'PKK Kampından ABD Tankı Çıktı'

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Ali ihsan
    Junior Member
    • 10-10-2006
    • 188

    'PKK Kampından ABD Tankı Çıktı'

    'PKK Kampından ABD Tankı Çıktı'
    Resmi büyütmek için tıklayın New York'taki Düşünce Kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi'nde Soruları Yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki ABD Aleyhtarlığının Irak Politikası ve PKK Teröründen Kaynaklandığını Söyledi.

    New York’taki düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi’nde soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye’deki ABD aleyhtarlığının Irak politikası ve PKK teröründen kaynaklandığını söyledi. Erdoğan "Yakaladığımız PKK’lıların üstünde ABD silahları, kamplarda top, tank gibi ağır silahlar çıktı. Bunu ABD’liler de kabul ediyor" dedi.


    BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, PKK’nın elinde tank ve top gibi ağır silahlar olduğunu öne sürdü. Erdoğan, bu iddiasını önceki akşam ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi’nde (Council on Foreign Relations) soruları yanıtlarken dile getirdi. Türkiye’deki Amerikan karşıtlığına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, ABD aleyhtarlığının ABD’nin Irak politikaları ile Kuzey Irak’tan Türkiye’ye yönelik PKK teröründen kaynaklandığını ifade etti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

    HALKIMIZI ETKİLEDİ "Hele son zamanlarda PKK terör örgütünün elinden irili ufaklı Amerika’ya ait silahların çıkması Türkiye’de korkunç bir tepki meydana getirmiştir. Bu seçimlerde bizim de aleyhimize kullanılmıştır. Muhalefet, ’niye bu konuda tepkiniz yok’ diye. PKK kamplarında top, tank gibi ABD’ye ait maalesef ağır silahlar çıktı. Yakaladığımız PKK’lı örgüt mensuplarının elinden Amerika’ya ait silahlar çıktı. Sonunda Amerikalı yetkililer de bunu kabul etti, ’Evet’ dediler. Buna da, boşaltılan bölgelerdeki silahların ellerine geçtiği, korsanlar, silah tüccarları aracılığıyla aldıkları şeklinde açıklamalar getiriyorlar. Bu tabii Türk halkı üzerinde çok çok olumsuz tesirler meydana getirdi."

    Amerikalı yetkililerden bu konuda bekledikleri ciddi tavrı görmemekten yakınan Erdoğan, "İnşallah bir süre sonra Başkan’la görüşeceğiz. Dışişleri Bakanımız da Sayın Rice’la bu konuyu görüştü, Rice da hassasiyeti göstereceğini belirtti" dedi.

    STRATEJİK ORTAÐIMIZ Erdoğan, ABD’nin Irak’ı Türkiye üzerinden terk etmesine nasıl bakacaklarına ilişkin soruya, "Biz buna olumlu bakarız. Nasılını konuşur, değerlendirmesini yaparız. Çünkü her şeyden önce bizim stratejik ortağımızdır" yanıtını verdi. Erdoğan, ABD ve koalisyon güçlerinin Irak’ı hemen bir anda terk etmesini doğru bulmadığını söyledi ve "Bir takvim içinde koalisyon güçleri Irak’ı terketmelidir. Bu Irak halkını rahatlatacaktır" dedi.

    Erdoğan’dan terörle mücadele çağrısı

    BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün BM Genel Kurulu’na seslenerek, teröre karşı ortak mücadele çağrısında bulundu. Erdoğan, 15 dakikalık konuşmasında, "Herkesin geleceğini tehdit eden terörü lanetlediğini de bildirdi.

    Erdoğan, hiçbir liderin bulunmadığı, büyük bölümü boş olan Genel Kurul’daki konuşması sırasında salonda eşi Emine Erdoğan’ın da bulunmadığı gözlendi. Kendisine refakat eden bakan ve eşlerinin bulunduğu salona hitap eden Erdoğan, küresel ısınmaya dikkat çekerken, Kıbrıs’la ilgili uzun süredir BM gündeminde bulunan Annan Raporu’nun da bir an önce Genel Kurul’a indirilerek, görüşülmesini istedi. Kıbrıs’a uygulanan ve hiçbir yasal-ahlaki dayanağı bulunmayan yaptırımların kaldırılmasını da isteyen Erdoğan, sorunun BM zemininde çözümünden yana olduklarını da söyledi. 29.09.2007 03:00
İşlem Yapılıyor
X