Vatandaşı takan kim....

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Vatandaşı takan kim....

    Kimbilir ne tavizler verilmiştir....crashs

    Bodrum'da yat depremi



    Bodrum'da inşa edilen Adnan Polat'ın lüks yatı, 400 metre ilerideki tersaneye 3 günde götürülebildi. 38 metre uzunluğundaki yat için kaldırımlar söküldü, elektrik telleri indirildi, duvarlar yıkıldı.



    Muğla'nın Bodrum ilçesinde, işadamı Adnan Polat için inşa edilen lüks yat, sac aksamının yapıldığı Mastoriy Tersanesi'nden donanım ve iç aksamlarının yapılacağı 400 metre mesafedeki Cobra Tersanesi'ne 3 günlük uğraş sonunda kızaklar üzerinde getirildi.

    VATANDAŞ İSYAN ETTİ

    3 günlük trajikomik yolculuk sırasında yaşanılanlar bütün çalışanlarını olduğu gibi o bölgedeki birçok tersaneciyi de isyan ettirdi. Yatın geçişi sırasında elektrik tellerine takılınca TEDAŞ görevlileri elektriği kesip telleri aşağı indirdi. Birinci günkü çalışma sadece tellerin indirilmesi ile ilginç bir şekilde çözüme kavuştu. Ancak asıl trajikomik görüntü yatın kızak üzerinde iş makineleri yardımıyla getirildiği ana yoldan geçirilişi sırasında yaşandı.
    Yatın sağa doğru yönlendirilip tersane alanına girdirilebilmesi için 8 saat süren çalışmada önce yine elektrik telleri söküldü. Sağa yönlendirilmeye çalışılan yat yola sığmadığı için bir restorantın pergulesine takıldı. Bunun üzerine yatın arkada kalan kısmında alanı genişletmek için iş makineleri ile kaldırım söküldü, oda yetmeyince arıtma tesisinin bahçe duvarı yıkıldı.

    BÖYLE TAŞIMA GÖRÜLMEDİ

    Ancak bu kez yat ana yolun karşısında işyerlerinin önünde bulunan ve çevrede geniş bir alana elektrik geçişini sağlayan hattın bulunduğu ana direğe temas etti. Bunun üzerine restorantın pergulesi işletmeci ile konuşularak yıkıldı. Sorun yumağı haline gelen yatın yolculuğunda son olarak ana elektrik direği yere indirildi.
    Ve 3 günlük mücadelenin ardından mutlu sona ulaşıldı. Bu sırada, işçilerin *Yaşasın" diye bağırarak sevinç çığlıkları attıkları gözlendi. Tersaneler bölgesinde birçok işyeri yatın karadan yolculuğu sırasında yüzlerce işletme elektriksiz kalırken önemli ölçüde iş gücü kaybı yaşandı. Yatın geçişi sırasında dolmuş hattının geçtiği 2 otelin de ulaşımını sağladığı öğrenilen yol uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

    ‘ÇÖZÜM YOK’

    Yolu kullanmak zorunda olan yaşlılar ve bedensel engelliler zor anlar yaşadı. Elektriksiz kalan tersaneciler yıllardır aynı sorunla mücadele ettiklerini, ancak sonuç alamadıklarını söylediler.


    Bugün
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: Vatandaşı takan kim....

    belkide ALLAH (c.c.) nin Adnan polat için hazırladığı ölüm neden derseniz belki ilk seferde yat batacak ve adam ölücek

    kimbilebilir hayırlısı olsun iyi ... ?!

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X