NETRON 9000 FTA tarafsız tüketici yorumları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • yigitel
    Junior Member
    • 22-08-2005
    • 8

    NETRON 9000 FTA tarafsız tüketici yorumları

    Arkadaşlar cihazı çok pahalıya aldığımı ve ucundan bucağından kazık yediğimi düşünüyordum ancak Ankara'da cihazı almış olmama rağmen bir piyasa araştırması yaptım ve nereye gittiysem cihazın fiyatını üç aşağı beş yukarı aldığım fiyata yakın söylediler. Ancak almayı düşünen arkadaşlar bilmeliler ki ben cihazı alalı 15 gün olmuş olmasına rağmen fiyatlarda biraz düşüş var. Bunuda doların dengesiz seyrine bağlıyorlar. Şu an itibariyle cihaz için alabildiğim en uygun fiyat iyi bir pazarlıkla 185 ytl oldu. Cihazın aşırı derecede ucuz olduğunu (80ytl gibi) söyleyen arkadaşların açıklama yapması uygun olacaktır çünkü ben satış noktalarına bunu söyledim ve o fiyata imkansız gibi tepkiler aldım.
    Endişelerimin üzerinden zaman geçmiş olması ve cihazla çok haşır neşir olma fırsatım olduğundan sizlerle cihaz hakkındaki yorumlarımı paylaşayım.
    Evimde ikinci bir cihaza daha ihtiyaç olduğundan ikinci cihazımıda forumumuzda şu an çok popüler olan bir markadan seçtim ve satın aldım. Markanın adını burdan vermek istemiyorum çünkü kimsenin ekmek parasıyla oynamak istemem. Bir çok ek özelliği ve inanılmaz forum desteğiyle bahsettiğim cihaz Netron'dan iyi olsada, kullanılabilirlik ve hız kousunda Netron gerçekten mükemmel. Örneğin diğer cihazda kanal dizmek işkenceyken Netron'da bunu çok kolay bir şekilde halledebiliyorsunuz.Arkadaşlar Netron kanal geçişlerinde ve uzun zaman kurcalamama rağmen hiç bir aksaklık yaşatmadı ancak diğer marka ürünü biraz kurcaladığımda grafik hataları ve yavaşlamalarla karşılaştım. Netron abartı menü tasarımları olmamasına rağmen sade yüzüyle hemen sizi kendine alıştırıyor ve diğer cihazlara alışmada uzun zaman zorlanıyorsunuz. Teknik özellikler konusunda aldığım diğer cihaz daha iyi olsada (flash vb.) netron kadar performans alamadım. Netron gerçekten hızlı ve sorunsuz. Kullandıkça ve çok ciddi bir rakibinide tanıma fırsatı bulup netron'un daha iyi olduğunu görünce cihazımı daha çok sevdim. Onunla barıştım diyebilirim. Büyük bir keyifle kullanıyorum. Arkadaşlar interneti uzun süre gezdiğinizde bu cihaz hakkında (netron) hiçbir kayda değer bilgi olmadığını göreceksiniz. Çoğu bir forum üyemizin yazdığı pazarlama amaçlı mesajlar (bazı konularda yardımları olmuştur kendisine teşekkür ediyorum). Eğer aşağıdaki koşulları kabul ediyorsanız bu cihazı kesinlikle almalısınız.
    Kusurlar:
    1- Cihaz hakkında internette fazla bilgi yok.
    2- Uydudan güncelleme firma tarafından ihtiyaç halleri dışında yapılmıyor. Yani güncel yazılımlar çok seyrek aralıklarla size ulaşıyor.
    3- Cihazda kart ve modül girişi gibi daha sonra ihtiyaç duyabileceğiniz girişler yok. Eğer bu tarz istekleriniz varsa aynı paraya kart destelki cihazlardan alabilirsiniz.
    4- cihazdan elektiriği kestikten sonra yeniden açılışda şifreli kanallar biraz geç çözülüyor ama çözülüyor. Daha sonraki şifreler hızlı çözülüyor.
    Artıları:
    1- Kanal geçişleri inanılmaz hızlı ve sorunsuz.
    2- Sade grafikleriyle çok kolay kullanılabilen bir arayüzü var.
    3- Ayar menüsünün şifrelenebiliyor olmasına rağmen diyelimki yaptığınız kanal sıralaması vs. bozuldu hemen yedeğinizi yüklüyor ve bu sıkıntıdan kurtuluyorsunuz. (bu özellik diğer cihazlarda var mı bilmem ama evime aldığım diğer çok meşhur markada yok)
    4- Kumandası malzeme olarak çok kaliteli olmasada tasarım olarak çok iyi.
    Diğer mesajlarımı okuyan arkadaşlar benim bir satıcı olmadığımı aksine mağdur bir tüketici olduğumu bilirler. Bu yazıyıda tarafsız olarak Netron'u size anlatmak için yazdım. Amacımız faydalı olabilmek.
    İsterdimki aynı kategoriye giren diğer firmanın adınıda özgürce verebileyim ama dediğim gibi yakışık almaz.
  • celep
    Member
    • 23-07-2006
    • 1170

    #2
    Konu: NETRON 9000 FTA tarafsız tüketici yorumları

    biraz geç kalmış olarak bende şunları söyleyim. netron alacaktım son anda gündemde olan bir cihaz aldım. kanal taşıma olayı gerçekten işkence. buda çok önemli. çoklu taşıma var demişler ama saçma sapan çoklu taşıma. kanal numarasını bir defa girince makina kendisi devam ediyor diyorlar ama yeniden aynı yere gelmek gerektiğini hesaplamamışlar. piyasada bildiğim en kolay menü gm. ama oda güncelleme yapmadığı için bir daha almıyorum. ama kanalları taşırken insan ulan çözmese çözmesin bu işkence olmasında diyor bazen.

    Yorum

    • akrobatlar
      Junior Member
      • 06-11-2006
      • 3

      #3
      Konu: NETRON 9000 FTA tarafsız tüketici yorumları

      bu cihazı 7 / 8 ay önce 225ytl ye aldım.cihazın özellikleri şimdilik gercekten güzel ileride yazılım destegi ne olur bilmek zor.ama yinede ne.geografik ve animalleri çözmemesi çok kötü.aynı özellikleri taşıyan başka cihazlarda var.kullanmadım ama redlain başı çekiyor. ama arada 100 ytl lik bir fark var.

      Yorum

      • forestry
        Junior Member
        • 05-10-2004
        • 185

        #4
        Konu: NETRON 9000 FTA tarafsız tüketici yorumları

        Originally posted by akrobatlar View Post
        bu cihazı 7 / 8 ay önce 225ytl ye aldım.cihazın özellikleri şimdilik gercekten güzel ileride yazılım destegi ne olur bilmek zor.ama yinede ne.geografik ve animalleri çözmemesi çok kötü.aynı özellikleri taşıyan başka cihazlarda var.kullanmadım ama redlain başı çekiyor. ama arada 100 ytl lik bir fark var.

        boşa para veriyorsunuz
        netron ismi tr deki firmanın kendi koyduğu bir isim
        kendine has bord u olmayan bir marka.
        1.netron 9000 diye satılan cihaz. neotion tabanlı bir cihaz.neotionlarda softvare desteği en güçlü cihaz redlinedir.oda uydudan güncellemeli satar.
        bir cihaz en fazla 1 yıl çalışır.sonra tekrar yeni modelini almanız lazım
        dünyada neotion lara baktığınızdada 501 ve 601 serisi hariç destek göremessiniz.oda sizin cihazınızla aynı değildir.
        destekde sadece absat ve polsat tır.onun için bu cihaz şöyle veya böyle demek yersiz olur
        2.netron smt 6000 diye satılan cihaz smartbox 301 fta ie aynıdır.tr de fiat 55 dolardır.bu diablo softvare ile çalışır.softvareler sürekli autodor.softvarelerde *** girme derdi yoktur.fakat bir o kadarda sorunları olan cihazdır
        vizyon 7100.mediacom 930 +a aynı cihazdır.
        uygun dönüşüm yapıldığında sorunsuz dur.ama iyi bilmek lazım dır dönüşümlerini.
        bu yorumlar tamamen tarafsızdır

        bu konuda daha öncede yazmıştım

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X