vererek tüketiciyi yanıltıyor.

    BU iLK ATMACA DEÐİL
    DOÐAN Grubu’na ait D-Smart, tüketicileri ilk kez de aldatmıyor. Doğan Grubu’na ait gazetelerde daha önceden çıkan haberlerde D-Smart’ın Turkcell Süper Lig maçlarının yayın hakkı için başvuruda bulunduğu açıklanmıştı. Oysa Turkcell Süper Lig’in yayın hakları 2010 yılı sezonu sonuna kadar DIGITURK’te bulunuyor. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2010 yılına kadar Turkcell Süper Lig’in yayın haklarının DIGITURKíte bulunduğunu belirterek tartışmaya son noktayı koydu.

    D-SMART ALAN BIN PiŞMAN
    BUGÜNE kadar D-Smart alanların şikayetleri de bitmek bilmiyor. İnternetteki tüketici dernek ve oluşumlarının sitelerinde D-Smart abonelerinin şikayetleri arka arkaya sıralanıyor. ‘D-Smart aldıklarına bin pişman olduklarını’ dile getiren D-Smart aboneleri özellikle Türksat uydusundaki tüm kanalları izleyememekten şikayetçi. İngilizce yayın yapan kanallarda Türkçe altyazı olmadığını dile getiren D-Smart kullanıcıları kanalların güncellenmediğinden de oldukça şikayetçi.





    Son yılların en büyük fiyaskosu: D-Smart - Burhan Ayeri
    Doğan Grubu’nun vatandaşa kazıklarından biri D-Smart. Yoğun kampanyalarla desteklenen ve Türkiye’deki en önemli uydu alıcılarını üreten firmalara bile baskı yapılarak imal edilen kutuları alanların tamamına yakını perişan. ‘250 milyona bu iş tamamdır’ diye sunulan paketlerde bugün gelinen nokta 400-450 milyon. Haydi bu parayı ödediniz diyelim, başınıza geleni sonradan fark ediyorsunuz. En büyük hastalık, kanal değiştirmek. Çünkü dağıtılan uzaktan kumandalar, kutuya hükmedemiyor. ‘Parmaklarımız tutuldu, yine de başaramadık’ diyenler çoğunlukta’.

    Çocukların protestosu
    Kutuları satarken, “Yepyeni filmler ve diziler var. Çocuk kanallarında en önemli çizgi filmleri izleyeceksiniz” denmesine rağmen aynı yapımlar tekrar tekrar yayınlanıyor. Tıpkı büyükleri için gösterime sokulanlar gibi. DIGITURK’ün kanal zenginliğini görmezden gelip, bip atanların yarattığı mutsuzlar topluluğunun sayısı bereket fazla artmıyor. Çünkü, kazayla D-Smart alanlar arkadaşlarına ‘Aman ha sakın almayın’ diyorlar.

    Herkese çamur atma
    D-Smart yetkilileri kendi portföylerini zenginleştirip yayınlarını düzelteceklerine, en başta DIGITURK olmak üzere, rakip gördüklerine bip atmaktan geri kalmıyorlar. Turkcel Super Ligi futbol maçlarının 2010 sonuna kadar DIGITURK’te olduğunu bile bile “2008’de yayın bize geçiyor” diyecek kadar yalancılar. Hatta, gruplarının televizyon eleştirmenlerini bile, yalanlarına ortak ediyorlar. Özetlersek, D-Smart bu haliyle tam bir fiyasko. Teknik anlamda ve içerik olarak çağdışı. Tek üstünlükleri, rakip gördüklerine avuç avuç çamur atmak!

    DIGITURK trilyonlar veriyor yıldızlar Türkiye’ye geliyor
    TÜRKİYE’nin dijital yayın platformu DIGITURK, Türk futboluna bugüne kadar 1.2 milyar YTL kaynak sağlarken, önümüzdeki 3 yıl boyunca yapacağı katkı da göz önüne alındığında bu tutar yaklaşık 2.1 milyar YTL’yi bulacak. DIGITURK’un yaptığı bu ödemelerle Roberto Carlos, Lincoln, Ricardinio, Delgado, Alex gibi dünya futbolunun yıldızları Türk kulüplerinin kadrolarında yer alıyor. DIGITURK 2000-2001 sezonunda 41.4 milyon YTL, 2001-2002 sezonunda 124.8 milyon YTL, 2002-2003 sezonunda 180.5 milyon YTL, 2003-2004 sezonunda 230.3 milyon YTL, 2004-2005 sezonunda 179.6 milyon YTL, 2005-2006 sezonunda 235.3 milyon YTL ve 2006-2007 sezonunda ise 254.7 milyon YTL ödeme yaptı. 190 milyon YTL’lik KDV ödemesi de eklendiği zaman DIGITURK’ün toplam ödemesi 1.2 milyar YTL oldu.

    Destek sürecek
    DIGITURK Turkcell Süper Lig’in yayın hakkını elinde bulundurduğu 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları için toplam 903 milyon YTL ödeme yapmayı öngörüyor. Digiturk böylece 10 yılda futbola 2.1 milyar YTL’lik katkıda bulunmuş olacak.

    DIGITURK’le devam
    DIGITURK, Turkcell Süper Ligi’nin naklen yayınını 3 sezon daha sürdürecek. 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarının naklen yayın hakkı DIGITURK’de bulunuyor. Dünyaca ünlü yıldızlar 3 yıl boyunca DIGITURK ekranlarında olacak. DIGITURK Fortis Türkiye Kupası maçlarını da yayınlıyor.
  • nail40
    Member
    • 20-03-2006
    • 1528

    #2
    Konu: (!) D-SMART KANDIRIYOR (!)

    Yukarıdakilerini yazan arkadaş yada grup sanırım Digiturk'ten, birbirlerini kötülemek yerine daha kaliteli daha ucuz yayın nasıl yaparız kavgası yapsalar daha makbule geçer.

    Yorum

    • dispeçer
      ~OZMENA~
      • 18-02-2004
      • 6807

      #3
      Konu: (!) D-SMART KANDIRIYOR (!)

      bu konu daha önce işlenmişti arama yapmadan lütfen konu açmayalım
      buradan devam

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X