PKK ve Terörizme Tepki Topici

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • VuRGuNcU
    Junior Member
    • 25-01-2008
    • 145

    Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

    Elinde sonunda kokunu kazıcaz pkknında elkaideninde yanlış devlete kafa tuttular MEHMETÇİK hepsini haklıcak elinde sonunda ŞEHit olsalar bile

    Yorum

    • anterior
      Senior Member
      • 06-11-2006
      • 6453

      Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici



      Avrupa PKK'yı terör listesinden çıkardı.

      Avrupa Adalet Divanı PKK ve KONGRA-GEL’in AB terör listesine karşı başvurusunu karara bağladı.

      Avrupa Adalet Divanı (CEJ) PKK ve KONGRA-GEL’in Avrupa Birliği tarafından terör örgütü listesine girmesini kınayarak Avrupa Bakanlar Konseyi’nin kararını iptal etti.

      Mahkeme yaptığı kısa açıklamada “Mahkeme Konsey’in kimlikleri üstte belirtilen (PKK ve KONGRA-GEL)’e ilişkin kararını iptal etti” denildi.

      PKK 2 Mayıs 2002 tarihinde AB ‘terör örgütleri’ listesine alınmıştı. Ekim 2003 tarihinde kurulan Kongra-Gel ise Şubat 2004’te listeye alınmıştı. PKK’nin AB terör örgütleri listesinde yer almasına karşı Ekim 2002’de açtığı dava Avrupa Adalet Divanı (CJE)’nin Asliye Hukuk Mahkemesi (TPI) tarafından geçen yıl geri çevrilerek yetkisizlik kararı alınmıştı. Ancak CJE Savcısı Juliane Kokott, Eylül 2006’da PKK'nin AB’nin listesinde yer almasına karşı yaptığı itirazın hukuki olarak değerlendirilebileceğini açıklamıştı.

      Adalet Divanı, AB'nin en üst mahkeme olduğu için ulusal mahkemelerin aldıkları kararları da bozarak yeniden ele alabiliyor.

      OSMAN ÖCALAN BAŞVURMUŞTU

      Terörist Osman Öcalan, Adalet Divanı'na yaptığı başvuruda, örgütün 2002 yılında dahil edildiği AB terör örgütleri listesinden çakarılmasını talep etmişti. Bu girişime, Kürdistan Ulusal Kongresi adına da Şerif Vanlı katılmıştı. Adalet Divanı, 15 Şubat 2005'te, AB Konseyi'nin PKK'yı listeye alan kararına yönelik itirazları reddetmiş, Öcalan'ın, "artık var olmayan" söz konusu örgütün temsil etme yetkisi bulunmadığını belirtmişti. Adalet Divanı, Öcalan'ın başvuru hakkı olduğunu kabul ederek, teröristerin taleplerinin tekrar incelenmesine yeşil ışık yakmıştı. Terör listesi, Hamas'ın Filistin seçimlerini kazanması ve Avrupa Adalet Divanı'nın, geçtiğimiz aralık ayında İranlı muhalif örgüt Halkın Mücahitleri'nin listeye alınması ve mal varlıklarının dondurulmasına yönelik kararı iptal etmesinden sonra tartışmalı hale gelmişti.

      Avrupa Adalet Divanı nedir?

      1958’de kurulan Adalet Divanı Avrupa Birliği’nin en yüksek hukuksal organı. 15 yargıç ve bu yargıçlara yardımcı olan 9 savcıdan oluşuyor.

      Mahkemenin üyeleri görevlerini Lüksemburg’ta sürdürüyor. Ve üye devletlerin mutabakatıyla 6 yıllık bir süre için atanıyorlar.

      Adalet Divanı’nın görevi, Avrupa anlaşmalarının yasaya uygun biçimde yorumlanması ve uygulanmasını sağlamak. Üye devletlerin anlaşmalarda öngörülen yükümlülükleri yerine getirip getirmediklerine karar vermek, ulusal mahkemelerin başvurusu üzerine topluluk hukukuna ilişkin çeşitli konuların yorumlanması ya da geçerliliği hakkında ön kararlar almak yetkileri arasında.

      Hukuki bir işlemin tartışmalı bir konu doğurması halinde ulusal mahkemelerden herhangi biri Avrupa Adalet Divanı’ndan ön karar isteyebiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için üye devlette daha yüksek bir temyiz mercii bulunmaması gerekiyor. Ve Divan kararı bağlayıcı oluyor.

      GazeteVatan

      Yorum

      • TA2CCC
        Banned
        • 03-06-2004
        • 8304

        Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

        Bu AB denen şerefsizler topluluğuna üye ne kadar millet varsa senelerdir PKK yı beslediler ve beslemeye devam ediyorlar.

        Çünki öyle kilit noktalara sızmışlarki aklınız durur.Adamlar karar aşamasında bile rol alıyorlar.AB nin taktiğide "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığıdır.Çünki ters bir karar veya söylemde bulunulduğu an o kişiler tehdit edilmektedirler."Bana zarar verme de ne halt edersen et..." mantığı uygulanmaktadır.

        G.Doğu bölgesinin bütün o kafaya mensup insanları Avrupa'nın içine örümcek gibi ağ kurmuşlardır.Yine G.Doğudan daha fazlası İstanbul'dadır.

        Sonra öyle Bush'un dediği gibi laf ile tepki verilmez bu konuya.İcraat lazım...Bugün Sn.Erdoğanın tepkisine gönülden katılıyorum.Zaten bir din politikasından dolayı olmayacak duaya amin deyip duruyorduk.Biz akıllıca bildiğimiz yoldan ayrılmayalım.Yine sinirim tepeme çıktı...crashscrashs

        Ne Arapmış ne bilmemne imiş...hikaye hepsi.TÜRK'ün TÜRK'ten başka dostu yoktur bu kadar.

        ------------------------------------------------------------------------------------------
        ERDOÐAN, PKK'YI AB TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARMASIYLA İLGİLİ GELİŞMEYİ DEÐERLENDİRDİ

        Temaslarda bulunmak üzere geldiği İsveç'te Türk-İsveç İş konseyinde yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin; Avrupa Adalet Divanı'nın, terör örgütü PKK'nın "AB terör örgütleri" listesinden çıkarılması yönündeki talebi kabul ettiği yönündeki soruya Başbakan Erdoğan "elde edilen bilgiler net değil; bilgiler gelince gerekli açıklamalar yapılır" şeklinde cevap verdi.

        ADALET BAKANI ŞAHİN: "ALINAN BU KARARI İSABETSİZ BULUYORUM

        Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Adalet Divanının PKK'yı terör örgütü listesinde çıkarmasına, isabetsiz bir karar olarak bulduğunu söyledi.

        Bakan Şahin İHA'ya yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

        " Avrupa Adalet Divanı tarafından alınan bu kararın detayları konusunda bilgi sahibi değilim ve gerekçelerini bilmiyorum. Tüm dünyanın terör örgütü olarak bildiği ve eylemleriyle bunu defalarca kanıtlamış olan bir örgütle ilgili alınan bu kararı isabetsiz buluyorum. Alınan bu karar başta teröre destek anlamında yorumlanabilir. Diğer yandan tüm ülkelerin uluslar arası terörle mücadelesine olumsuz yönde etki yapabilir. Bu nedenle sonuçlarının nereye varacağını inşallah bu kararı alanlar iyi değerlendirmişlerdir. Terörün dünyada bu kadar etkin olduğu çağda, bir divanın böyle bir karar almış olması terörle mücadeleye zar verir."
        MHP: BU KARAR, AB ÜLKELERİNİN ÖNEMLİ BİR KISMININ, TÜRKİYE'YE KARŞI GİZLİCE YÜRÜTTÜÐÜ KAMPANYANIN AÇIÐA TAŞINMASIDIR
        MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Avrupa Adalet Divanı'nın, terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin AB Konseyi kararını iptal etmesini, ''AB ülkelerinin önemli bir kısmının, Türkiye'ye karşı gizlice yürüttüğü kampanyanın açığa taşınması'' diye değerlendirdi.
        Ekici, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, AB'nin, PKK terör örgütünün, Avrupa'daki faaliyetleri konusundaki duyarsızlığının bilinen bir gerçek olduğunu ifade etti.
        Bu kararın, sürpriz olmadığını kaydeden Ekici, bunun, AB ülkelerinin önemli bir kısmının, Türkiye'ye karşı gizlice yürüttüğü kampanyanın açığa taşınması olduğunu belirtti. Ekici, hükümetin, parlamentonun ve sivil toplum örgütlerinin, bu konuyu soğukkanlı ve kararlı bir tutumla karşılaması gerektiğini söyledi.
        Ekici, ''Bu Türkiye'ye karşı bir ataktır. Bu atağın karşılığını başta hükümet ve sivil toplum örgütleri vermelidir'' dedi.
        DTP: KARAR METANETLE KARŞILANMALIDIR
        DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Avrupa Adalet Divanının, ''PKK'nın terör listesinden çıkarılmasına'' ilişkin kararının metanetle karşılanması gerektiğini öne sürdü.
        Demirtaş, TBMM'de yaptığı açıklamada, kararın Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini, yayın organlarında, ''Şok haber'' olarak yayınlandığını belirterek, ''Türkiye'de şokla karşılanan haber. Bizim tavsiyemiz, kararın metanetle karşılanması'' dedi.
        Kararın, Türkiye'nin Kürt sorununa bakış açısını ne kadar değiştireceğini bilemediğini ifade eden Demirtaş, ''Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak kendi sorunumuzu çözecek iradeye sahip olduğumuzu göstermeliyiz. Kürt halkını, uluslararası güçlerin elinden almak için Kürt sorununu çözmeliyiz. Sorunu biz çözmedikçe bizim dışımızda tartışılır, çözülür'' diye konuştu.
        Avrupa Adalet Divanının, 2002 yılında verdiği kararı bugün iptal ettiğini, ileride başka değişik kararlar da verebileceğini ileri süren DTP'li Demirtaş, şunları söyledi:
        ''Kararı metanetle düşünmeli, 'Biz nerede yanlış yapıyoruz?' bunu tartışmalıyız. PKK'nın terör örgütü olup olmadığı konusunun asli sorun olmadığı gerçeğinden hareketle, Kürt sorununu asli sorun olarak ele almalıyız. PKK'yı da bu sorunun bir parçası olarak ele almalıyız. PKK bir sorun değil, sonuç olarak değerlendirilmeli. Bu gelişmeyi ülke olarak iyi değerlendirirsek, sorunu kendi içimizde çözme fırsatı yakalamış oluruz. Sorunu çözmeye başladıkça PKK'nın kullandığı şiddeti çözmek kolay olacaktır.''
        DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, ''PKK'ya terör örgütü demedikleri, bunun için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileriyle görüşmediğine'' yönelik bir soru üzerine, ''Sayın Başbakanın çok kullandığı bir argümandı. Başbakan, hepimizin başbakanı. Gönül ister ki uluslararası kamuoyunun baskısıyla değil, vicdanını dinleyerek adım atsın. PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul etmememiz, şiddeti onaylamak anlamına gelmez. Şiddetin karşısında olduğumuzu ilana devam ediyoruz. Sorunu doğru tanımlarsanız, şiddet sorununu çözmek daha kolay olur. Sorunu, çok boyutlu bir siyasal sorun olarak görürsek, çözümü kolay olur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürt olarak, kendi sorunumuzu kendi ülkemizde çözülmesini isteriz. Ülkemize baskı yapılmasını doğru bulmayız. Karar, bize kendi içimize dönme zemini sağlarsa çok da zarar görmeyiz'' dedi.
        AA-İHA
        Son düzenleme TA2CCC; 03-04-2008, 15:54.

        Yorum

        • anterior
          Senior Member
          • 06-11-2006
          • 6453

          Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

          Originally posted by TA2CCC View Post
          Zaten bir din politikasından dolayı olmayacak duaya amin deyip duruyorduk.Biz akıllıca bildiğimiz yoldan ayrılmayalım.Yine sinirim tepeme çıktı...crashscrashs

          Ne Arapmış ne bilmemne imiş...hikaye hepsi.TÜRK'ün TÜRK'ten başka dostu yoktur bu kadar.
          beer

          Yorum

          • anterior
            Senior Member
            • 06-11-2006
            • 6453

            Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici



            GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: "150'DEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

            150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklama şöyle:

            "01/02 Mayıs 2008 gecesi Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağı bölgesinde icra edilen hava harekatının sonuçlarını değerlendirme çalışmalarına Genelkurmay Başkanlığınca devam edilmektedir.

            Bölgeden alınan bilgiler ve görsel olarak yapılan tespitlere göre, Kandil Dağı bölgesindeki PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait tesislerden hedef olarak belirlenenlerin tümü imha edilmiştir. Bu tesisler arasında, terör örgütünü yönetmeye çalışan bir teröristin sıkça kaldığı yerler de bulunmaktadır.

            İlk değerlendirmelere göre, bu harekat sonucunda 150’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği ve harekatın terör örgütü mensupları arasında büyük bir panik havasının yaşanmasına sebep olduğu tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında üst düzey sorumluların da bulunabileceği değerlendirilmektedir.

            Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

            Kaynak

            Yorum

            • DERYAILTER
              Member
              • 21-07-2005
              • 531

              Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

              BASIN AÇIKLAMASI

              TARIH : 10 Mayıs 2008
              NO : BA - 29 / 08


              1. Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadele konusundaki faaliyetlerini yurt içinde ve yurt dışında büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kapsamda, son günlerde meydana gelen gelişmeler müteakip maddelerde açıklanmıştır.
              2. 01-02 Mayıs 2008 tarihlerinde icra edilen hava harekatında, terör örgütünün büyük bir darbe yediği istihbarat kaynaklarından kesin olarak doğrulanmış ve harekatın sonuçları kamuoyuna yansıtılmıştır.
              3. Kandil Dağı bölgesinde bulunan ve sayıları 200'e yaklaşan teröristin, hava harekatından sonra büyük çoğunlukla silahlarını bıraktıkları ve Irak kuzeyi yerel yönetiminin teşkil ettiği kontrol noktalarından geçerek, bölgedeki yerleşim merkezlerine dağıldıkları saptanmıştır. Bu gelişme, örgütün büyük bir panik havası ve moral çöküntüsü içinde olduğunu açıkça göstermektedir.
              4. Ayrıca, terörist örgütün silahlı unsurlarını yönetmeye çalışan Bahoz kod adlı teröristin, yıllardır yuvalandığı Zap bölgesini terk ederek daha emniyetli olduğunu zannettiği Sinad-Haftanin bölgesine kaçtığı tespit edilmiştir.
              5. Başka bir sözde yöneticinin operasyon bölgesi dışında yer alan Gara Dağı bölgesine kaçtığı belirlenmiştir.
              6. Ayrıca, örgütün sözde lider kadrosundan Cemil Bayık isimli terörist, beraberindeki kalabalık bir grup ile komşu bir ül***e kaçmıştır. O ülkenin güvenlik güçleri ile girişilen çatışmalarda, sözde korumalarının büyük bir bölümü etkisiz hale getirilmiş olup, kendisinin akıbeti ise bilinmemektedir.
              7. Bir çok masum vatan evladını kandırarak terör örgütüne katan sözde liderlerin, şimdi kendi canlarının derdine düştükleri açıkça görülmektedir. Daha önce ifade edildiği gibi, terör örgütünün sözde liderlerinin gördükleri tatlı rüyanın kabusa dönüşme süreci başlamıştır.
              8. Bu panik havasını değiştirmek isteyen terör örgütü, 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesinde bir karakola saldırı girişiminde bulunmuştur. Bölgede konuşlu birlikler tarafından saldırıya derhal karşılık verilmiş ve bölgeye Hava Kuvvetlerine ait unsurlar sevk edilmiştir. Uçaklarımız saat 22:25 itibarıyla hedeflerine ulaşmışlar ve terör örgütüne gereken darbeyi vurmaya başlamışlardır.
              9. Yapılan bu saldırı girişimi sonucu 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş; 19 terör örgütü mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.
              10. Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadele kapsamındaki faaliyetlerine kararlılıkla devam edecektir.
              Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

              Yorum

              • cunuyil
                Senior Member
                • 27-09-2005
                • 7297

                Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

                9. Yapılan bu saldırı girişimi sonucu 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş; 19 terör örgütü mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.
                Şehitlerimize HAKK'tan rahmet,yakınlarına,halkımıza ve vatanperver TSK mensuplarına başsağlığı dilerim.

                Bu azimli,kararlı ve eşi görülmemiş mücadelemizin muvaffakiyetler kazandırması dileğiyle.RAB'bim yar ve yardımcınız olsun.

                Yorum

                • hikmet24
                  Member
                  • 28-11-2005
                  • 1724

                  Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

                  allah şehitlerimize gani,gani rahmet etsin
                  saygılar

                  Yorum

                  • orbay
                    Senior Member
                    • 11-02-2005
                    • 5871

                    Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

                    TARIH : 10 Mayıs 2008
                    NO : BA - 30 / 08



                    PKK terör örgütü tarafından 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesindeki bir karakolumuza yapılan silahlı saldırı ile başlayan sıcak temas durumu geç saatlere kadar devam etmiştir. Teröristlerin takibi sonucu meydana gelen çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi daha şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır.
                    Hava destekli olarak yürütülen çatışmalarda, önceden açıklanan 19 sayısına ilave olarak etkisiz hale getirilen teröristlerin tespiti maksadıyla, arazi arama ve tarama faaliyetlerine devam edilmektedir.
                    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                    Genel Kurmay Başkanlığı

                    Şehitlerimize Allah(c.c)'tan rahmet,Ailesi ve Yakınlarına başsağlığı dilerim...

                    Yorum

                    • ghost_59
                      Member
                      • 28-04-2005
                      • 1528

                      Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

                      kendi yaptığım sade bi çalışma...


                      Yorum

                      • ghost_59
                        Member
                        • 28-04-2005
                        • 1528

                        Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

                        yaptığım bi başka çalışma...

                        Yorum

                        • ghost_59
                          Member
                          • 28-04-2005
                          • 1528

                          Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

                          Yorum

                          • freespirit
                            Member
                            • 05-03-2007
                            • 853

                            Hasta bakıcıyı doktor yapmışlar!

                            Terör örgütü PKK'nın yaralı teröristleri ''çok masraflı oluyor'' diye doktor olarak tanıttığı hasta bakıcıya tedavi ettirdiği ortaya çıktı. PKK'dan kaçarak teslim olan militanın şok itirafı:

                            Terör örgütünden kaçan ve daha önce hasta bakıcılık yapan F.G, ''Fehman Hüseyin'in talimatıyla kendimi örgüt üyelerine doktor diye tanıttım'' dedi.

                            Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve hakkında ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık F.G'nin yargılanmasına, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

                            F.G, duruşmada yaptığı savunmada, 2006 yılında katıldığı terör örgütünden 2007 yılında kaçtığını söyledi.

                            Terör örgütündeyken askeri ve siyasi eğitim aldığını, ancak herhangi bir silahlı eyleme katılmadığını bildiren sanık F.G, ''Ben örgütte iken M.G. ile tanıştım. Aramızda duygusal bağ oluştu. Birlikte kaçmaya karar verdik.

                            Örgütten aşık olduğum kızla birlikte kaçtık. Onun hakkında başlatılan soruşturma halen sürüyor'' dedi.

                            -''TALİMATLA DOKTOR OLARAK TANITTIM''-

                            İfadesinde, Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisinde 1999-2001 yılları arasında hasta bakıcı olarak çalıştığını ve daha sonra askere gittiğini kaydeden F.G, şunları söyledi:

                            ''Örgüte katıldıktan sonra benim sağlık konusunda tecrübem olduğundan, beni sağlık ile ilgili bölümlerde çalıştırdılar.

                            Benim görev yaptığım üniteye yaralanan örgüt mensupları getiriliyordu. Bunların bir kısmı Erbil'deki hastanelere nakil olarak gitmek istiyordu.

                            Çünkü kamplardaki tedavi düzeyi yeterli değildi. Bu yönde örgütün bir hayli para harcadığını duymuştum.

                            Sorumlumuz 'Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin, bir gün beni çağırdı ve 'Sen kendini bundan sonra doktor olarak tanıtacaksın ve mümkün olduğu kadar tedaviyi burada sonuçlandıracaksın.

                            Hastaneye sevk büyük masraflara neden oluyor. Buna engel olacaksın' dedi. Ben de mecbur kalarak aldığım talimatla kendimi doktor olarak tanıttım. Belli ilaçları verdim.''

                            -SERBEST KALDI-

                            Mahkeme heyeti, hakkında ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istenen sanık F.G'nin herhangi bir suçun işlenmesine iştirak etmeksizin gönüllü olarak örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu gerekçesiyle ''etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak, serbest bırakılmasına karar verdi.

                            AA

                            Yorum

                            • kanarya1958
                              Member
                              • 01-06-2008
                              • 1306

                              Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

                              ŞEHİTLERÖLMEZ,,VATANBÖLÜMEZ,,BAYRAKİNMEZ,EZAN SUZMAZ

                              Yorum

                              • kanarya1958
                                Member
                                • 01-06-2008
                                • 1306

                                Konu: PKK ve Terörizme Tepki Topici

                                işte tepki...ŞEHİTLERÖLMEZ,,VATANBÖLÜMEZ,,BAYRAKİNMEZ,E ZAN SUZMAZ
                                ŞEHİTLERÖLMEZ,,VATANBÖLÜMEZ,,BAYRAKİNMEZ,EZAN SUZMAZ
                                ŞEHİTLERÖLMEZ,,VATANBÖLÜMEZ,,BAYRAKİNMEZ,EZAN SUZMAZ
                                ŞEHİTLERÖLMEZ,,VATANBÖLÜMEZ,,BAYRAKİNMEZ,EZAN SUZMAZ
                                ŞEHİTLERÖLMEZ,,VATANBÖLÜMEZ,,BAYRAKİNMEZ,EZAN SUZMAZ
                                ŞEHİTLERÖLMEZ,,VATANBÖLÜMEZ,,BAYRAKİNMEZ,EZAN SUZMAZ

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X