Yerli turiste tatil işkencesi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    Yerli turiste tatil işkencesi

    Havaların iyice ısınması ve yaklaşan seçim telaşı nedeniyle yerli turist de tatil planlarına erken başladı. Seçim öncesi ve sonrası için rezervasyonlar iyice hızlandı.

    Özellikle Antalya bölgesine yoğun bir turist akışı yaşanıyor ancak güney bölgelerini tercih edenler sadece yerli turistler değil onlardan da önce yabancılar ve özellikle Akdeniz bölgesinde Ruslar!...

    Hal böyle olunca oteller de yüzde yüz doluluk oranıyla ancak eksik kapasiteyle çalışır duruma geliyor. Yabancı turistin tüm transferler dahil 15 euro'ya kaldığı odalar, yerli turiste 3 hatta 4 katı fiyata satılıyor. Yabancı turistten yüksek gelir beklenirken yerli turist kazıklanıyor. Ancak ne yazık ki, Herşey Dahil sistemle çok çok ucuza tatil yapan yabancı turist otelden dışarı adım bile atmıyor. Böylelikle "Antalya'ya şu kadar turist" geldi şeklinde yapılan açıklamalar havada kalıyor. Zira yabancı turistin esnafa para kazandırdığı da yok. Güney bölgelerinde esnaf kan ağlıyor ve otellerden, özellikle de HD sisteminde yaka silkiyorlar.

    Yerli turist ise kendi yurdunda ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmekten şikayetçi. Türkiye'nin en büyük seyahat acentaları vasıtasıyla, yılın stresini atmak için tatil yapmaya Kemer'e gelen vatandaşlar gördükleri manzaralarla şaşkına dönüyorlar.

    4 ya da 5 yıldız diye pazarlanan otellerin tamamen yabancıların hizmetinde, her türlü konfordan ve hijyenden yoksun bir şekilde çalıştırılmaya çalışıldığı, hiç de işinin ehli olmayan kişiler tarafından yönetildiği gelen şikayetler arasında. Ancak şikayetlerini dile getiren mağdur vatandaşlara tatillerini satın aldıkları seyahat şirketleri tarafından da hiçbir çözüm sunulmamış olması ayrıca dikkat çekici.

    Tatil yerine işkence çeken yerli tatilci şikayetlerini birçok yere de yapmış. Şimdi bu konuda tur şirketlerinin ne yapacağı ise merak konusu...

    TÜKETİCİLER BİRLİÐİ: "TATİL VE TUR SÖZLEŞMELERİNE DİKKAT!"

    Tüketiciler Birliği, yaz aylarının gelmesiyle birlikte paket tur ve devre tatil hizmetlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Tüketiciler Birliği, “Ülkenin en prestijli otellerinin adı kullanılarak pazarlanan devre tatil ve paket turlar konusunda tüketicileri daha dikkatli olmaya çağırıyoruz. Yaz aylarında artış gösteren devre tatil ve paket tur sözleşmelerinde tüketici aleyhine düzenlemeler bulunuyor” açıklaması yaptı.

    Tüketiciler Birliği Hukuk Komitesi Başkanı Avukat Ahmet Güler yaptığı açıklamada, bir takım firmalar tarafından büyük alışveriş merkezlerinde devre tatil ve paket tur organizasyonları düzenlendiğini ve büyük firmaların adları kullanılarak tüketicilerin kandırıldığını bildirdi. Açıklamada, tüketicilerin korunmasına ilişkin kanunların bir dizi yükümlülükler getirdiği kaydedildi. Açıklamaya göre, devre tatil sözleşmesi yıl içinde belirli veya belirlenebilecek, bir haftadan az olmayacak bir dönem içinde yapılacak. Bir veya daha fazla sayıdaki taşınmazın kullanım hakkının devri ya da devrinin taahhüt edilmesi için sözleşme yazılı olarak yapılacak ve bir sureti tüketiciye verilecek.

    Paket turlarda paket tur adı altında, ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan diğer turistik hizmetlerin en az ikisi birlikte bulunacak. Söz konusu hizmetlerin her şeyin dahil olduğu fiyatlarla satılması veya satış taahhüdünün yapılması gerekiyor. Verilecek hizmetin 24 saatten uzun bir süreyi kapsaması veya gecelik konaklamayı içermesi, sözleşmenin yazılı olarak yapılması ve bir suretinin tüketiciye verilmesi şartlarının bir arada bulunması gerekiyor.


    Açıklamada, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanuna ve ilgili sözleşmelerine göre tüketicinin yapması gerekenler şöyle sıralandı:

    -Sözleşmenin imzalı bir nüshasının kendisine verilmesini isteyebilir.

    -Devre Tatil Sözleşmesinin her iki tarafça imzalanmasından itibaren 10 gün içinde hiçbir sebep göstermeksizin ve hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin cayma hakkını kullanarak sözleşmeden dönebilir.

    -Paket tura katılmayacaksa 7 gün önce seyahat acentesine bildirmek koşulu ile bu hakkını bir başkasına devredebilir.

    -Sözleşme ile ilgili bilgilerde eksiklik olması durumunda sözleşmeyi fesh edebilir.

    -Sözleşmede haksız şartlar bulunması durumunda aleyhine olan hükümlerin uygulanmaması haklarını talep edebilir.


    Mynet Haber



  • cemal344
    Senior Member
    • 03-11-2005
    • 3977

    #2
    Konu: Yerli turiste tatil işkencesi

    malesef.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X