Renault'tan açıklama

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Renault'tan açıklama

    Renault'dan McLaren açıklaması
    İstanbul / DHA 12 Kasım 2007 "McLaren'e ait bilgiler Renault yarış araçlarının tasarımını etkilemek amacıyla hiçbir şekilde kullanılmadı..."

    Aylardır Formula 1'i meşgul eden McLaren-Renault arasındaki tartışmaya Renault kanadından şu şekilde açıklama geldi:
    "Aralık ayındaki gelecek dünya konseyinde ING Renault F1 Team temsilcilerinin FIA tarafından dinlenilmesine ilişkin tebligatın ardından, ekürimiz duruma açıklık getirmek istemiştir.
    McLaren için çalıştıktan sonra 2006 Eylül ayında ekürimize giren bir mühendisin (Phil Mackereth), McLaren'e ait olan birtakım bilgileri de beraberinde getirmiş olduğu hususu 6 Eylül 2007 günü dikkatimize sunulmuştur. Disketlere yüklenmiş olan bu bilgiler McLaren mühendislik resimlerinin kopyaları ile birtakım teknik dosyalar içeriyormuş. Bu bilgiler Phil Mackereth'in isteği ile Renault F1 Team sisteminde kendisinin şahsi dosyasına yüklenmiş. Bu işlem hiçbir eküri sorumlusunun onayı olmaksızın yapılmış. Durum ekibin teknik yönetiminin bilgisine sunulur sunulmaz, aşağıdaki tedbirler alınmıştır:
    Söz konusu bilgiler bilgisayar sitemimizden silindi ve usulüne uygun bir inceleme başlatıldı.
    McLaren'i derhal durumdan haberdar ettik ve FIA'ya bilgi verdik.
    O tarihten beri, bu meselenin çözümü yolunda atılan adımlar hakkında düzenli olarak McLaren ve FIA'yı bilgilendiriyoruz.
    Phil Mackereth'in görevine derhal son verildi.
    Orijinal disketlere el konuldu ve avukatlarımız tarafından McLaren'e gönderildi.
    Yaptığımız inceleme sonucunda, Phil Mackereth'in görevine başladığı zaman resimler aracılığı ile bu bilgilerin varlığından mühendislerimizden birçoğunu bilgilendirmiş olduğu ortaya çıktı. Bu resimler McLaren tarafından kullanılan dört uygulama alanıyla ilgiliymiş : Benzin deposunun içi, vites kutusu, mass damper ve süspansiyon amortisör istemi. Olayda adı geçen mühendisler bu resimleri kısaca gördükten sonra, bu bilgilerin hiçbirinin Renault yarış araçlarının tasarımını etkilemek amacıyla hiçbir şekilde kullanılmadığını beyan ettiler. Mass damper ile ilgili olarak, bu sistem FIA tarafından yasaklandığından, bu resimlerin hiçbir yararı olmadığı açıktır. McLaren tarafından tasarlanan süspansiyon amortisörü de söz konusu edilebileceğinden, FIA bilahare yaptığı bir açıklamayla araçlarımızdaki konseptin bizim yorumumuz bazında geliştirilmiş olduğunu teyit etmiştir.
    ING Renault F1 Team konuyla ilgili olarak McLaren ve FIA ile tam işbirliği göstermiştir ; öyle ki, McLaren tarafından seçilen bağımsız bir kurum tarafından bilgisayar sistemlerinin, araçlarının ve tasarım dosyalarının incelenmesine izin vermiş ve bunun sonucunda sadece talihsiz bir olayın söz konusu olduğu, ancak bunun araçlarının tasarımı üzerinde hiçbir etkisi olmadığını kanıtlamıştır.
    ING Renault F1 Team McLaren ve FIA karşısında tamamen şeffaf biçimde hareket etmiştir, konunun çözümü için proaktif davranmıştır ve gelecek Aralık ayında toplanacak olan Dünya Konseyi'nin adil bir karar vereceğine tamamen inanmaktadır."

    kaynak:www.hürriyetspor.com
İşlem Yapılıyor
X