Yabancılar döviz alıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • cimbomlu45
    Member
    • 21-07-2006
    • 1811

    Yabancılar döviz alıyor

    16.08.2007 13:20

    Yabancılar döviz alıyor

    Garanti Döviz Masası Sorumlusu Hakan Kuyumcuoğlu, piyasalardaki gelişmelerle ilgili, "Büyük yabancı bankaların Türk bankalarına gelip döviz depo aldıklarını duyuyoruz. Bu tarihte duyulmamış bir şey" dedi.

    Kuyumcuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 krizinde olan bankalar arası piyasadaki likidite çekilmesini şu anda yabancı bankaların yaşadığını ifade ederek, yabancı bankaların, bunu kendi aralarında yaşadıkları için buldukları her türlü likiditeyi taraflarına çekmek istediklerini söyledi.

    Büyük fonların Türkiye'deki risklerini bertaraf edip çıkmak istediğini belirten Kuyumcuoğlu, şunları kaydetti:

    "Bu hareketin devamı gelebilir. Çünkü bu global bir şey. Büyük yabancı bankaların Türkiye'de yatırım yapan fonları, kendi ülkelerinde fon ve döviz bulamıyorlar. Burada bulunca da Türkiye'den çıkıyorlar. Hatta büyük yabancı bankaların Türk bankalarına gelip döviz depo aldıklarını duyuyoruz. Bu tarihte duyulmamış bir şey. Çok büyük bankaların çok büyük fonlarının zor durumda olduğunu duyuyoruz."

    Kuyumcuoğlu, yabancı fonların kredi bulamadığına dikkat çekerek, "Burada işler biraz daha çetinleşebilir diye düşünüyoruz. Bugün müşteri tarafı zayıf olduğu için çok hızlı bir şekilde yukarı doğru gittiğini gördük. Yurt dışına bakıyoruz. ABD borsası bugün de bir eksi ile kapatırsa dolarda 1,4000-1,5000'leri konuşmanın zamanı gelecek" diye konuştu.

    Hakan Kuyumcuoğlu, dövizde başlayan hareketin faize yansımadığını, ancak faiz tarafına yansımasını kısa vadede beklediklerini kaydetti.

    AA
İşlem Yapılıyor
X