Köksal Toptan'a CHP, DSP ve DTP Desteği...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    Köksal Toptan'a CHP, DSP ve DTP Desteği...

    Köksal Toptan`a CHP, DSP ve DTP desteği



    AK Parti'nin TBMM Başkan adayı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, destek turuna çıktı. Toptan, ziyaret ettiği CHP, DSP, DTP liderlerinin ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın desteğini aldı. Toptan, MHP'yi de ziyaret etti.

    CNNTURK

    Toptan, beraberindeki AKP Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Nükhet Hotar Göksel ile ilk ziyareti DSP'ye yaptı.

    DSP lideri Zeki Sezer, "Sayın Toptan, deneyimli bir siyasetçi ve değerli bir devlet adamıdır, Sayın Başbakan'ın seçim gecesi parti balkonundan yaptığı konuşmadaki uzlaşı ve diyalog vurgusuna uygun davranabilecek deneyimli, değerli bir devlet adamı ve siyasetçidir. Kendisinin adaylığı toplumda bir önemli yumuşamanın ilk adımıdır. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.

    Sezer ayrıca, "Belli ki Sayın Toptan Meclis Başkanı seçilecek. Başkanlık sürecinde de kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.

    Sezer, "Bu açıklamanız Sayın Toptan'ı destekleyeceğiniz anlamına mı geliyor" sorusu üzerine, "Sayın Toptan'ın adaylığı toplumdaki gerginliklerin ortadan kaldırılması açasından bizim için değerli. Ama bu konularda karar alınamıyor. Gizli oylama yapılacak. Birazdan milletvekili arkadaşlarımla toplantı yapacağım. Ama Toptan'ın adaylığı bizim için son derece değerli ve memnuniyet verici" dedi.

    Baykal'dan açık destek

    Daha sonra CHP Genel Merkezi'nde Deniz Baykal ile görüşen Toptan, CHP liderinin açık desteğini aldı.

    Toptan ve Baykal görüşme sonrası kameraların karşısına geçti. Toptan'ın adaylığını "çok yerinde bir karar" diye niteleyen Baykal, kararı alan AKP'yi kutladı.

    Toptan'ın, uzlaşma ve uyum anlayışına yardımcı olacak bir kişiliği olduğunu söyleyen Baykal, "Bugüne kadar izlediği tavırlar ve tarafsızlığı konusunda her çevreye güven veren, saygın bir parlamenter arkadaş" dedi.

    Grup kararı alma haklarının olmadığını hatırlatan Baykal, "CHP Genel Başkanı olarak Genel Kurul'a katılacağım ve bu seçimde Sayın Toptan'a destek vereceğim" diye konuştu.

    Deniz Baykal, AKP'nin bu uzlaşmacı tavrının Meclis Başkanı seçimiyle sınırlı kalmaması gerektiğini, cumhurbaşkanlığı konusunda da Türkiye'nin uzlaşma beklediğini, Toptan'ın adaylığının bu bekleyişi daha da yükselttiğini kaydetti.

    DTP ile görüşme

    Toptan'ın görüştüğü DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk de, Toptan'ın TBMM Başkanı adaylığına ilişkin olarak, "Olmasını istediğimiz Meclis Başkanı olarak görmek istediğimiz bir siyasetçi, bir şahsiyet, onu söylemek istiyorum" dedi.

    Toptan, DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan ile görüştü.

    Toptan'ın, TBMM Başkanlığı süresince diyaloğa ve uzlaşıya önem vereceğine inandığını dile getiren Türk, "Demokratik bir Türkiye'nin oluşmasında önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Hak ve özgürlükler konusunda hassas davranacağına inanıyorum" diye konuştu.

    Toptan: "MHP ile verimli bir görüşme oldu"

    Köksal Toptan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de Meclis'te bir araya geldi.

    Bahçeli'nin MHP grubundaki makam odasındaki görüşmeye, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Nükhet Hotar Göksel, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır da katıldı.

    Toptan görüşmenin ardından, "Bahçeli ve arkadaşlarıyla çok olumlu bir görüşme yaptık" dedi.

    Toptan ayrıca, "TBMM'yi ilgilendiren konuları görüştük. Bundan sonra BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile görüşeceğiz. Yılmaz ile bir telefon görüşmemiz oldu. ÖDP'li Ufuk Uras ile de temas kurmaya çalışıyoruz. Bu şekilde saat 15.00'e kadar bu görüşmelerimizi tamamlayacağız" diye konuştu.

    Köksal Toptan, "MHP'nin sizin adaylığınıza yaklaşımı nedir? Destek var mı?" sorusu üzerine, bu sorunun MHP'lilere sorulması gerektiğini kaydetti.

    Toptan: "Onur verici"

    Bu sabah AK Parti Genel Merkezi'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, adaylığının kendisi için "onur verici" olduğunu söyledi.

    "44 yıllık siyasi hayatında en önemli anlarından birisini bugün yaşadığı"nı kaydeden Toptan, "Seçildiğim takdirde T.C. Anayasası'nın Meclis içtüzüğünün emrettiği doğrultuda Meclisimizin, demokrasimizin daha geliştirmesi, Türkiye'de kişi hak ve özgürlüklerinin daha yukarılara çıkarılması konusundaki gayretlerine TBMM olarak biz de katkıda bulunmaya çalışacağız" dedi.

    Toptan, bunu yaparken Parlamento'da grubu bulunan ya da temsil edilen bütün partilerle sıkı bir temas içinde, sıkı bir işbirliği içinde olmaya çalışacağını söyledi.

    Toptan, bir soru üzerine, Meclis'te yapılacak seçimin ilk turunda seçilmeyi ümit ettiğini söyledi.

    Toptan, "Cumhurbaşkanı seçimi takvimini hemen başlatacak mısınız?" sorusunu yanıtlarken de, TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşması gerektiğini, bundan sonra ancak gündeme gelmesinin mümkün olduğunu kaydetti.
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    #2
    Konu: Köksal Toptan'a CHP, DSP ve DTP Desteği...

    BAYKAL:TOPTAN’A DESTEK VERECEĞİM

    Deniz Baykal bugün yapılan görüşmede Köksal Toptan'a TBMM Başkanlığı için destek vereceklerini açıkladı...
    Son düzenleme RARELY; 09-08-2007, 15:11.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X