Antifriz gerçeği

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Antifriz gerçeği

    Kış aylarının en önemli koruyucusu olan antifrizlerle ilgili yeterince bilgi sahibi misiniz?


    Kış aylarında otomobiller için son derece önemli bir koruyucu olan antifriz, bilinenin aksine sadece kış mevsiminde değil 4 mevsim kullanılabiliyor.
    Ünlü bir motor yağı firmasının internet sitesinde yer alan habere göre, kış aylarında otomobiller için son derece önemli bir koruyucu olan antifriz, bilinenin aksine sadece kış mevsiminde değil, 4 mevsim kullanılabiliyor. Antifrizin 4 mevsim kullanılabilmesinin nedeni ise içeriğindeki katıklarla aynı zamanda metal ve alaşımlarını paslanma ve aşınmaya karşı koruması ve kışın donmayı önlediği gibi, yazın da harareti önlemesi.

    Donma noktasına dikkat

    "Ne kadar çok antifriz kullanırsam o kadar çok koruma sağlarım" düşüncesi de yanlış. Donma noktası -12 derece olan saf antifriz, su ile karıştırıldığında donma noktası -65 dereceye kadar düşüyor. Ancak antifriz + su karışımında antifriz oranı arttıkça donma noktası bir dereceye kadar düşüyor, daha sonra tekrar yükseliyor. Bu nedenle doğru miktarda su ile karıştırılması önemli. Su oranı yüzde 70'i aşarsa donma yüzde 30'un altına düşüyor ve hararet tehlikesi başgösterir.

    Türkiye iklim koşullarında maksimum koruma için yüzde 33 ila yüzde 50 arasında antifriz kullanımı tavsiye ediliyor. Karışım yaparken sert sulardan kaçınılması gerekiyor. Çünkü sert sular antifrizin içindeki koruyucu katıkların etkisini azaltıyor. Bu nedenle musluk suyu yerine yumuşatılmış ve distile edilmiş su kullanılması tavsiye ediliyor.

    "Antifriz eklenmesi veya değiştirilmesine bomometre ile ölçüm yapıldıktan sonra karar verilmelidir" düşüncesi de antifriz kullanımında yanlış bir bilgi. Bomometre cihazı, sadece karışımdaki etilen glikol miktarını ölçer. Formülündeki koruyucuların durumu hakkında bilgi vermez. Dolayısıyla, antifrizin soğutma sistemini koruma gücünü ölçemez.

    Antifirizler farklı olabilir

    Antifriz değişiminin yılda bir defa yapılması gerekiyor. Ancak bu konuda en doğrusu, araç üreticisinin tavsiyesini dinlemektir. "Bütün antifrizler birbirlerinin aynısı" olduğu görüşü de yanlış bilinenler arasında yer alıyor. Çünkü, piyasadaki antifriz ürünleri arasında büyük oranda kalite farkı vardır. OAT (organik asit teknolojisi) ile üretilen antifrizler içeriğindeki katıkların kimyasal özellikleri sayesinde hem daha uzun ömürlüdürler hem de aşınmaya karşı daha iyi koruma sağlarlar. Genel maksatlı antifrizler normalde yılda bir defa, ekleme yapılmadan değiştirilir. Gelişmiş antifrizler ise daha uzun ömürlü olduklarından 3 yıla kadar kullanılabilmektedir.

    Mynet
  • tortumlu
    Member
    • 16-08-2006
    • 782

    #2
    Konu: Antifriz gerçeği

    bilgilendirmeleriniz için anterior kardeş ellerine sağlık

    Yorum

    • yaren_70
      Junior Member
      • 29-06-2007
      • 343

      #3
      Konu: Antifriz gerçeği

      Kardeş ben yeni sürücüyüm kaliteli antifriz hangileri acaba Hangi antifrüzleri kullanmamız lazım?

      Yorum

      • anterior
        Senior Member
        • 06-11-2006
        • 6453

        #4
        Konu: Antifriz gerçeği

        Originally posted by yaren_70 View Post
        Kardeş ben yeni sürücüyüm kaliteli antifriz hangileri acaba Hangi antifrüzleri kullanmamız lazım?
        İlk yapmanız gereken:
        Originally posted by anterior View Post
        Ancak bu konuda en doğrusu, araç üreticisinin tavsiyesini dinlemektir.
        Aracın üreten firmanın kitapçığına bakmaktır. Ancak aracınızın modeli eski veya Lpg. montajı uygulanarak soğutma sistem sıvısına müdahale edilmişse, öncelikle halihazırda sistem içinde bulunan marka ile tamamlamanız gerekir. Ancak antifirizi tamamen değiştirmeyi düşünüyorsanız:

        Originally posted by anterior View Post
        OAT (organik asit teknolojisi) ile üretilen antifrizler içeriğindeki katıkların kimyasal özellikleri sayesinde hem daha uzun ömürlüdürler hem de aşınmaya karşı daha iyi koruma sağlarlar. Genel maksatlı antifrizler normalde yılda bir defa, ekleme yapılmadan değiştirilir. Gelişmiş antifrizler ise daha uzun ömürlü olduklarından 3 yıla kadar kullanılabilmektedir.
        ile değiştirebilir, belki de aracınızı değiştirene kadar antifiriz değişimi olayını unutabilirsiniz. (Her yıl düzenli olarak ölçtürmek ve gerekirse az miktarda takviye yaptırmak koşuluyla...) Diğer antifirizlerden ayıran en büyük görsel özelliği, markasına göre renginin genelde sarımsı-kavuniçi benzeri olmasıdır. Diğer antifirizlerin rengiyse genelde yeşil-mavi arasında değişir.

        Unutmadan fiyatı, standart antifiriz fiyatlarının iki katından fazladır...

        Kazasız ve tasarruflu sürüşler...

        Yorum

        • ozkandonmez
          Administrator
          • 30-12-2002
          • 47398

          #5
          Konu: Antifriz gerçeği

          Bence önemli olan 1-2 noktada yanlış bilgi verilmiştir.....mynet ede bildirirseniz o yazıyı düzeltmeleri uygun olacaktır.

          Donma noktası -12 derece olan saf antifriz, su ile karıştırıldığında donma noktası -65 dereceye kadar düşüyor.
          1. Saf antifrizlerin çoğunlukla donma derecelere -50 dir , yukarıdaki alıntı cümle tamamiyle yanlıştır.

          2. Piyasada çok çeşitli antifriz üretici olması nedeni ile ve her ne kadar etiketlerinde su karışımları karşında yazan donma dereceleri olsada pek itibar edilmeyip mutlaka ölçülmesi gerekmektedir.

          Bomometre cihazı, sadece karışımdaki etilen glikol miktarını ölçer. Formülündeki koruyucuların durumu hakkında bilgi vermez. Dolayısıyla, antifrizin soğutma sistemini koruma gücünü ölçemez.
          Bomametre ile donma derecesi %95 e yakın olarak ölçülebilmektedir, %5 lik kayıp ise bomametrede oluşan hava nın tam olarak atılamaması ve kullanım hatalarından kaynaklanmaktadır.

          Su-Antifriz oranı ise piyasadaki farklı üretimlerden dolayı test edilerek bulunmalıdır.

          Ancak, Adana da kullanılacak oran ile Erzurum'da kullanılacak oranlar tabiki birbirinden farklı olmalıdır.

          Örneğin, Adana donma tehlikesi hemen hemen olmadığından daha çok paslanmayı engelleyici olması açısından -10 derece civarlarında karşımın tutulmasında fayda vardır. Erzurum da ise ortalama donma ısıları alınarak karışımın derecesine karar verilmelidir. genelde bu gibi memlektlerde -35 ile -45 derece uygun olacaktır.
          Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



          HAYDI IPTV YAPALIM

          TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

          LÜTFEN OKUYUN

          Yorum

          • anterior
            Senior Member
            • 06-11-2006
            • 6453

            #6
            Konu: Antifriz gerçeği

            Haklısınız, rakamlar yer değiştirmiş... Safken -65, suyla karıştırılınca -12 gibi bir değer verilmek istenmiş...

            Ölçüm ise kristalleşme derecesini tespit eder, içerisindeki koruyucular hakkında bilgi vermez...

            Biz burada -45'e ayarlıyoruz ama Ankara'da -25 yapıyorduk...

            Yorum

            • ecelik
              Senior Member
              • 29-06-2004
              • 3902

              #7
              Konu: Antifriz gerçeği

              Benim arabamda şu anda hiç antifiriz yok acaba diyorum tamamen koysammı kendim.bir de benim kalorifer radyatörü delinmişti radvel denen bir sıvı koyarak bu deliği tıkadım şimdi suyu boşaltıp antfiriz koyarsam bu delik tekrar açılırmı bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

              Yorum

              • anterior
                Senior Member
                • 06-11-2006
                • 6453

                #8
                Konu: Antifriz gerçeği

                Originally posted by ecelik View Post
                Benim arabamda şu anda hiç antifiriz yok acaba diyorum tamamen koysammı kendim.bir de benim kalorifer radyatörü delinmişti radvel denen bir sıvı koyarak bu deliği tıkadım şimdi suyu boşaltıp antfiriz koyarsam bu delik tekrar açılırmı bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
                Aracınıza her mevsim antifiriz koymalısınız. Çünkü antifiriz yazları da suyun kaynama noktasını yükselterek hararet yapmayı zorlastırır. Antifriz sadece donmaya karşı değil, radyatörü ve soğutma sistemini pas ve korozyondan korumak amacıyla da kullanılmaktadır. Antifiriz olmayan radyatör suyu korozyona neden olur, pas yapar.

                Ancak sizin kullandığınız kaçak önleyici sorun çıkartabilir. Çünkü bunların genel özelliği, suyla karıştıktan sonra havayla temas edince sertleşmeye başlaması ve bulunduğu deliği tıkamasıdır. Bununla birlikte, özellikle kalorifer tesisatı gibi bölgelerde, kılcal kanalları da tıkayabilirler. Antifiriz koyunca da, antifirizin çözücü özelliğinden dolayı tıkalı olan yerler açılabilir ve sistem su kaçırabilir. Bu nedenle, kaloriferi söktürerek tamir ettirmenizi tavsiye ederim.

                Yorum

                • anterior
                  Senior Member
                  • 06-11-2006
                  • 6453

                  #9
                  Konu: Antifriz gerçeği

                  Ayrıca kullanıma hazır halde, son kullanıcıya teslim edilen antifirizlerin, paketlenmeden önce bir miktar suyla karıştırılarak donma seviyesinin yükseltildiğini (yani eksilere düşürüldüğünü) öğrendim. Kısacası, haberde verilen "Donma noktası -12 derece olan saf antifriz, su ile karıştırıldığında donma noktası -65 dereceye kadar düşüyor." ifadesi, antifirizin etken maddesi olan 'etilen glikol' için verilmiş doğru bir değermiş. Üretici firmanın, kutu üzerindeki kullanım talimatını birebir uygulamak ve her ihtimale karşı, son kez ölçüm yapmakta fayda var...

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor
                  X