Telekom'dan 1 Milyar dolarlık yatırım...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Telekom'dan 1 Milyar dolarlık yatırım...



    Dinçer, Türk Telekom'un yeni dönemde müşterilerine sunacağı hizmetleri tanıtmak üzere düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Telekom'un teknolojik altyapı yatırımlarına hızla devam ettiğini belirterek, önümüzdeki 3 yıl içinde erişim şebekeleri için harcanacak paranın 1 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

    Dinçer, 'Bu Türkiye'nin geleceği için yapılan bir yatırımdır. Enerji ve telekomünikasyon alanında yapılacak her yatırım insanlarımızın ve işletmelerimizin dünyadaki rekabet gücünü artıracaktır' dedi.

    Yurtdışı erişim kapasitesinde yıl sonuna kadar 100 gigabyte'ı aşacaklarını ifade eden Dinçer, son bir yılda kullanılan gigabyte'ın yüzde 40 oranında artış gösterdiğine dikkat çekti. Artık herkesin internet üzerinden video, film indirdiğini dile getiren Dinçer, 'Bu tür download'lar içn yüksek hıza ihtiyaç var. Bu da yeni yatırımları zorunlu kılıyor. Biz de müzik ve video alanında önemli işbirliklerine imza atacağız' diye konuştu.

    'CEBIT'TE 24 YENİ ÜRÜN GÖRÜCÜYE ÇIKACAK'
    Türk Telekom Pazarlama Direktörü Erem Demircan ise, 2 Ekim'de başlayacak Cebit Bilişim Euroasia fuarında 24 yeni ürünü tanıtacaklarını bildirdi. Hizmetlerinin 'hız' üzerine yoğunlaştığını ifade eden Demircan, ADSL'den sonra VDSL'yi de Avrupa ile eşzamanlı olarak tanıtacaklarını söyledi. 2008'in ikinci çeyreğinde IPTV'yi de Türkiye'de hizmete sokacaklarını dile getiren Demircan, 'IPTV ile binlerce seçenek arasından istediğiniz filmi, diziyi, belgeseli istediğiniz anda izleyebileceksiniz. Artık kaçırdığınız programlar için üzülmeyeceksiniz' dedi.

    'YURDIŞI, ŞEHİRDIŞI VE EVDEN CEBE GÖRÜŞMELER ARTTI'
    Bunların yanında 'Sanal Telefon, TELETOPLANTI, Metro Ethernet ve Simetrik DSL gibi birçok yeni hizmeti de müşterilerinin beğenisine sunacaklarını vurgulayan Demircan, 'Özellikle gelişmiş Metro Ethernet ile 1.5 saatlik bir filmi 9 saniyede bilgisayarınıza indirebileceksiniz' dedi.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demircan, 'Yeni tarifeler görüşme miktarını artırdı mı?' şeklindeki bir soruya karşılık olarak, 'Yeni tarifeler başladıktan sonra şehirlerarası görüşmeler yüzde 15, uluslararası görüşmeler yüzde 10, evden cebi aramalar ise yüzde 24 arttı. Yalnızca şehiriçi görüşmeler sabit bir seyir izledi. Ama şehiriçinde de Ağustos sonrasında bir artış bekliyoruz' diye konuştu.

    'CEM YILMAZ'DAN SON DERECE MEMNUNUZ'
    Demircan, bir soru üzerine, Cem Yılmaz'ın Türk Telekom için hazırladığı reklamlardan çok memnun olduklarını söyledi. Önümüzdeki hafta Cem Yılmazlı yeni Türk Telekom reklamlarının gösterilmeye başlayacağını belirten Demircan, şunları söyledi:

    'Önümüzdeki haftadan itibaren 18 yeni film gösterilmeye başlanacak. Yeni filmlerde hem sahne var hem de animasyon. Cem Yılmazlı reklamlarımız Nisan'da başladı ve yapılan piyasa araştırmalarına göre, Mayıs'ın ikinci haftasından Temmuz'un üçüncü haftasına kadar Türkiye'nin en sevilen reklamı oldu. Şimdi de ikinci sırada bulunuyor. Uzun zamandır reklam yapmayan Türk Telekom gibi bir şirket için bu önemli bir başarıdır. Son derece memnunuz.'

    AA
İşlem Yapılıyor
X