Model Car Control v1.1

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • RcA
    Member
    • 07-11-2005
    • 1199

    Model Car Control v1.1

    Launcher;



    Ana Menü;


    Admin Paneli;


    Araç ve Garaj Kapısı Kontrol Paneli;


    2006-2007 öğretim yılında okulum için yazdığım bilgisayar lpt portu ile model araba kontrolü programıdır..web sitesine bağımlı olarak çalışır gerektiğinde yeni sürüm çıkartılıp tüm internete bağlı kullanıcıların programlarının otomatik olarak güncellemesi sağlanır..paralı üyelik mantığına göre yazılmıştır, kişiler ve üyeliklerinin bitiş tarihi web sayfasındaki bir dosyaya kaydedilir böylece üyelik tarihi dolmamış olan kullanıcılar programı her çalıştırışlarında kullanıcı adlarını ve parolalarını girerek programı çalıştırırlar (basit ve güvenliği düşük bir yöntemdir bu)..program sayesinde model bir aracın(bildiğiniz rf kumandalı oyuncak araç) kumandasına yapacağınız ufak modifikasyonlar ile aracı bilgisayarınızdan kullanabilirsiniz, program içerisindeki "otomatik pilot" seçeneğini kullanarak bastığınız tuşları program hafızasına aldırıp bunu tekrar işletebilirsiniz ,program görüntü aygıtından görüntü almaya olanak verir(mesela tv kartı) böylece araba üzerine yerleştirilen bir kablosuz kamera ile tv kartına görüntü aktarırsanız bunu program içerisinden izleyip aracı göremesenizde gittiğiniz yeri görüp kullanabilirsiniz.. ( okulda etekli kızların korkulu rüyası olmuştu bu araç o kadar yani :D)..ayriyetten araç için ufakbir garaj yapıp kapısını program sayesinde açıp kapatabilirsiniz..

    LPT Port Data pinleri ve programın bu pinlere verdiği işlevler;
    0 -yavaş kademe İleri(data=1)
    1 -Geri(data=2)
    2 -Sağa(data=4)
    3 -Sola(data=8)
    4 -hızlı kademe ileri(data=16)
    5 -Garaj kapısı (data=32)

    kumanda kontrolü için lpt portundaki data pinleri ile transistörler tetiklenecek ve böylece role ile anahtarlama sağlanacaktır..aşağıdaki şema ile kolayca role sürücü devrenizi hazırlayabilirsiniz..



    visual basic 2005 ile yazılan bu program, bilgisayar yazılımcılığı okuyan arkadaşlara ve bu tür elektronik hobilere ilgi duyan kişilere umarım yardımcı olacaktır...

    *not: bu programın çalışabilmesi için Framework 2.0 'ın bilgisayarınızda kurulu olması gerekir,eğer bilgisayarınızda framework 2.0 yüklü değil ise alttaki linkten indirip kurmalısınız..

    Microsoft .NET Framework 2.0 (22.4Mb)

    Model Car Control v1.1 Download (1.3Mb)
    Son düzenleme RcA; 06-10-2007, 06:37. Reason: download link eklendi..
  • RcA
    Member
    • 07-11-2005
    • 1199

    #2
    Konu: Model Car Control v1.1

    Kullanıcı adı : Recep
    Parola : 12345

    yazmayı unutmuşum, bu hesap ile programı kullanabilirsiniz..

    Yorum

    • ultrasonik95
      Junior Member
      • 26-06-2008
      • 1

      #3
      Konu: Model Car Control v1.1

      sağol bir şey soracaktım bu paralel port girişi için arabirim olarak ULN2003 ü kullandım herhangi bir sorun çıkmaz değil mi???
      ???

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X