2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #16
    Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası


    YANIT: HEDEFİM FİNALE KALMAK

    Bayanlar 100 metre engellide eleme serilerinde piste çıkacak milli atlet Nevin Yanıt, hedefinin finale kalmak olduğunu söyledi.

    Nevin Yanıt, çok iyi rakiplere karşı mücadele edeceğini belirterek, ''Ancak ben de iyiyim ve çok iyi hazırlandım. 23 Yaş Altı Şampiyonası'ndaki birinciliğim ve Dünya Üniversite Spor Oyunları'ndaki gümüş madalyam bana fazlasıyla güven verdi. Hedefim burada finale kalmak'' dedi.

    Elvan Abeylegesse'nin gümüş madalyası, Eşref Apak ve Halil Akkaş'ın finale kalmasının kendilerine büyük moral verdiğini belirten Yanıt, ''Zaten Süreyya Ayhan'ın dünya şampiyonasında kürsüye çıkması ufkumuzu fazlasıyla açtı. Teknik bir branşta da bunu gerçekleştirmek en büyük idealim'' diye konuştu.

    100 metre engellide mücadele edecek bir diğer Türk atlet Esen Kızıldağ da çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmesine karşın, Mayıs ayındaki şanssız sakatlığının kendisini 2 ay yarışlardan uzaklaştırdığını vurgulayarak, ''Ancak önceki hazırlık dönemim ve şimdiki toparlanma sürecim çok iyi geçti. Dünya şampiyonası büyük bir organizasyon. Bizler de ilk kez katılıyoruz. Rakiplerimizden tek farkımız deneyim eksikliğimiz. Asıl hedefimiz olan olimpiyatlar öncesi bu tip büyük şampiyonalarda mücadele etmek çok önemli'' diye konuştu

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #17
      Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

      Osaka 3. gün / Sonuçlar


      Japonya'da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası'nın 3. gününde 5 dalda ödüller dağıtıldı.





      Foto finişin belirlediği bayanlar 100 metre yarışını Jamaikalı Veronica Campbell kazandı.


      Osaka'nın ev sahipliğini yaptığı 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın 3. gününde, bayanlar 100 metre, bayanlar 3.000 metre engelli, erkekler çekiç atma, erkekler 10.000 metre ve erkekler 3 adım atmada final yarışları yapıldı.



      Günün son yarışı olan bayanlar 100 metrede, altın madalyayı Jamaikalı Veronica Campbell kazandı. Campbell büyük bir çekişmeye sahne olan yarışı 11.01 saniyelik derecesiyle kazandı.



      Birinciyi foto finişin belirlediği yarışta ikinciliği son dünya şampiyonu ABD'li Laurnyn Williams elde etti. Birinci ile altıncıyı saniyenin onda yedisi kadar bir farkın belirlediği yarışta bronz madalya ise ABD'li Carmelita Jeter'in oldu.



      BEKELE RAHAT KAZANDI
      Erkekler 10 bin metrenin favorisi Etiyopyalı Kenenisa Bekele, üst üste üçüncü dünya şampiyonluğuna rahat bir şekilde ulaştı. Son düzlüğe girerken yaptığı atakla vatandaşı Sileshi Sihine'yi geride bırakan Bekele, yarışı 27 dakika 5.90 saniyede tamamladı. Bronz madalya ise Kenyalı Martin Irungu Mathathi'nin oldu.



      Erkekler üç adım atlamada altın madalyayı Portekizli Nelson Evora 17.74 metrelik atlayışıyla kazandı. Erkekler çekiç atmada Belaruslu Ivan Tikhon, 83.63 metrelik atışıyla üst üste üçüncü dünya şampiyonluğunu kazandı.



      Bayanlar üç bin metre engellide ise şampiyonluk Rus Yekaterina Volkova'nın oldu. Volkova, 9 dakika 6.57 saniyelik derecesiyle şampiyona rekorunu da kırdı.






      27 Ağustos

      Erkekler 3 adım atlama

      1 Nelson Evora Portekiz 17.74
      2 Jadel Gregorio Brezilya 17.59
      3 Walter Davis ABD 17.33


      Erkekler çekiç atma

      1 Ivan Tsikhan Belarus 83.63
      2 Primoz Kozmus Slovenya 82.29
      3 Libor Charfreitag Slovakya 81.60


      Bayanlar 3.000 metre engelli

      1 Yekaterina Volkova Rusya 9:06.57
      2 Tatyana Petrova Rusya 9:09.19
      3 Eunice Jepkorir Kenya 9:20.09

      Erkekler 10.000 metre

      1 Kenenisa Bekele Etiyopya 27:05.90
      2 Sileshi Sihine Etiyopya 27:09.03
      3 Martin Irungu Mathathi Kenya 27:12.17

      Bayanlar 100 metre

      1 Veronica Campbell Jamaika 11.01
      2 Lauryn Williams ABD 11.01
      3 Carmelita Jeter ABD 11.01

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #18
        Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

        Eşref Apak dünya 11.si


        Türkiye'nin Dünya Atletizm Şampiyonası'ndaki madalya umudu Eşref Apak, çekiç atma finalinde 75.67'lik derecesiyle 11. oldu.



        11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler çekiç atma finalinde mücadele eden milli atlet Eşref Apak, dünya onbirinciliğinde kaldı.

        12 atletin mücadele ettiği finalde piste çıkan milli atlet, yarışa ilk hakkındaki 75.67'lik atışıyla başladı. İkinci hakkında faul yapan Apak, üçüncü hakkında ise 76.59'luk bir atış yaptı. İlk üç atış sonunda, en kötü dereceyi elde eden 4 sporcu arasında kalan Apak, kurallar gereği mücadeleyi tamamladı.

        Final mücadelesi sonunda, Belarus Ivan Tsikhan, 83.63 metrelik atışıyla bu sezon dünyanın en iyi derecesini yaparak altın madalyanın sahibi oldu. Sloven Primoz Kozmus, 82.12 ile gümüş madalya kazanırken, Slovak Libor Charfreitag, 81.60 ile bronz madalyayı aldı.

        ''SONUÇTAN MEMNUNUM''
        Milli atlet Apak, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, ''Ben sonuçtan memnunum, Pekin beni bekliyor'' dedi.

        Çok kuvvetli rakiplerle yarıştığını, hepsinin dünya şampiyonasına çok iyi hazırlandığını vurgulayan Apak, ''Teknik açıdan bir problemim yok. Antrenörüm Konstantis Astapkovich ile de iyi anlaşıyoruz. Burada büyük bir psikolojik baskı vardı. Helsinki ve Göteborg'da finale kalamadım. Burada da aynı şey olacak diye dudaklarım uçukladı'' diye konuştu.

        ARTUN TALAY'IN EKSİKLİĞİ
        Atışlarından iyi olduğunu hissettiğini ifade eden ve biraz kuvvet ve hırs ile bunu halledebileceğini ifade eden Apak, ''Artun Talay hocam ile Macar ekolüyle çalışıyorduk. Kosta başka bir teknik veriyor. Halter, çalışma programı, konuşma, stil, her şey değişti. Ben hızlı bir sporcuyum. Teknik ile uğraşmaktan hızla ilgili çalışamadık. Artun hocanın eksikliğini hala hissediyorum. Yarış öncesi beni psikolojik olarak hazırlardı. Kosta çok farklı. Beni yarıştan önce tamamen serbest bırakıyor. Her şeyi kendim düşünmek zorunda kalıyorum, bu da olmuyor. Artun hoca tüm antrenmanlarımda yanımda olsa sonuç kesinlikle fark ederdi. Onu her zaman yanımda isterim, ancak vakti yok, gencecik yeteneklerle ilgileniyor'' diye konuştu.

        TEHLİKE UCUZ ATLATILDI
        Erkekler çekiç atma finalleri sırasında, atletizm pistlerinde ender görünen tehlikeli bir olay yaşandı. İlk hakkını kullanmak için kafese giren Slovak Miloslav Konopka'nın atışında, çekiç, ağları delerek görevlilerin ve basın mensuplarının üstünden yarış pistine düştü. Daha sonra yuvarlanan çekiç, pist dışına çıktı.

        Nagai Stadı'nı dolduran binlerce sporseverin korku dolu bakışları arasında ağı delerek çıkan çekiç, şans eseri kimseye çarpmadan durdu. Olay sonrası çekiç atma finaline ara verilirken, görevliler, ağdaki deliği kapattılar ve yarışa devam edildi.

        EŞREF, SAHA GÖREVLİLERİ İLE TARTIŞTI
        Final atışları sırasında, tribündeki antrenörü Astapkovich ile sürekli temas halinde bulunan ve taktik alan Apak, bir ara tribünlere fazla yaklaşıp piste girince, saha görevlileri tarafından uyarıldı.

        Eşref'i tutarak pist dışına çıkarmaya çalışan görevliler ile milli atlet kısa bir tartışma yaşadı

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #19
          Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

          Nevin Yanıt yarı finalde


          Milli atlet Nevin Yanıt, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide serisinde birinci olarak yarı final grubuna yükseldi.

          Nevin Yanıt.



          11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın 3. gününde, milli atlet Nevin Yanıt, bayanlar 100 metre engellide serisinde birinci olarak yarı finale yükseldi.

          Japonya'nın Osaka kentindeki şampiyonanın bugünkü sabah seansında piste çıkan Yanıt, ikinci seride mücadele etti. Oldukça rahat bir yarış çıkaran milli atlet, 12.78'lik derecesiyle mücadeleden birinci olarak ayrıldı. Seride ikinciliği, 12.81 ile Kanadalı Angela Whyte alırken, bu mesafenin favori isimlerinden ABD'li Lolo Jones, 12.86 ile üçüncülükte kaldı.

          Yarış sonrası açıklamalarda bulunan milli atlet Yanıt, teknik bir branşta serisinde birinci olan ilk Türk atleti olduğunu ifade ederek, ''Süper koştum. Biraz daha zorlasam 12.76'lık Türkiye rekorumu kırardım. Göteborg'da engele takılıp yarış dışı kalmıştım. İntikamını burada aldım. Osaka'daki hava koşulları beni kötü yönde etkilemedi. Antrenmanlarımı Mersin'de yaptığım için alışığım. Çok mutluyum. Hedefim finalde de mücadele etmek. Uzun süredir ayrı kaldığım anne ve babamı çok özledim'' diye konuştu.

          Bayanlar 100 metre engellide mücadele eden bir diğer Türk atleti Esen Kızıldağ ise 3. seride 13.48'lik zamanı ile 7. oldu ve şampiyonaya veda etti. Milli atlet, yarış sonrası büyük üzüntü yaşarken, göz yaşlarını tutamadı.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #20
            Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

            ÖZGE GÜRLER DE ELENDİ

            Bayanlar 400 metre engellide piste çıkan milli atlet Özge Gürler de şampiyonaya veda etti.

            2. seride mücadele eden Gürler, 57.40 ile 7. oldu ve elendi. Gürler, yarış sonrası yaptığı açıklamada, 22 yaşında genç bir atlet olduğunu belirterek, ''Dünya şampiyonasında koşmak benim için büyük deneyim oldu. İlk kez bu tecrübeyi yaşadım. Bundan sonra daha iyi olmaya gayret edeceğim'' diye konuştu.

            ŞAMPİYONADA YARIN
            Şampiyonanın 4. gününde 3 Türk atleti piste çıkacak.

            Halil Akkaş, erkekler 3 bin metre engelli finalinde, TSİ 14.55'te madalya mücadelesi verecek. Bayanlar 100 metre engellide ise Nevin Yanıt, TSİ 13.35'te yarı finalde koşacak. Bayanlar çekiç atmada ise Svetlana Sudak, TSİ 04.00'da elemelerde mücadele edecek

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #21
              Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

              Nevin Yanıt yarı finalde elendi


              11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 100 metre engelli yarı finalinde mücadele eden milli atlet Nevin Yanıt elendi. Yarı finalin ilk serisinde piste çıkan milli atlet 12.85'lik derecesiyle 7. olurken, genel klasmanda 11. sırada kalarak şampiyonaya veda etti. Yarış sonrası açıklamalarda bulunan milli atlet, eleme serilerindeki rahatlığı yarı finalde hissedemediğini belirterek, ''Çok büyük ve tecrübeli isimlerle yarıştım. Derecem 13 saniyenin altında, ancak daha da iyi olabilirdim. Sabahki antrenmanda çok çok daha iyi zamanlar yaptım. Ancak yarı final heyecanı da galiba beni etkiledi. Daha çok küçüğüm. Her yarış benim için bir tecrübe. Derecelerimi daha da geliştireceğime inanıyorum'' diye konuştu.
              Yarışta 12.85 koşan milli atlet Nevin Yanıt, 12.76'lık derecesiyle Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor.
              Yanıt'ın 7. olarak elendiği yarı finalin ilk serisinde İsveçli atlet Susanna Callur 12.64'lük derecesiyle birinciliği elde etti.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #22
                Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                Dibaba 5 bin metrede yok


                Japonya'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 10 bin metrede altın madalya kazanan Truinesh Dibaba, mide krampları nedeniyle 5 bin metrede mücadele etmeyecek. Etiyopyalı atletin yarıştan çekilmesiyle milli atlet Elvan Abeylegesse'nin madalya şansı yükseldi.

                Japonya'nın Osaka kentinde yapılan 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 10 bin metrede milli atlet Elvan Abeylegesse'yi geçerek altın madalyayı kazanan Tirunesh Dibaba, mide kramplarıyla nedeniyle 5000 metrede mücadele etmeyeceğini açıkladı.

                2005 Dünya Şampiyonası'nda 5 bin ve 10 bin metrede altın madalya alarak aynı dünya şampiyonasında bu iki mesafede altın madalya kazanan ilk bayan atlet olan Etiyopyalı Dibaba, Osaka'da 5000 metrede de vatandaşı mesaret Defar ve Elvan Abeylegesse ile birlikte en büyük favori olarak görülüyordu.

                Dibaba kazandığı 10 bin metre yarışında da mide kramplarının kendisini rahatsız ettiğini belirtirken, ''Midemdeki krampları geçen yılki dünya kros şampiyonasından bu yana çekiyorum. Ancak genellikle koşarken hissederdim, şimdi koşmadığım zamanda da sağ tarafta ağrı çekiyorum'' dedi.

                Dibaba'nın 5 bin metreden çekilmesiyle Elvan bir başka Etiyopyalı olimpiyat şampiyonu Meseret Defar'a karşı altın madalya mücadelesi verecek

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #23
                  Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                  Osaka 4. gün / Sonuçlar


                  Dünya Atletizm Şampiyonası'nın dördüncü gününde erkekler 3000 metre engellide mücadele eden Türk atlet Halil Akkaş 6. oldu. Nevin Yanıt ise bayanlar 100 metre engellide yarı finalde elendi.

                  Kenyalı Janeth Jepkosgei, bayanlar 800 metrede ülkesine ilk madalyayı getidi.







                  Japonya'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nın 4. gününde 6 branşta madalyalar sahiplerini buldu. Erkekler 3000 metre engellide ilk üç sırayı Kenyalı atletler alırken, milli atlet Halil Akkaş 8 dakika 22.51 saniyelik derecesiyle 6. oldu. Altın madalyayı kazanan Brimin Kipruto ise 8 dakika 13. 82 saniyelik bir derece elde etti.



                  Halil Akkaş dışında 4.gün piste çıkan atletlerimiz başarılı olamadı. Nevin Yanıt bayanlar 100 metre engellide serisinde 7. olarak, bayanlar çekiç atmada mücadele eden Svetlana Sudak da elemelerde 20 sporcu arasında 10. olarak şampiyonaya veda etti.



                  Bayanlar sırıkla atlamada sürpriz yaşanmadı ve Yelena Isinbayeva altın madalyayı kazandı. Rus atlet, 5 metre 2 santimetreyle kendisine ait dünya rekorunu geliştirmeyi denedi ancak başaramadı. Buna karşin 4.80'lik performans Isinbayeva’ya altın madalyayı getirdi.






                  Bayanlar 800 metrede 1 dakika 56.04 saniye ile zafere ulaşan Janeth Jepkosgei bu branşta dünya şampiyonluğunu elde eden ilk Kenyalı atlet oldu. Erkekler 400 metre engellide Birleşik Amerikalı Kerron Clement sürpriz bir biçimde altın madalyaya uzanırken, 47.61 saniye ile yılın en iyi derecesine imza attı.



                  Bayanlar uzun atlamada 7.03 atlayan Rus Tatiana Lebedeva birinciliği elde etti. Erkekler disk atmada ancak 4. olabilen Litvanyalı Virgilijus Alena son iki yılda ilk kez geçildi. Estonyalı Gerd Kanter, 68 metre 94 santimetre ile altın madalyanın sahibi oldu.




                  28 Ağustos

                  Bayanlar sırıkla atlama

                  1 Yelena Isinbaeva Rusya 4.80 metre
                  2 Katerina Badurová Çek Cumhuriyeti 4.75 metre
                  3 Svetlana Feofanova Rusya 4.75 metre


                  Erkekler disk atma

                  1 Gerd Kanter Estonya 68.94 metre
                  2 Robert Harting Almanya 66.68 metre
                  3 Rutger Smith Hollanda 66.42 metre


                  Bayanlar uzun atlama

                  1 Tatyana Lebedeva Rusya 7.03 metre
                  2 Lyudmila Kolchanova Rusya 6.92 metre
                  3 Tatyana Kotova Rusya 6.90 metre

                  Erkekler 3000 metre engelli

                  1 Brimin Kiprop Kipruto Kenya 8:13:82
                  2 Ezekiel Kemboi Kenya 8:16.94
                  3 Richard Kipkemboi Mateelong Kenya 8:17.59

                  Bayanlar 800 metre

                  1 Janeth Jepkosgei Kenya 1:56.04
                  2 Hasna Benhassi Fas 1:56.99
                  3 Mayte Martínez İspanya 1:57.62

                  Erkekler 400 metre engelli

                  1 Kerron Clement ABD 47.61
                  2 Felix Sánchez Dominik 48.01
                  3 Marek Plawgo Polonya 48.12

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #24
                    Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                    Halil Akkaş 6. oldu


                    11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metre engellide piste çıkan Halil Akkaş, 8 dakika 22.51 saniyelik derecesiyle 6. oldu. Yarışı 8 dakika 13.82 ile Kenyalı atlet Brimin Kipruto kazandı.

                    11. Dünya şampiyonası'nda, Halil Akkaş, erkekler 3 bin metre engelli finalinde altıcı oldu.

                    Şampiyonanın 4. günü akşam seansında yapılan final yarışında, oldukça düşük tempoyla başlayan mücadelede orta gruptaki yerini alan Akkaş, ilk engele takılınca düşme tehlikesi geçirdi.

                    Dengesini toparlayan milli atlet orta gruptan kopmadan mücadelesini sürdürürken, yarışın son iki turuna kadar öndeki ekibi takip etti. Son iki tura gelindiğinde yorgunluk belirtileri gösteren Akkaş, son 400 metrede rakiplerinin güçlü ataklarına cevap veremedi ve yarışı 8:22.51'lik derecesiyle 6. olarak tamamladı.

                    Erkekler 3 bin metre engellide 3 Kenyalı atlet kürsüyü kimseye kaptırmazken, Brimin Kiprop Kipruto 8:13.82 ile birinci, Ezekiel Kemboi 8:16.94 ile ikinci, Richard Kipkemboi Mateelong ise 8:17.59 ile üçüncü oldu.



                    AKKAŞ: ELİMDEN GELENİ YAPTIM
                    Milli atlet Akkaş, yarış sonrası yaptığı açıklamada, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirterek, ''Amacım burada en azından bir madalya kazanmaktı ama olmadı'' dedi.


                    Dünya şampiyonasında final koşmasının da bir başarı olduğunu ifade eden Akkaş, ''Bu yarış olimpiyatlar için de bir gösterge oldu. Olimpiyatlara daha emin adımlarla gideceğim. İmkansız diye bir şeyin olmadığını burada final koşarak göstermiş oldum. Bu yıl artık sezon bitti. Hedefim, olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil edip, en azından son iki yıldır kaybettiğim madalyaları orada telafi etmek istiyorum'' diye konuştu.

                    ANTRENÖR KUTLU
                    Halil Akkaş'ın antrenörü Ramazan Kutlu, ilk bin metrede yarışın istedikleri tempoda gittiğini, ancak bunun tek dezavantajının milli atletin engellere yükselerek girmesi olduğunu vurgulayarak, ''Bu, Halil'i daha fazla yordu. Son iki turdaki kötü tempomuz da bu sonucu getirdi. Ama bir gerçek var, Türk atletlerinin final koşma özelliği hala zayıf'' diye konuştu.


                    ELVAN 5 BİN İÇİN PİSTTE
                    Bayanlar 10 bin metrenin gümüş madalyalı atleti Elvan Abeylegesse, yarın 5 bin metre elemelerinde piste çıkacak.


                    10 bin metrede nükseden aşil tendonundaki ağrılar nedeniyle tedavi olan ve sıkıntıları sona eren milli atlet, bugün TSİ 14.05'te piste çıkacak

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #25
                      Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                      Osaka 5. gün / Sonuçlar


                      Dünya Atletizm Şampiyonası'nın 5. gününde 5 dalda ödüller dağıtıldı. Çekişmeli geçen bayanlar 400 metre yarışını son metrelerdeki atağıyla Britanyalı Christine Ohuruogu kazandı.

                      Christine Ohuruogu, bayanlar 400 metre finalinin son metrelerindeki atağıyla altın madalyaya uzandı.




                      Japonya'nın Osaka kentinde yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası’nın 5. gününde erkekler yüksek atlama, erkekler 1500 metre, bayanlar disk atma, bayanlar 400 metre ve bayanlar 100 metre engellide final mücadeleleri yapıldı.



                      Erkekler yüksek atlamada 2 metre 35 santimetreyi geçen üç atletten Bahamalı Donald Thomas altın, Rus Yaroslac Rybakov gümüş, Güney Kıbrıslı Kyriacos Ioannou bronz madalyayı aldı.



                      Eski bir basketbolcu olan 23 yaşındami Thomas'ın yüksek atlama kariyerine başladıktan 1.5 yıl sonra Dünya şampiyonu olması büyük sürpriz yarattı.



                      Erkekler 1.500 metre yarışını geçtiğimiz yıldan bu yana ABD adına yarışan Kenya asıllı Bernard Lagat kazandı. Lagat 3 dakika 34.77 saniye ile Bahreynli Rashid Ramzi ve Kenyalı Shadrack'in önünde birinciliği elde ederken, 99 yıl sonra dünya çapında bir organizsayonda şampiyonluk yaşayan ilk ABD'li atlet oldu.



                      Bayanlar 400 metre yarışı Britanyalı atletlerin dublesiyle sona erdi. Christine Ohuruogu, 49.61 ile altın madalyayı alırken, Nicola Sanders 49.65 ile ikinci, son metrelere kadar lider giden Jamaikalı Novlene Williams 49.66 ile üçüncü sırayı aldı.



                      Bayanlar 100 metre engellide ABD'li Michelle Perry, bayanlar disk atmada ise Alman Franka Dietzsch, 1999 ve 2005'ten sonra üçüncü dünya şampiyonluğunu elde etti.




                      29 Ağustos

                      Erkekler yüksek atlama

                      1 Donald Thomas Bahama 2.35
                      2 Yaroslav Rybakov Rusya 2.35
                      3 Kyriakos Ioannou Güney Kıbrıs 2.35


                      Erkekler 1500 metre

                      1 Bernard Lagat ABD 3:34.77
                      2 Rashid Ramzi Bahreyn 3:35.00
                      3 Shedrack Kibet Korri Kenya 3:35.04


                      Bayanlar 400 metre

                      1 Christine Ohuruogu Britanya 49.61
                      2 Nicola Sanders Britanya 49.65
                      3 Novlene Williams Jamaika 49.66

                      Bayanlar 100 engelli

                      1 Michelle Perry ABD 14.46
                      2 Perdita Felicien Kanada 12.49
                      3 Delloree Ennis-London Jamaika 12.50

                      Bayanlar disk atma

                      1 Franka Dietzsch Almanya 66.61
                      2 Darya Pischchalnikova Rusya 65.78
                      3 Yarelis Barrios Kuba 63.90

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #26
                        Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                        Elvan finalde


                        Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 10.000 metrede gümüş madalya kazanan milli atlet Elvan Ebeylegesse, 5.000 metre elemelerinde de serisinde birinci olarak finale yükseldi.



                        11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, Elvan Abeylegesse, bayanlar 5 Bin metre elemelerinde serisinde birinci olarak finallerde koşmaya hak kazandı.

                        İki grup halinde koşulan elemelerin ilkinde start alan milli atlet, 15:06.26'luk derecesiyle bu seneki en iyi derecesine ulaştı. Ayrıca Abeylegesse toplam 15 atletin finale yükseldiği 5.000 metre elemelerinin en iyi derecesini yaptı.

                        Yarışa oldukça kontrollü başlayan milli atlet, orta gruptaki yerini yarış sonuna kadar korudu. Ön gruptan kopmayan Abeylegesse, son turda atağa kalkarak liderliği aldı ve sezonun en iyi derecesini yaparak mücadeleyi birinci sırada tamamladı.

                        İkinci grupta koşan dünya rekortmeni Etiyopyalı Meseret Defar ise 15:10.13'lük derecesiyle finale yükselmeyi bildi. 10.000 metrede altın madalya kazanan ve 5.000 metrenin favori isimlerinden Tirunesh Dibaba ise midesindeki ağrılar nedeniyle yarıştan çekildğini açıklamıştı.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #27
                          Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                          Osaka'da Gay rüzgarı


                          ABD'li sprinter Tyson Gay, Japonya'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metreden sonra 200 metrede de altın madalyanın sahibi oldu. Gay, dünya şampiyonaları tarihinde, iki dalda birinci olan 3. atlet oldu.



                          2007'nin formda ismi ABD'li atlet Tyson Gay, Osaka'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda fırtına gibi esmeye devam ediyor.

                          Bu sezon 100 ve 200 metrelerde yılın en iyi derecelerine imza atan ABD'li sprinter, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, 100 metrenin ardından 200 metre finalini de kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

                          Haziran ayında ABD'nin Indianapolis kentinde 19.62'lik derecesiyle 200 metrede tüm zamanların en iyi ikinci derecesini elde eden Gay, Osaka'daki finalde ise çok rahat bir galibiyet aldı.

                          Gay, 200 metre finalini 19.76 saniyelik derecesiyle, şampiyona rekoru kırarak kazandı. ABD'li atlet, 1999'da Maurice Green ve 2005'de Justin Gatlin'den sonra dünya şampiyonaları tarihinde hem 100 hem de 200 metreyi kazanan üçüncü atlet oldu.

                          Jamakaile Usain Bolk 19.9 ile gümüş, ABD'li Wallace Spearmon ise 20.05 ile bronz madalya kazandı.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #28
                            Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                            ÇEKİÇ ATMADA SÜRPRİZ


                            Bayanlar çekiç atmada altın madalyayı sürpriz bir isim kazandı. Mesleği polislik olan Alman sporcu Betty Heidler, 74.76 metrelik atışıyla kariyerinin ilk büyük şampiyona birinciliğini kazandı.

                            İki dünya şampiyonluğu bulunan Kübalı Yipsi Moreno ise sadece iki santimetre farkla ikinci sırada kaldı.

                            Bayanlar 400 metre engellide dünya şampiyonluğunu Avustralyayı Jana Rawlinson kazandı. 2003 yılında da birinci olan 24 yaşındaki Rawlinson, 54.31 saniye ile sezonun en iyi derecesini koştu. Geçtiğimiz Aralık ayında anne olan Rawlinson'ın ardından son şampiyon ve dünya rekortmeni Rus Yuliya Nosova Pechenkina ikinci oldu.

                            Günün diğer bir finali ise erkekler uzun atlamada yapıldı. İlk iki denemesinde hata yapan Panamalı Irving Saladino, son atlayışında 8.57'lik derecesiyle dünya şampiyonluğuna ulaşırken aynı zamanda Güney Amerika Kıtası rekorunu da kırdı.

                            Gümüş madalyayı İtalyan Andrew Howe, ülke rekoru kırarak kazanırken, bronz madalya 8.30'luk derecesiyle Dwight Phillips'e gitti.

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #29
                              Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                              Yeliz Ay çile çekti


                              Dünya Şampiyonası'nda 20 kilometre yürüyüşte mücadele eden milli atlet Yeliz Ay 32. oldu. Ayakkabısı vurunca ayağı kanayan Yeliz, mide rahatsızlığı nedeniyle de yarışın bir bölümünü kusarak yürüdü.

                              11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 20 kilometre yürüyüşte mücadele eden Yeliz Ay, 32. oldu.
                              42 sporcunun katıldığı mücadeleyi 33 atlet tamamlarken, milli sporcu, yarışı 1 saat 45 dakika 52 saniyede bitirdi. Yarışı tamamlamak hedefiyle düşük tempoda yürüyen Ay, 5. kilometreyi 36'ncı, 10. kilometreyi ise 35'inci sırada geçti. 12. kilometreden sonra midesinde problem yaşayan milli atlet, kusarak yürürken, oldukça zorlandığı mücadelenin 15. kilometresini 34'üncü sırada tamamladı. Yarıştan önce satın aldığı yeni ayakkabısı vurunca, mücadeleyi ayağı kanlar içinde bitirmek zorunda kalan Ay, 32'ncilikte kaldı.
                              Yarışma sonrasında güçlükle ayakta duran milli atlet, yaptığı açıklamada, ''12. kilometreden sonra berbat bir yarış geçirdim. Midemdeki problem nedeniyle sürekli kustum. Hayatımın en kötü yarışını geçirdim. Bitirmek için mücadele ettim'' dedi.
                              Bayanlar 20 kilometre yürüyüşte 5 kişi yarışı tamamlayamazken, 4 atlet ise diskalifiye edildi.
                              ELVAN FİNALE ÇIKIYOR
                              Dünya şampiyonasının 10 bin metre gümüş madalyalı Türk atleti Elvan Abeylegesse, yarın yeniden piste çıkıyor.

                              Milli atlet, bayanlar 5 bin metre finalinde madalya mücadelesi verecek. Final yarışı, TSİ 14.30'da başlayacak

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #30
                                Konu: 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası

                                Bahar Doğan 40. oldu


                                Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın son gününde piste çıkan milli atlet Bahar Doğan, bayanlar maratonu 40. sırada tamamladı.



                                11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Bahar Doğan, bayanlar maratonda 40. oldu.

                                Şampiyonanın son gününde erken saatlerde başlayan mücadeleye 72 atlet katılırken, 49 sporcu yarışı tamamladı.

                                Milli atlet Bahar Doğan, 2 saat 46 dakika 25 saniyelik derecesiyle yarışı 40. sırada bitirdi. Bayanlar maratonu mücadelesini Kenyalı Catherine Nderebo 2:30:37'lik derecesiyle birinci sırada tamamladı. Çin Halk Cumhuriyeti'nden Chunxiu Zhou ikinci, Japon Rehiko Tosa da üçüncü oldu

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X