Piyasada bayram bereketi...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Piyasada bayram bereketi...



    Alınan bilgiye göre, her bayram öncesi olduğu gibi kent merkezlerinin işlek cadde ve meydanlarına tezgahlarını kuran işportacılar ile ürünlerini genellikle küçük mağazalarından taşırarak iş yeri önüne çıkaran esnaf, bayram alışverişinden pay kapma yarışına giriyor. Bayrama şık kıyafetlerle girmek isteyenler ise şimdiden tezgahların önünde yoğun kalabalık oluşturuyorlar. Genellikle dar gelirli ailelerin başvurduğu işportacıların kalabalık aileler de en önemli müşterileri arasında bulunuyor.
    Ayakkabıdan gömleğe kadar hemen her ihtiyacını karşılayabilen dar gelirliler, tişörtte 3-5, gömlek ve ayakkabıda 5-10, takım elbisede 50-75 YTL arasındaki ürünleri tercih ediyorlar.

    Bazı küçük işletmeler ile işportacılarda, kredili satışların bile yapıldığı gözleniyor. Alışverişlerde çok küçük ödemelere bile taksit yaptırıldığı gözleniyor.

    -KALİTE FARKI-

    Orta ve düşük gelirli aileler kalite farkının kendileri açısından çok önemli olmadığını, ucuz ama sık aralıklarla alınan ürünlerin daha cazip olduğunu vurguluyorlar. Aile reisleri, ''Bir ayakkabıya, pantolon veya gömleğe 100-150 YTL vereceğime, aynı parayla hem kendimin, hem de birkaç çocuğumun ihtiyacını gideriyorum'' diyorlar.

    Bu arada, bayram öncesi yoğunluğun hakim olduğu mekanlardan ''Bit Pazarı''nda da şimdiden canlılık yaşanmaya başladı. Mahalle aralarında naylon sele ve sepet karşılığında takas edilerek bit pazarı esnafına çok düşük fiyatla satılan giyim eşyaları, tamirat, yıkama ve ütü işleminden sonra askılara yerleştirilerek ikinci el ürün olarak, talepte bulunanların ihtiyacını karşılıyor.

    Adana kent merkezinde en işlek caddeler olan Cemal Gürsel ve Çakmak caddelerinde faaliyet gösteren işportacılar ve bazı küçük çaplı mağaza sahipleri, kazançlarını normal günlere oranla büyük ölçüde katladıklarını bildirdiler.

    AA
İşlem Yapılıyor
X