Türk Telekom'da Grev Kararı ve Gelişmeler ...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Türk Telekom'da Grev Kararı ve Gelişmeler ...



    Sendika yetkililerden alınan bilgiye göre, 29 Mayıs 2007'den bu yana sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde, toplam 26 madde üzerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle sendika yönetimi bu sabah grev kararı aldı.

    Grev kararı, bugün öğle saatlerinde Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne asılacak.



    AA
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Bu grev hayatımızı felç edecek



    16 Ekim'de başlayacak Telekom grevi borsadan, hastanelere kadar birçok alanı felç edecek..

    Türk Telekom’da (TT) 25 bin 680 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinden uzlaşma çıkmayıp, Türkiye Haber-İş Sendikası’nın 16 Ekim’de işyerlerinde grev kararı alması üzerine gözler olası bir grevin günlük hayat üzerindeki etkilerine çevrildi. Türk Telekom’daki grev normal telekomünikasyon akışını engellemeyecek.

    ARIZALAR ONARILMAYACAK

    Ancak ortaya çıkacak olası bir arıza kesinlikle onarılmayacak. Bu da telekomünikasyon sisteminine ve TT’nin altyasını kullanan birçok sektöre darbe vuracak. Böyle bir durumdan sadece bireysel internet kullanıcıları ve sabit hat kullanıcıları değil İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndan (İMKB) bankalara, hastanelerden GSM şirketlerine kadar Türk Telekom’un altyapısını kullanan herkesi olumsuz etkilenecek. Olası bir grevin kuşkusuz en çok para piyasalarını vuracağı konuşuluyor. Para piyasalarının kalbinin attığı İMKB’de günlük işlem hacmi yaklaşık 2-2.5 milyar YTL’yi bulurken, olası bir grevle ekranların kararacağı kaydediliyor.

    İNTERNET BANKACILIÐI İPTAL

    Türkiye Bankalar Birliği’nin raporunda Nisan-Haziran 2007 dönemi itibarıyla, internet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam adedi 47.139 bin, tutarı ise 131.086 milyon YTL olarak gerçekleşirken, EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri yatırım işlemleri dışındaki finansal işlem hacminin yüzde 86’sını oluşturduğu belirtiliyor. Ayrı rapora göre, yine aynı dönemde internet bankacılığı ile gerçekleştirilen 10.101 bin adet yatırım işlem hacmi 40.516 milyon YTL’ye ulaştığı kaydedilirken, internet bankacılığının da olası bir grevden nasıl darbe alacağı da böylece ortaya çıkmış oluyor.

    POLİS İMDAT SIKINTISI

    155 Polis İmdat gibi ihbar hatları da grevle birlikte işlevini kaybedeceği iddia edilirken, sağlık işletmelerinin de sıkıntı yaşayacağı ifade ediliyor. Sadece devlet hastaneleri değil Telekom’un altyapısını kullanan 300’ün üzerindeki özel hastanede de sıkıntı yaşanacağı öne sürülürken, “sabit telefonlar olmazsa cep telefonu üzerinden konuşuruz” diyenler de fena halde yanılıyor. Çünkü Türk Telekom’un altyapısını kullananan GSM şirketlerinin de olası bir grevden etkileneceği belirtiliyor.

    En fazla etkilenecek alanlar

    Türk Telekom’daki grev normal telekomünikasyon akışını engellemeyecek. Ancak ortaya çıkacak olası bir arıza onarılmayacak. Bu da telekomünikasyon sisteminine darbe vuracak.

    Böyle bir durumda en çok zararı şunlar görecek:


    Sabit telefon kullanımı

    İnternet kullanımı

    GSM şebekeleri

    Bankacılık işlemleri

    Borsa işlemleri

    Hastane hizmetleri

    155 sistemi

    Ulaşım sistemi

    ‘Kötü niyetli olsaydık grevi bayramda yapardık’

    Türkİye Haber-İş Sendikası Başkanı Ali Akcan, “Bizim kimsenin hayatını felç etmek gibi bir niyetimiz yok. Eğer gerçekten kötü niyetli olsaydık, grevi bayramda yapardık. Grev için bayram bulunmaz bir nimet. Ama biz kimseyi mağdur etmemek için, grev tarihini bile bayram sonrasına aldık” dedi.

    Grevle birlikte özellikle sağlık ve güvenlik konularında zafiyet yaşanacağı iddiasının Türk Telekom yetkilileri tarafından ‘kasti’ olarak çıkarıldığını öne süren Akcan, şöyle devam etti: “Genel güvenliği tehdit ettiğimiz gerekçesini kullanarak grevi engellemeye çalışıyorlar. Türk Telekom’da çalışan İngilizler güvenlik tehdidi yaratmıyor da biz mi yaratıyoruz? Madem basın yayın kuruluşlarından GSM şirketlerine, hastanelerden ulaştırmaya, internet bankacılığına kadar her kesim bu grevden zarar görecek o zaman grevi ertelemek yerine onlar gidip Türk Telekom yetkililerini ikna etsin. Geçen yıl 2 milyar 710 milyon dolar para kazandılar. Biz bunun yüzde 6’sını istiyoruz. Yani sendikalı olmayanlara verdikleri ücreti.”

    AKŞAM

    Yorum

    • rubberman
      Member
      • 13-02-2006
      • 1992

      #3
      Konu: Bu grev hayatımızı felç edecek

      Özelleştirildi hatta peşkeş denilecek fiyata hala bu sülük lerden kurtulamadık.Hak istiyorlarmış, ayrılın o ballı çiftlikten istifa edinde görün bakalım dünya kaç bucak,hiçbir konudan anlamayan semiz cahil krolar acaba sudan çıkmış balık gibi olunca o beğenmedikleri maaşın 4 te 1 ini özel sektörde bulabileceklermi,insanın yüreği yanıyor,neden bu ülkede sülüklerin sesi fazla çıkıyor ?
      Alayına kibrit suyu,1 gram zam yapılırsa hakkımı helal etmiyorum bu zammı yapanlara.Alayını işten çıkarsınlar gerekirse tazminatlarınıda versinler defolup gitsinler bu milletin yakasından düşsünler.
      Hayatı felç edeceklermiş,bu milletin damarına basmaya devam edin bu millet sizi ve o peşmerge kokan ortamınızı felç etmesini bilir.Sülükler.

      Yorum

      • TA2CCC
        Banned
        • 03-06-2004
        • 8304

        #4
        Grev öncesi son kritik görüşme...



        Türk Telekom yöneticileriyle Haber-İş Sendikası temsilcileri son uzlaşı arayışları için bir araya geldi.

        Taraflar arasında 16 Ekim'de 11 Ekim'de yapılan görüşmeden de sonuç çıkmamıştı.

        Ulaştırma Bakanlığı'nda yapılan toplantıda Türk Telekom yönetimi, yüzde 4'lük teklifini revize ederek, 1'inci yılda yüzde 8, 2'nci yılın 1'inci ve 6'ncı aylarda yüzde 3'er zam önermişti.

        Ancak sendika işverenin tekliflerinin taleplerini karşılamadığı ve çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğini gidermediği için teklifi kabul etmediklerini bildirmişti.

        Türk Telekom'da çalışan Türkiye Haber-İş üyesi 26 bin 500 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamazsa kurum tarihinde ilk kez yarın greve çıkacak.

        Grev neleri etkiler?

        Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, kurumda bugüne kadar bir grev gerçekleşmediği için tam olarak neler yaşanabileceğinin kestirilemediğini, ancak arızalardan 1 hafta içerisinde telefonların yarısının kullanılamaz hale gelmesinin, 1 santral sahasında günde 20 ADSL arızası çıkmasının muhtemel olacağını ifade etmişti.

        Akcan, Türk Telekom'da olası bir grevin, başta medya, bankacılık, iletişim sektörleri olmak üzere geniş bir kesimi etkileyeceğini ve ATM'lerin, GSM operatörlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini kaydetmişti.

        AA

        Yorum

        • senfore
          Junior Member
          • 16-12-2004
          • 91

          #5
          Konu: Grev öncesi son kritik görüşme...

          sonuçta ne olursa hep halka ucu değiyo...

          Yorum

          • TA2CCC
            Banned
            • 03-06-2004
            • 8304

            #6
            Grev, İnternetimizi Yer mi?

            Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'un önemli iyileştirmeler içeren yeni teklifini kabul etmedi. Şimdi ne olacak? Türk Telekom'un cevabı ilk kez SDN'de.


            "7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, tüm iyi niyetli ve yapıcı tutumumuza rağmen, kritik bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Türk Telekom yönetimi olarak, şartları zorlayarak ve elimizdeki bütün imkanları kullanarak, sendika yönetimine bütçemiz dahilinde mümkün olabilecek en iyi nihai teklifi sunduk. Bunu yaparken, aynı zamanda teklifimizde çalışanlarımızın mutluluğunun ve şirketimizdeki iç huzurun gözetilmesini de hedefledik.

            Bugüne kadar geldiğimiz tüm noktaları sizler aracılığıyla çalışanlarımız ve kamuoyuyla paylaşmaya özen gösterdik.

            Gelebileceğimiz En Son Noktaya Geldik

            2007 Mayıs ayında başladığımız görüşmelerde, 14 Eylül 2007 tarihinde Grev Kararı asıldıktan sonra, davetimiz üzerine Türk Telekom yönetimi ve Haber-İş Sendikası yönetimi, 11 Ekim 2007 Perşembe günü, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda anlaşmazlık konusu olan maddeler müzakere edildi ve Türk Telekom'un gelebileceği en son pozisyonu belirlemek için, anlaşma sağlanamayan maddeler üzerinden tek tek geçildi. Uyuşmazlık konusu maddelerin birçoğunda önemli iyileştirmeler öngören nihai teklifimizi Sendika Yönetimi'ne sunduk.

            15 Ekim Pazartesi günü Sendika Yönetimi'nin teklifimize olumlu yaklaşmadığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Son geldiğimiz noktada nihai teklifimiz ile ilgili detayları ve yapmış olduğumuz iyileştirmeleri bir kez daha hatırlatmak isteriz:

            Mevcut durumda toplu sözleşmeye tabi çalışanlarımızın ortalama ücreti piyasa ortalamalarının yüzde 59 üzerindedir. Bu rakam dünyanın önde gelen bağımsız araştırma şirketi tarafından, ülkemizde kamu ve özel sektör şirketlerinin benzer pozisyonlardaki elemanlarına ödenen ücretler baz alınarak gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen şartlar zorlanarak ilk yıl için yüzde 10 artış, ve toplu sözleşmenin ikinci yılında ise birinci ve ikinci altı ayda yine yüzde 4'er ücret artışı içeren teklifte bulunulmuştur.

            Ayrıca, yasal zorunluluk olmamasına rağmen, özelleştirme öncesi dönemden kalan mevcut 112 günlük ikramiye uygulamasının aynı şekilde devam etmesi teklif edilmiştir.

            Şirket içindeki düşük ücretlerin yüksek ücret alanlarla aynı seviyeye getirilmesi hedeflenmektedir. Bu teklif aynı unvanda ve aynı kıdemde görev yapanlar arasındaki ücret farklılığının, kademeli olarak düzeltilmesini de içermektedir.

            Bu düzeltme ile ilgili, 25 milyon YTL'lik ilave bir bütçenin ayrılması ve ücret farklılığının bu bütçe kullanılarak 2008 yılı içinde kademeli bir şekilde giderilmesi önerilerimiz arasında bulunmaktadır.
            Haber-İş Sendikası Yönetimi, önemli iyileştirmeler içeren son paketimizi de reddetmiştir. Bu durumda Türk Telekom Yönetimi olarak yapılacak başkaca bir yaklaşımın kalmadığından hareketle, gelinen noktayı gerek çalışanlar ve gerekse medya yoluyla kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duymuş bulunuyoruz.

            Teklifimizin Bir Adım Ötesine Geçilmeyecek

            Basınımızın ve kamuoyunun yakından takip ettiği üzere, Türk Telekom yönetimi, muhtemel bir grevin şirketimize ve çalışanlarımıza getireceği zararı göz önüne alarak, her zaman tarafların sağduyusuna olan inancını ortaya koymuş ve böylesi bir noktaya gelinmemesi konusunda bugüne kadar elinden gelen gayreti göstermiştir. Çalışanlarımızın refahının sürekliliği ve şirketimizdeki iş barışının devamlılığının gözetilmesi açısından bu durumu üzüntüyle karşılıyoruz.

            Haberleşmenin Aksamaması İçin Gereken Herşey Yapılacaktır

            Çalışanlarımız yasal haklarına ve kararlarına saygı duyuyoruz. Kamuoyunun önemle üzerinde durduğu konunun grev durumunda yaşanabilecek aksaklıklar olduğunun bilincindeyiz. Özellikle kamu sağlığı ve güvenliği konularında şirketimiz üzerine düşen hassas görevi bugüne kadar olduğu gibi layıkıyla yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktadır. Hizmetlerimizin kesintisiz bir şekilde devam etmesi ve grevin muhtemel olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için de gereken yapılacaktır.

            Saygıyla kamuoyuna duyurulur.


            Türk Telekom"

            Yorum

            • TA2CCC
              Banned
              • 03-06-2004
              • 8304

              #7
              Telekom'da grev sabotaja dönüştü...



              Grevden cep telefonları, hastaneler, kredi kartları, alışveriş merkezleri, POS cihazları, bankalar, haber merkezleri, internet altyapısı, polis, jandarma, cezaevleri, adliyeler, nüfus müdürlükleri gibi devlet dairelerinin tamamı etkileniyor. Sabah saatlerinde henüz pek hissedilmeyen grevin etkisiyle öğle saatlerine doğru banka ve market gibi yerlerde uzun kuyruklar oluştu. Hatlardaki sık kesilmeler hizmetleri aksatıyor.
              Türk Telekom'da dün gece görüşmeler sürerken, Edirne'de turnikeler ile Kapıkule Sınır Kapısı arasında kalan ve uluslararası internet ve telefon bağlantılarını sağlayan fiber kablonun, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildiği ortaya çıktı.

              AA muhabirinin Edirne Telekom Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, bugün saat 03.30 sıralarında, Edirne Otoyol Turnikeleri ile Kapıkule Sınır Kapısı arasında kalan fiber kablo, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından kesildi. Uluslararası internet ve telefon bağlantılarını sağlayan kabloyu, Telekom işçileri kısa sürede onardı. Kablonun kesilmesi nedeniyle bu hat yerine aynı anda İpsala Sınır Kapısı bölgesindeki fiber kablonun devreye girmesiyle uluslararası bağlantıda aksaklık yaşanmadı.

              Sadece civardaki 10 köy, bir süre internet ve telefon bağlantısı kuramadı. Yetkililer, olayı bir sabotaj olarak değerlendirdiklerini ancak, bunun Edirne Telekom Müdürlüğü çalışanlarıyla ilgisi bulunmadığını vurguladılar. Yetkililer, Edirne merkezdeki telefon ve internet sorunlarının ise İstanbul ve Ankara bağlantılarından kaynaklandığını bildirdiler.

              -TÜRK PLAKALI ARAÇLAR SINIRDA SORUN YAŞADI-

              Edirne Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı ise internetteki kesintiler nedeniyle Kapıkule ve İpsala Sınır Kapıları'nda 1 saat işlem yapılamadığını bildirdi. Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet bağlantısının kesilmesi üzerine Türk plakalı araçların sorgulamasının yapılamadığını, bu nedenle giriş ve çıkış işlemlerinde 1 saat süreyle sorun yaşandığını belirtti.

              Yazıcı, ''Türk Telekom'da grevin başlamasıyla internette kesintiler yaşanması üzerine Kapıkule ve Pazarkule Sınır Kapıları'nda bir saat süreli işlem yapılamadı. Sınır kapılarında fazla yoğunluk olmadığından sorun internet bağlantısının sağlanmasıyla giderildi'' dedi. Sınır kapılarında yoğunluğun söz konusu olmadığını belirten Yazıcı, yavaşlayan işlerin internet bağlantısının sağlanmasıyla tekrar hız kazandığını bildirdi.
              İNTERNETİN KESİLMESİ HASTANEDE HİZMETİ AKSATTI

              Türk Telekomünikasyon AŞ'de, Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerinin bu sabah başlattıkları grev nedeniyle, otomasyon sistemiyle çalışan Isparta Devlet Hastanesinde hizmet bir süre aksadı.
              Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ertan Önkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin kısa süre önce otomasyon sistemine geçtiğini belirtti. Hastaneye hasta girişinin yapılabilmesi için öncelikle internet üzerinden sorgulama yapıldığını anlatan Önkol, ''Ancak bugün internet olmadığı için bu sorgulamayı da yapamadık ve hastaların işleri de bir müddet aksadı'' dedi.
              İnternet erişiminin zaman zaman sağlandığını vurgulayan Önkol, kesintinin uzun sürmesi durumunda eski sistemle hizmet vereceklerini kaydetti.
              Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Gülkent Devlet Hastanesinde de internet erişimindeki kesintiler nedeniyle hasta girişlerinde zaman zaman aksamalar yaşandığı bildirildi.
              Bu arada giriş yaptıramayan bazı hastalar, greve tepki gösterdi.
              -BİTLİS-
              Bitlis'teki Türk Telekom binasının önüne asılan pankartla grev uygulaması başladı.
              Türkiye Haber-İş Sendikası, Bitlis Bölge Temsilcisi Mehmet Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez ve ilçelerdeki, santral ve hizmet binalarının tümüne grev grevin başladığını belirten pankartları astıklarını söyledi.
              Bitlis'te greve sendikalı 73 çalışanın katıldığını bildiren Aslan, ''Sendikalı olan tüm çalışanlarımız greve katılıyor. Şu ana kadar bizim açımızdan bir aksilik yok'' dedi.
              Bitlis merkezde özellikle ADSL'de, banka şubelerinde arızaların baş gösterdiği, vatandaşların kuyruklar oluşturduğu ve iletişimin durma noktasına geldiği kaydedildi.
              Grevin, sendika üyesi 2 çalışanla hizmet veren Türk Telekom Mutki Şubesinde de uygulandığı bildirildi. İlçeye bağlı 59 köy ve 81 mezraya hizmet veren şubedeki grev nedeniyle Mutki'de, iletişimde sıkıntıların yaşanmaya başladığı kaydedildi.
              Mutki'ye bağlı Kavakbaşı beldesinin grup köylerinde ve Meydan nahiyesine bağlı grup köylerde, tüm telefonların arızalı olduğu ifade edildi.
              -DENİZLİ-
              Türkiye Haber-İş Sendikası Denizli Temsilcisi Ramazan Saluk, Türk Telekom çalışanları olarak haklarını alana kadar grev önlüklerini çıkarmayacaklarını söyledi.
              Türk Telekom İl Müdürlüğü çalışanı sendika üyeleri, binanın girişine grev pankartı astılar.
              Sendikanın İl Temsilcisi Saluk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sözün bittiği yerde Türkiye genelinde greve başlandığını, grevin görüşmelerde uzlaşı sağlanana kadar devam edeceğini belirtti.
              Grev görevlileri dışındaki sendika üyesi çalışanların evlerine gittiklerini ifade eden Saluk, ''Denizli Telekom İl Müdürlüğünde 228 sendika üyesi arkadaşımız çalışıyor. Bugünden itibaren hepsi greve gitti. Sendika üyesi olmayan 100 kadar çalışan ise görevine devam ediyor. Hakkımızı alana kadar grev önlüklerini çıkarmayacağız'' dedi.
              -NEVŞEHİR-
              Nevşehir'de Türkiye Haber-İş Sendikası üyesi Türk Telekom çalışanları, greve davul zurnayla başladı.
              Sendika üyesi 50 dolayında çalışan, Telekom binası önüne grev pankartı astıktan sonra davul zurna eşliğinde halay çekti. Bazı üyeler, ellerine zil takarak oynadılar.
              Sendika Temsilcisi Erdal Ülken, grevi son ve etkili çare olarak gördüklerini belirterek, ''Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışı, Türkiye'ye, Türk Telekom işçisine tarihinde bir ilki yaşattı. Toplu görüşme masasında sözleşme yapmak yerine greve gitmek zorunda bırakıldı'' dedi.
              -KOCAELİ-
              Türkiye Haber-İş Sendikası Kocaeli Şubesi üyeleri, Türk Telekom Başmüdürlüğü binasına grev pankartı asarak greve başladılar.
              Sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Erdoğan Çakır ile sendika üyeleri, başmüdürlük önünde toplanarak Hükümet aleyhine bir süre slogan attılar.
              Burada açıklama yapan Çakır, dün gece yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını, Kocaeli'de 450 sendika üyesinin greve başladığını söyledi.
              Grev süresince çalışmayacaklarını ve konularıyla ilgili hiçbir arızayı onarmayacaklarını ifade eden Çakır, mücadelenin haklarını alana kadar süreceğini bildirdi.
              Açıklamanın ardından çalışanlar, slogan atarak Türk Telekom Alemdar Şubesine yürüdüler. Şube çalışanları da meslektaşlarına destek verdi.
              -BARTIN-
              Bartın'da Türk Telekom çalışanları iş bırakarak, çalıştıkları binalara grev pankartlarını astılar.
              Türkiye Haber-İş Sendikası Bartın Temsilcisi İsmail Demirok, yaptığı basın açıklamasında, kentte 60 üyeleriyle greve başladıklarını, anayasa ve yasalarla işçilere tanınmış grev hakkını kullanmaya başladıklarını söyledi.
              Türk Telekom çalışanlarının haklı taleplerini görmezlikten gelen yönetim anlayışıyla toplu sözleşmenin masada bitirilmesi yerine işçilerin greve zorlandığını savunan Demirok, ''Bugün geldiğimiz nokta, artık sözün bittiği, eylemin başladığı yerdir. Grevi son, ama en etkili çağrı olarak gören sendikamız, toplu sözleşmeyi masa başında karşılıklı diyalogla çözme fırsatını kaçıran Türk Telekom yönetimiyle ilgili değerlendirmeyi kamuoyunun engin sağduyusuna bırakmaktadır'' dedi.

              HABER-İŞ GREVE GİTTİ, GENEL MERKEZDE CEP TELEFONU İLETİŞİMİ KESİLDİ
              Haber-İş Sendikası'nın Türk Telekom ile anlaşamaması nedeniyle sabah saatlerinde başlayan grev, sendikanın genel merkezini vurdu. Sendika yöneticileri görüşme pozisyonları konusunda istenmeyen bilgi akışını engellemek için genel merkeze sinyal kesici yerleştirdi.
              Böcek olarak tabir edilen dinleme cihazlarının da çalışmasını engelleyen sinyal kesiciler, genel merkezdeki cep telefonu bağlantılarını da kesince, ülke genelindeki iletişim trafiğine darbe vurması beklenen grevin ilk etkisi farklı şekilde sendikanın genel merkezinde yaşandı.
              Türk Telekom ve Haber-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varılamaması sonrası Türk Telekom'un 25 bin 680 işçisi ülke genelinde greve başladı. Grevin, sabah saatlerinde başlamasının ardından ülke genelinde telekom hatları, GSM operatörlerinin servisleri ve bankaların ATM hizmetleri ile internet bağlantılarında ilk sıkıntılar gözlenmeye başladı. Yetkililer, birimlerde çalışan personelin grevde olması nedeniyle görüşme yoğunluğunun tüm hatlara dağıtılamadığını, bu nedenle de arızaların artacağını belirtiyor.
              Grevin telefon görüşmelerine vurduğu sektenin bir farklı nedenden kaynaklanan benzeri ise grev kararı alan Haber-İş Sendikası'nın Genel Merkezi'nde yaşanıyor. Sendika yönetimi, bu sabah itibari ile grev kararı alınca, görüşme pozisyonlarını ele aldığı genel merkezde dinlemeye karşı da önlem alma yoluna gitti. Böcek olarak nitelenen dinleme cihazlarının çalışmasını da engelleyen sinyal kesicilerin genel merkeze yerleştirilmesi cep telefonu trafiğini de vurdu. Genel Merkez'de şu an tek bir şebeke dışında cep telefonları çekmiyor. Bir GSM operatörünün genel merkeze bir kaç metre yakınında baz istasyonu bulunması sinyal kesici mekanizmanın bu şebekenin iletişimine engel olmasını da engelleyince genel merkezde bu şebeke dışında cep telefonu ile konuşmak mümkün olmuyor.
              -TÜRK TELEKOM GREVİ KKTC'Yİ DE ETKİLEDİ
              Türk Telekomünikasyon A.Ş'de, Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerinin bu sabah başlattığı grev, KKTC'deki iletişimi de etkiledi. KKTC Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Feridun Üstün, Türk Telekom'daki grev nedeniyle Türkiye'de bazı iller arasında olduğu gibi, Türkiye ile KKTC arasındaki iletişimin de kesildiğini bildirdi. Üstün, "bundan dolayı ses, data ve internet bağlantılarının yapılamadığını" kaydetti.


              AA

              Yorum

              • OfThELoRd
                Member
                • 17-07-2004
                • 2830

                #8
                Konu: Telekom'da grev sabotaja dönüştü...

                fırsat kollayanlara fırsat doğdu işte...

                Yorum

                • cunuyil
                  Senior Member
                  • 27-09-2005
                  • 7297

                  #9
                  Konu: Telekom'da grev sabotaja dönüştü...

                  Rantı uğruna hattı kesmeye çalışmak gibi bir gaflete düşülmüşse,yapanın ALLAH belasını versin.

                  Yorum

                  • cemal344
                    Senior Member
                    • 03-11-2005
                    • 3977

                    #10
                    Konu: Telekom'da grev sabotaja dönüştü...

                    kullanıcıyı düşünen yok.

                    Yorum

                    • sera_nat
                      Junior Member
                      • 22-08-2007
                      • 194

                      #11
                      Konu: Telekom'da grev sabotaja dönüştü...

                      Türk Telekom yönetimine inanmıyorum

                      Yorum

                      • anterior
                        Senior Member
                        • 06-11-2006
                        • 6453

                        #12
                        Konu: Telekom'da grev sabotaja dönüştü...

                        Türk Telekom'da çalışan bir arkadaşımız yok mu? Olayı bir de onlardan dinleyelim...

                        Yorum

                        • ersinaylin
                          Member
                          • 02-06-2004
                          • 1271

                          #13
                          Konu: Telekom'da grev sabotaja dönüştü...

                          nedende grevle sabotaj aynı zamanda oldu,ne düşünsek bilmem ki...

                          Yorum

                          • tortumlu
                            Member
                            • 16-08-2006
                            • 782

                            #14
                            Konu: Telekom'da grev sabotaja dönüştü...

                            bu sabotaj başka bir sabotaja benziyor insanlarımızın gözünü Allah toprakla doyuracaktır ancak o zaman gözümüz doyar

                            Yorum

                            • polisajans
                              Junior Member
                              • 16-10-2007
                              • 33

                              #15
                              Bakın Grev Diye Neler Yapmışlar

                              Türk Telekom yetkililerinin grevi erteletmeye, grevdeki işçiler ve kamuoyunun kafasını karıştırmaya yönelik hareketlerden kaçınması gerektiğini vurgulayan Akcan, “Bilinmelidir ki grev kırıcılığı yasalar karşısında suç olduğu gibi, bir insanlık suçudur da. İşverenin iddia ettiği gibi üyelerimizin ‘birçoğu’ değil, tamamı bu sabotajlardan üzgündür ...
                              www.polisajans.com dan alıntı

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X