Ortaöğretime Kayıt için Yarın Son Gün

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Ali ihsan
    Junior Member
    • 10-10-2006
    • 188

    Ortaöğretime Kayıt için Yarın Son Gün

    Ortaöğretime Kayıt için Yarın Son Gün


    "Tercihte Yükselme" uygulaması sonucu kayıt hakkı kazandığı okula belirlenen tarihlerde kayıt yaptıramayan öğrenciler yarın mesai bitimine kadar kayıt yaptırabilecek.

    Ortaöğretim kurumlarında OKS sonuçlarına göre yapılan 2. yerleştirmenin ardından da boş kalan kontenjanlar için uygulanan "tercihte yükselme" yöntemiyle öğrencilerin önceki tercihleri esas alınarak üst tercihlerine yerleştirilmeleri amaçlanıyordu.


    Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "tercihte yükselme" uygulaması sonucu kayıt hakkı kazandığı okula daha önce belirlenen tarihlerde kayıt yaptıramayan öğrenciler yarın mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırabilecek.

    Ayrıca Anadolu meslek ve sağlık meslek liselerine kayıtları yeniden yapılması gerekirken çeşitli sebeplerle kayıtları yapılamayan öğrenciler de yarın mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırabilecek.

    Öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenmesi açısından tercihinde yükselme sonucu kayıt hakkı kazandığı okula kayıt yaptıramayan öğrenciler ile Anadolu meslek ve sağlık meslek liselerine kayıtları yeniden yapılması gereken öğrencilerin de, bu okulların kontenjan durumu dikkate alınmaksızın, yarın mesai bitimine kadar kayıt yaptırabileceği duyuruldu.(ANKA) (Ankara Haber Ajansı) 2 dakika önce.. [1016736]
İşlem Yapılıyor
X