Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • cimbomlu45
    Member
    • 21-07-2006
    • 1811

    Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi


    19.07.2007 15:55 .
    Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi
    Ankara -(AA) Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de gerçekleştirilecek spor kompleksi için yapılan ihalede 5 firma teklif verirken, en yüksek satış gelirini 1 milyar 482 milyon YTL ile Eren Talu Mimarlık bildirdi.

    Buna karşın TOKİ'ye en yüksek geliri ise 118,6 milyon YTL ile Bozoğlu İnşaat ve Taahhüt A.Ş. önerdi.


    TOKİ'nin Bilkent'te bulunan merkezinde bugün yapılan ihalede firmaların mali teklifleri açılırken, Eren Talu Mimarlık toplam 1 milyar 482 milyon YTL'lik satış tutarı üzerinden 111 milyon 111 bin 111 YTL İdareye gelir payı önerdi. Firma ayrıca satış geliri üzerinden yüzde 7,5 arsa payı geliri verecek.


    Bozoğlu İnşaat ise 474 milyon 574 bin 732 YTL 40 Ykr toplam satış geliri üzerinden İdareye 118 milyon 643 bin 683 YTL 10 YKr gelir payı önerdi. Firma ayrıca satış geliri üzerinden yüzde 25 arsa bedeli olarak İdareye pay verecek.


    İhaleye katılan Nurol İnşaat 649 milyon 721,8 YTL toplam gelir üzerinden İdareye 13 milyon 644 bin gelir payı önerdi. Firma satış geliri üzerinden ayrıca arsa payı bedeli vermeyecek.Cengiz İnşaat ise 610 milyon 839,7 bin YTL toplam geliri üzerinden İdareye 9 milyon 40 bin YTL gelir payı önerirken, arsa bedeli olarak bir pay vermeyi öngörmüyor. Mesa Mesken de 605 milyon 156 bin 540 YTL toplam gelir üzerinden 9 milyon 895 bin 983 YTL İdare payı önerdi. Mesa Mesken de arsa bedeli vermeyecek.


    İhalede teklif veren firmalar İdareye gelir dışında Seyrantepe'de üstü açılır-kapanır nitelikte 52 bin kişilik spor kompleksi, ayrıca 4 bin 500 araçlık otopark yapacaklar. Spor kompleksi ve otopark Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne teslim edecek.


    İhale komisyonu mali teklifleri açtıktan sonra projelerin teknik değerlendirmesi için oturumu kapattı. Projelerin teknik değerlendirmesini Galatasaray'dan 2, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden 2, TOKİ'den 5 kişi olmak üzere oluşturulan 9 kişilik komite yapacak.


    Teknik değerlendirme komitesinde yer alan Galatasaray'ın Plan-Proje ve Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi Galatasaray olarak bir yıldır istedikleri stadyum konusunda proje hazırladıklarını ve bazı firmaların kendilerinden bu projeyi aldığını belirtirken, hangi firmanın bu projeyi kullandığının teknik değerlendirmeler sırasında ortaya çıkacağını kaydetti.


    İhaleyi izleyen Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Canaydın da teknik değerlendirmelerin bir hafta, 10 gün içinde yapılabileceğini ifade etti.


    İhalede en yüksek satış geliri teklifini veren Eren Talu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İş Galatasaray olunca benim için çok daha önemli. Çok daha az kazanarak proje uygulanabilir'' dedi.


    Talu, 111 milyon 111 bin 111 YTL'lik teklifin sırrıyla ilgili soru üzerine, ''Büyü yapıyorum, bu işin büyüsü'' yanıtını verirken, yabancı ortağının olmadığını da ifade etti.
  • ixir44
    Junior Member
    • 01-02-2006
    • 87

    #2
    Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

    hayırlı olsun

    Yorum

    • desperado64
      Junior Member
      • 12-01-2006
      • 275

      #3
      Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

      hayırlısı neyse olsun umarı iyi bir fiyatla anlaşılır

      Yorum

      • cimbomlu45
        Member
        • 21-07-2006
        • 1811

        #4
        Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

        20.07.2007 19:13

        Seyrantepe stadyumu 720 günde hazır
        İSTANBUL (İHA) Eren Talu Mimarlık, Seyrantepe projesinde ihale şartnamesine göre stadyumun 720 gün içinde tamamlanarak, yüklenici tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teslim edileceğini açıkladı.

        Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de gerçekleştirilecek spor kompleksi için dün yapılan ihalede 5 firma teklif verirken, en yüksek satış gelirini 1 milyar 482 milyon YTL ile Eren Talu Mimarlık bildirmişti. Buna karşın TOKİ'ye en yüksek geliri ise 118.6 milyon YTL ile Bozoğlu İnşaat ve Taahhüt A.Ş. önerdi. İhalede Eren Talu tarafından verilen teklife göre TOKİ'ye 111 milyon 111 bin 111 YTL pay ödenmesi öngörülüyor.

        Eren Talu Mimarlık'tan yapılan açıklamaya göre Eren Talu Mimarlık, ihaleye ünlü HOK Sportif Mimarlık ile birlikte katılıyor. Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapılacak yeni stadı, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte olacak. Toplam 4 bin 500 araçlık otoparkında, 3 bin araçlık bölüm de kapalı olacak. İhale şartnamesine göre stadyum 720 gün içinde tamamlanarak, yüklenici tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

        Daha önce yapılan protokol gereği, yeni stadın mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, kullanım hakkı ise 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü'nün olacak. Galatasaray, 2009-2010 sezonunda maçlarını yeni stadında oynayabilecek. Öte yandan, HOK'un imza attığı projeler arasında Arsenal Emirates Stadyumu, Wembley Stadyumu, Lizbon Benfica Stadı, Ascot Hipodromu, Wimbledon Merkez Kortu ve O2 Arena'nın yanı sıra Lansdowne Road Stadyumu'nun yeniden yapılandırılması yer alıyor. İngiltere, Avustralya ve Amerika'daki üç ana ofiste faaliyetlerini sürdürmekte olan şirketin diğer bazı uluslararası projeleri arasında ise Avustralya'daki Suncorp Stadyumu, Telstra Stadyumu, San Francisco'daki SBC Parkı ve Çin'deki Nanjing Spor Parkı bulunuyor. İhaleye teklif veren projelerin değerlendirilmeye alındığı ifade ediliyor.

        Yorum

        • cimbomlu45
          Member
          • 21-07-2006
          • 1811

          #5
          Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi


          İşte Cimbom'un yeni stadı
          21 Temmuz 2007 Cumartesi 14:55
          İşte galatasaray taraftarlarının yıllardır hayallerini süsleyen yeni stat...

          Galatasaray’ın Seyrantepe’de yapılacak yeni stadı, 52.000 seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte olacak. Toplam 4.500 araçlık otoparkında, 3.000 araçlık bölüm de kapalı olacak. İhale şartnamesine göre stadyum 720 gün içinde tamamlanarak, yüklenici tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) teslim edilecek.

          Daha önce yapılan protokol gereği, yeni stadın mülkiyeti GSGM’ye, kullanım hakkı ise 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü’nün olacak. Galatasaray, 2009-2010 sezonunda maçlarını yeni stadında oynayabilecek.

          Eren Talu Mimarlık ve HOK tarafından Seyrantepe için planlanan stadyum, 52.000 seyirci kapasiteli, üstü açılır-kapanır çatıya sahip olacak. Planlanan stat, aynı zamanda dünyanın en hafif çatısına ve en basit çatı kapanma mekanizmasına sahip. Çatıda bulunan toplam 14 modül tek tek veya aynı anda kapatılabiliyor. Bunun en büyük faydası, dünyanın tanınmış dev çatılara sahip statlarında yaşanan çatı arızalarının önlenmesini sağlayacak olması. Hafif çatı böyle bir sorunu ortadan kaldırıyor.
          Dünyanın diğer büyük statlarında bulunan kapalı çatıların aksine planlanan yeni statta ışık geçirebilen şeffaf çatı sayesinde çimleri hergün ışık görebiliyor. Ayrıca çimler hem servis katından (yerden) hem de seyirci katından yatay düzeyde hava alıyor. Bu sayede çimler çok sağlıklı bir şekilde gelişiyor ve "arena" tarzı üstü çelik kaplı stadyumlara göre çok daha uzun ömürlü oluyor.
          Yeni stat, "İngiliz modeli" olarak ifade edilen tribünlerin sahaya "en yakın" olduğu modele sahip. Aynı zamanda en kaliteli TV yayınının yapılmasına da olanak veren tribün düzeninde, bütün seyircilere 60 ile 90 derece görüş açısı veriliyor. Bu açılar, yeni yapılan Wembley ve Arsenal statları ile aynı kalitede.
          Saha etrafında 'birinci kuşak' olarak tanımlanan tirbünde 22.500 seyirci oturuyor. Orta bölüm (özel business koltukları) da stadı çepeçevre dönüyor ve bu bölümde 12.500 VIP koltuk bulunuyor. Ayrıca loca katında da 1.200 kişilik özel loca bölümü var.

          ASLANLARA ÖZEL SOYUNMA ODASI

          Planlanan statta, Galatasaray futbol takımı için 300 metrekarelik Wembley tipi özel soyunma odası tasarlandı. Buna ek olarak futbolcular için konferans salonu, ısınma odası, futbolcu restoranı, eşler ve çocuklar için kreş, oyun ve bekleme odaları var. Galatasaray'ın oynamadığı maçlarda kullanılmak üzere 2 yabancı takım için ekstra soyunma odaları da tasarlandı. Bu plana göre, Galatasaray soyunma odasını sadece kendisi kullanacak ve başka hiç bir takım bu soyunma odasına giremeyecek.

          Stada gelecek takımlar, hakemler ve VIP misafirler özel bir yoldan, kimseyle karşılaşmadan girecekler. Özel yoldan stat içine girerek, soyunma odalarına veya localarına yine özel bölümlerden ulaşacaklar

          TARAFTARLAR "GS" LOGOSUNDAN İÇERİ GİRECEK

          Planlanan stadın otoparkında 4.500 araç kapasitesinin tamamı üstü kapalı ve tribünlere hem asansör, hem de merdivenler ve yürüyen merdivenle çıkılabiliyor. Statta ayrıca VIP için 900 adet özel park yeri bulunuyor.

          Stadın güney ucunda Galatasaray logosunundan oluşan (GS) dev bir yürüme rampası bulunuyor. Taraftarlar, “GS” logosunun içinden geçerek stada girecekler. Stat girişinde 84 adet turnike var ve stada girişler turnike başına saate 660 kişi şeklinde planlanarak giriş-çıkış kolaylığı da sağlanıyor. Tüm katlara asansörle ulaşılabilen plana göre, koridorlar da en az 120 cm genişliğinde olacak. Stat, 8 dakikadan az bir sürede boşalacak.

          Yorum

          • cimbomlu45
            Member
            • 21-07-2006
            • 1811

            #6
            Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi


            01.08.2007 16:00 -

            Seyrantepe ihalesi iptal edildi
            TOKİ tarafından 19 Temmuz'da yapılan Seyrantepe ihalesi gerekli yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması nedeniyle iptal edildi.

            TOKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19 Temmuz'da İstanbul'da dev spor kompleksi yapılması işinin “Arsa Satışı Gelir Paylaşımı Usulü” ile ihale edildiği hatırlatıldı.
            Açıklamaya göre, ihale komisyonu tarafından teklif veren firmaların dosyalarında mevcut yeterlilik belgelerinin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygunluğu incelendi. Yapılan değerlendirme sonucunda, ihalenin şartlarını sağlayacak, yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması nedeniyle kamu menfaati gözetilerek ihalenin iptal edilmesine karar verildi. Arsanın tapu kaydında bulunan irtifak hakkı şerhinin TOKİ'ye devredilmesiyle birlikte ihaleye en kısa sürede tekrar çıkılacak.

            KULLANIM HAKKI 49 YILLIĞINA GALATASARAY'IN OLACAK

            Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisini takas etmek amacıyla, Nisan ayında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalamıştı. Protokol uyarınca, Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak olan stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray'a verilmişti.

            Seyrantepe'de Hazine'ye ait 120 dönüm arazi, stad yapımı için TOKİ'ye devredilmişti. Ali Sami Yen Stadı'nın yerine ise rezidans, ticaret ve kongre merkezi yapılması üzerinde duruluyor.

            CANAYDIN: İHALE TEKRAR EDİLECEK

            Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Seyrantepe Projesi ihalesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak, sarı-kırmızılı taraftarların yüreğine su serpti.


            Özhan Canaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İhalenin şartlarını sağlayacak yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması'' gerekçesiyle TOKİ tarafından ihalenin iptali kararı için, ''Daha önce iki ayrı proje vardı. Bu proje sayısı şimdi bire düştü. TOKİ, müşterek olarak anlaştığımız tek proje üzerinden ihaleyi tekrar edecek. Taraftarımızın içi rahat olsun'' dedi.


            Yaşanan süreci normal olarak değerlendiren Canaydın, ''Bir sıkıntımız yok. Şimdi ihale çok kısa bir süre içerisinde yenilenecek. İç rahatlığıyla taraftarlarımıza bir sorun olmadığını söyleyebilirim'' ifadesini kullandı.



            ANKA

            Yorum

            • cimbomlu45
              Member
              • 21-07-2006
              • 1811

              #7
              Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

              01.08.2007 18:11

              Seyrantepe ihalesi 10 Ağustos'a kadar yapılacak
              ANKARA (ANKA)- Toplu Konut İdaresi, yeterli rekabet ortamı oluşmaması gerekçesiyle bugün iptal ettiği Seyrantepe ihalesinin 10 Ağustos 2007 tarihinde yapılacağını açıkladı.

              TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, "Seyrantepe'nin arsa satışı gelir paylaşımı ile spor kompleksi inşaatı işinde ihaleye katılımı ve hasılatı artırmak amacıyla tek tip proje ile en geç 10 Ağustos'a kadar ihaleye çıkılacağı" bildirildi.

              TOKİ, bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada, 19 Temmuz'da yapılan ihalenin yeterli rekabet ortamı olmadığı gerekçesiyle iptal edildiğini açıklamıştı. İhaleye 5 firma teklif vermişti. (ANKA)

              Yorum

              • cimbomlu45
                Member
                • 21-07-2006
                • 1811

                #8
                Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

                Seyrantepe’de yeni ihale 25 Ağustos’ta

                TOKİ’nin iptal ettiği Seyrantepe ihalesi 25 Ağustos’ta yeniden yapılacak. TOKİ önümüzdeki hafta şartnameyi yenileyerek, ihale ilanına çıkacak. Yeni ihalede Galatasaray’ın hazırladığı proje üzerinden teklifler alınacak. 02 Ağustos 2007 15:54


                Sezer Kılıç'ın haberi
                Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Galatasaray Seyrantepe spor kompleksinin yeni ihalesi için önümüzdeki hafta ihale ilanına çıkacak. 25 Ağustos’a kadar teklifler alınacak. 5 gün içinde değerlendirme yapılarak, Eylül başında ihaleyi kazanan firma belirlenmiş olacak.
                Yeni ihalede katılımın düşük kalmaması için bazı tedbirler alındı. Öncelikle teklifler bu kez tek tip proje üzerinden alınacak. Galatasaray Kulübü’nün hazırlattığı proje tek tip proje olarak seçildi. Ayrıca şartnameye kazanan firmanın daha rahat kredi bulması için yeni garantiler konulacak.

                YENİ İHALEYE 10 TEKLİF BEKLENİYOR
                Yetkililer, TOKİ’nin 25 Ağustos’taki ihaleye 10 civarında teklif beklediğini belirtiyor. Ancak genel görüş yine 5-6 civarında teklif geleceği şeklinde. İhale Eylül’e kadar tamamlanırsa, Ekim ayından itibaren Seyrantepe Stadı’nın inşaatı başlatılabilecek.

                TEKLİF DOSYALARI EKSİK HAZIRLANMIŞ
                Bu arada önceki ihaleye gelen 5 teklif dosyasının da eksik hazırlandığı ortaya çıktı. Firmaların, SSK borç bildirimi, geçici teminat gibi teklifin oldukça önemli unsurları olan belgeleri dosyalarına koymadıkları belirlendi. Bu nedenle ihale komisyonu tüm firmaları elemek zorunda kaldığı için iptal kararı aldı.


                NTV

                Yorum

                • cimbomlu45
                  Member
                  • 21-07-2006
                  • 1811

                  #9
                  Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

                  27.08.2007 17:00

                  Seyrantepe ihalesi yapıldı

                  Ankara -(AA) Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalede, 5 firma teklif verirken, ihalede en yüksek toplam satış gelirini 1 milyar 596 milyon YTL ile Sembol-BF Ortak Girişim Grubu önerdi.

                  En yüksek idare payı gelir oranını ise yüzde 20,44 ile Kuzu İnşaat verdi.TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde bugün yapılan ihalenin birinci bölümünde, katılımcı firmaların mali teklifleri açıldı.

                  TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, bir hafta- 10 gün içerisinde değerlendirmeyi yaparak, ihalenin ikinci aşaması olan ''açık artırmaya'' geçileceğini bildirdi.

                  Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için ilk ihale 19 Temmuz 2007 tarihinde yapılırken, şartname alan 28 firmadan 8'i teklif vermişti.

                  Firmaların teknik tekliflerinin değerlendirilmesi aşamasında, sunulan projelerde sorunlar yaşanması üzerine, TOKİ ihaleyi iptal etmişti.

                  Yorum

                  • cimbomlu45
                    Member
                    • 21-07-2006
                    • 1811

                    #10
                    Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

                    Seyrantepe ihalesi 31 Ağustos’ta

                    Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Galatasaray'ın kullanımı için yeni spor kompleksi yapılmasına ilişkin Seyrantepe ihalesinin ikinci oturumunu 31 Ağustos’ta yapacak. 29 Ağustos 2007 15:07


                    TOKİ'den yapılan açıklamada, İstanbul’a dev spor kompleksi yapılması işinin “Arsa Satışı Gelir Paylaşımı Usulü” ile ihale edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, ihalenin ikinci oturumunun 31 Ağustos tarihinde saat 16:00’da gerçekleştirileceği ifade edildi.

                    İhaleye Eren ALKE Ortak Girişim Grubu, Sembol İnşaat-BF Global Ortak Girişim Grubu, Bozoğlu-Ural-Avz Ortak Girişim Grubu, Özyazıcı İnşaat ve Kuzu İnşaat teklif vermişti.

                    ANKA

                    Yorum

                    • cimbomlu45
                      Member
                      • 21-07-2006
                      • 1811

                      #11
                      Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

                      Seyrantepe ihalesinde en iyi teklif



                      TOKİ tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi ihalesinde en iyi teklifi Eren Talü-ALKE ortaklığı verdi. Sonuç Canaydın'a göre ise şöyle:

                      31 Ağustos 2007 16:45


                      Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalenin bugün yapılan son turunda en iyi teklif, Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubundan geldi. Grubun teklifi ''234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı, yüzde 0 gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı'' olarak belirlendi.
                      TOKİ Başkanlığında bugün yapılan ihalenin ikinci aşamasına, geçtiğimiz Pazartesi günü teklif veren 5 firmadan 4'ü çağrıldı. İhaleye ''Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak girişimi, Sembol-BF Ortak Girişim Grubu, Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi ve Kuzu İnşaat'' şirketleri katılırken, Özyazıcı İnşaat teknik şartnameye uymadığı için ihaleye çağrılmadı. İhalede önce sözlü teklifler alındı, ardından firmaların revize ettikleri fiyatlarla kapalı teklifler alındı.
                      Kapalı tekliflerin bulunduğu zarfta en iyi teklif Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak Girişiminden geldi. İhale Komisyonu Başkanı ve TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, teklifleri değerlendirdikten sonra, ihalenin sonucunu en kısa zamanda açıklayacaklarını bildirdi.
                      Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalenin bugün yapılan son turunda en iyi teklif, Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubundan geldi. Grubun teklifi ''234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı, yüzde sıfır (0) gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı'' olarak belirlendi. TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu başkanlığında, idare merkezinde bugün yapılan ihalenin ikinci aşamasında, önce firmaların sözlü teklifleri alındı.

                      Bu çerçevede Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak Girişimi 129 milyon YTL idare gelir payı, yüzde sıfır gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı, Sembol İnşaat-BF Ortak Girişim Grubu 129 milyon 250 bin YTL idare gelir payı, yüzde 7,2 toplam gelirden elde edilecek idare pay oranı, 1 milyar 596 milyon YTL de toplam gelir tutarı teklif etti. İhaleye katılan diğer şirketlerden Bozoğlu -Ural-A&Z Ortak Girişim Grubu Pazartesi günü verdiği teklifi değiştirmeyerek ihaleye devam etmeyeceğini bildirdi. Kuzu İnşaat ise 129 milyon 794 bin YTL idare gelir payı, yüzde 20,44 toplam gelirden elde edilecek idare pay oranı, 635 milyon YTL de toplam gelir tutarı teklif etti.
                      -TEKLİFLER REVİZE EDİLDİ-

                      Kapalı zarf usulü revize tekliflerin alındığı son aşamada ise Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu 234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı, yüzde sıfır gelirden elde edilecek idare pay oranı, 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı verdi. Sembol İnşaat-BF Ortak Girişim Grubu 150 milyon 100 bin YTL idare gelir payı, yüzde 7,2 gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 1 milyar 596 milyon YTL toplam gelir tutarı, Kuzu İnşaat ise 130 milyon 816 bin YTL idare gelir payı, 640 milyon toplam gelir tutarı, yüzde 20,44 de gelirden elde edilecek idare pay oranı teklif etti.

                      -KARAR, DEĞERLENDİRME SONRASI AÇIKLANACAK

                      İhale Komisyonu Başkanı Çağatay Göktayoğlu, ihalenin teknik olarak sonuçlandığını, ihale komisyonunun değerlendirmesini yaparak kararı en kısa zamanda açıklayacağını bildirdi.

                      -GALATASARAY SPOR KULÜBÜ BAŞKANI CANAYDIN

                      İhale sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, uzun zamandır süren ihale aşamasının hayırlısıyla son bulduğunu hissettiğini belirterek, ''Eğer komisyon araştırmasından sonra onay verirse Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu ihaleyi kazandı gibi gözüküyor. En şanslı onlar gözüküyor. Tabi teknik ve hukuk boyutuna ihale komisyonu karar verecek'' diye konuştu. İhaleye katılan tüm firmalara teşekkür eden Canaydın, en kısa zamanda sözleşme yapılarak projeye başlanmasını ümit ettiğini söyledi.

                      Spor kompleksinin yapılacağı arazinin tapusunun geçtiğimiz Pazartesi günü TOKİ'ye devredildiğini belirten Canaydın, ''Çok uzun bir macera bitti gibi hissediyorum. Türk sporuna ve Galatasaray'a hayırlı olsun diyorum. Sözleşme yapıldıktan sonra proje inşallah 720 günde tamamlanacak'' dedi. Bir gazetecinin, ''Seyrantepe'nin olası bir depremde acil durum alanı olma ihtimali hala devam ediyor mu?'' şeklindeki sorusu üzerine Canaydın, ''Allah korusun öyle bir durumda bütün mekanlar kullanılır. Fakat nereden çıkardınız keyif alacağımız bir günde böyle bir soruyu'' ifadesini kullandı.

                      -EREN TALU-

                      İhale katılımcısı mimar Eren Talu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ihale sonucundan büyük mutluluk ve heyacan duyduğunu söyledi. Galasaray Lisesinde okuduğunu, Galatasaray Spor Kulübü sporculuğundan, yönetim kurulu üyeliğine kadar hayatının her aşamasında Galatasaray bulunduğunu kaydeden Talu, ''Galasaray Stadını yapmak da bize nasip olacak. Bu şansa çok az kişi sahip olur. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım'' dedi.

                      Projenin 720 günde bitirilmesinin öngörüldüğünü, fakat kendilerinin bu süreyi daha öne çekmeye çalışacaklarını kaydeden Talu, şöyle konuştu: ''İlk ihalenin iptal edilmesi bizi biraz üzmüştü. Çünkü çok konsantre oluyorsunuz, bir yarışa çıkıyorsunuz, sonra diyorlar ki (kesiyoruz, baştan yarışacaksınız). İlk motivasyonu kaybetmiş oluyorsunuz. Fakat hayırlısı, herkes için iyi oldu, 7'ler bize uğur getirdi. Bu ihale çok daha net bir ihale oldu, tartışılacak birşey yok. Biz kazandık, bizim için de iyi oldu, mutluyuz.''

                      -İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ-

                      Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için ilk ihale 19 Temmuz 2007 tarihinde yapılırken, şartname alan 28 firmadan 8'i teklif vermişti. Firmaların teknik tekliflerinin değerlendirilmesi aşamasında, sunulan projelerde sorunlar yaşanması üzerine, TOKİ ihaleyi iptal etmişti. İptal edilen bu ihalede en yüksek satış gelirini 1 milyar 482 milyon YTL ile Eren Talu Mimarlık bildirirken, TOKİ'ye en yüksek geliri 118,6 milyon YTL ile Bozoğlu İnşaat ve Taahhüt A.Ş önermişti.

                      Geçtiğimiz Pazartesi günü tekrar edilen ihalenin 1. aşamasında 5 firma teklif vermişti. İhale kapsamında Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu 34 bin 640,43 metre kare alanda ''Kentsel Sosyal Altyapı Alanları'' için en uygun teklifi veren firma, Seyrantepe'de spor kompleksini yapacak. Proje kapsamında 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak.

                      Spor kompleksi, inşaatı tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devredilecek. Stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray'a verilmişti. Seyrantepe'de Hazine'ye ait 120 dönüm arazi, stad yapımı için TOKİ'ye devredilmişti. Ali Sami Yen Stadının yerine ize rezidans, ticaret ve kongre merkezi yapılması üzerinde duruluyor.

                      AA

                      Yorum

                      • cimbomlu45
                        Member
                        • 21-07-2006
                        • 1811

                        #12
                        Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi


                        19.10.2007 17:16

                        Seyrantepe ihalesinde sözleşme imzalandı
                        İstanbul -AA- Galatasaray'ın yeni stadı için yapılan ihalede, TOKİ ile Eren Talu arasında sözleşme imzalandı.

                        Eren Talu'dan yapılan yazılı açıklamada, TOKİ tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda ''Seyrantepe ihalesi'' olarak bilinen, Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu 34 bin 640 metre kare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde kentsel sosyal altyapı alanları yapılması karşılığında, Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli,
                        çok-amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksinin yapımını kapsayan ihalede, TOKİ ile en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke konsorsiyumu arasında sözleşme imzalandığı bildirildi.

                        Sözleşme sürecinde 18 milyon YTL tutarındaki teminatı yatıran, idareye de 12 milyon YTL'lik nakit ödeme yapan Eren Talu, yaptığı değerlendirmede, sözleşmenin imzalanmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ederim. Kendisinin bize olan güveni ve desteği sayesinde süreç başarıyla tamamlandı. TOKİ'nin, bu projeden elde edeceği gelirle yine kamuoyuna yönelik çalışmalara imza atacağını bilmek başarımızı taçlandırıyor''
                        dedi.

                        Eren Talu, Galatasaray camiasıyla böyle bir haber paylaşabilmenin gurur verici olduğunu vurgularken, Başkan Özhan Canaydın'ın rahatsızlığına rağmen bu projede çok büyük emeği ve desteği olduğunu, kendisinin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını arzu ettiklerini belirtti. Talu, Canaydın'a verdiği sözü hatırlatarak, Başkanın Galatasaray stadını zamanında teslim alacağını kaydetti.

                        Açıklamada, 27 Ağustos'ta verilen ilk tekliflerin ardından 31 Ağustos'ta Ankara'da yapılan ikinci oturumda TOKİ'ye 234 milyon 567 bin 890 YTL ile en yüksek payı ödemeyi teklif eden Eren Talu'nun, elde edilecek toplam gelir tutarını da 777 milyon 777 bin 777 YTL olarak öngördüğü, ardından yapılan görüşmeler sonucunda projede öngörülen gelirin üzerine çıkılması halinde TOKİ'ye ödenecek payın da yüzde sıfırdan yüzde 7'ye çekilmesinde anlaşma sağlandığı hatırlatıldı.

                        Yorum

                        • senfore
                          Junior Member
                          • 16-12-2004
                          • 91

                          #13
                          Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

                          seyrantepede yolları bile yapıldı şimdi stadı bekliyoruz...

                          Yorum

                          • can12
                            Junior Member
                            • 20-10-2007
                            • 19

                            #14
                            Konu: Seyrantepe ihalesine 5 teklif geldi

                            rere rarara gs gs buraya

                            Yorum

                            İşlem Yapılıyor
                            X