Son Dakika. Milli Piyango Müdürü vuruldu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • DATAMAN
    Senior Member
    • 23-10-2004
    • 7115

    Son Dakika. Milli Piyango Müdürü vuruldu

    Milli Piyango Müdürü vuruldu


    16 Kasım 2007


    Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın, bir kurum çalışanı tarafından silahlı saldırıya uğradığı, saldırı sonucu Balak'ın hayatını kaybettiği bildirildi.
  • teeoo06
    Junior Member
    • 13-05-2004
    • 56

    #2
    Ankara'da şok cinayet

    Suikastin işlendiği Milli Piyango İdaresi'nden ilk görüntüler...


    İZLE




    Kaynak:HABERTÜRK

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Ankara'da şok cinayet

      Haber olarak kalsın, soruşturma sonuçlanana kadar topic kapalı kalacaktır.

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR
        • 25-01-2003
        • 30775

        #4
        Konu: Son Dakika. Milli Piyango Müdürü vuruldu

        Olay Balgat Ziyabey Caddesi'ndeki Milli Piyango Genel Müdürlüğü binasında meydana geldi.

        Çalışanların verdiği bilgiye göre, sabah mesaiye gelen İhya Balak'ın odasına ulaşmasından kısa süre sonra, elinde silah olduğu belirtilen Ahmet Öztürk de odaya girdi. Bu sırada odadan bağrışma sesleri duyuldu.

        Balak'ın 'güvenliği çağırın' diye bağırmasının ardından silah sesleri geldi ve durum polise bildirildi. Yapılan ilk incelemede Balak'ın olay yerinde öldüğü belirtildi.

        Ahmet Öztürk'ün Milli Piyango İdaresi'nde müfettişlik yaptığı ve bir süre önce hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürüldü.

        Kısa süre sonra olay yerine gelen polislerce gözaltına alınan Öztürk, Terörle Mücadele Şubesi'ne ait minibüsle Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken kurum çalışanları tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        Aralarında husumet mi var?

        Cinayete kurban giden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak ile katil zanlısı Müfettiş Ahmet Öztürk arasında, Öztürk’ün Milli Piyango Vakfı'na fazla ve haksız para aktarıldığı iddiasıyla hazırladığı rapor ve bazı bürokratları görevden aldırma girişimi nedeniyle uzun süredir bir husumet yaşandığı öğrenildi.

        Ahmet Öztürk'ün iki yıl önce Milli Piyango İdaresi Mensupları Vakfı'nın devlete ödemesi gereken parayı geciktirerek 20 yılda 30 trilyon lira haksız kazanç elde ettiği iddiasını gündeme getirdiği ortaya çıktı.

        İddiaları yersiz bulunan Ahmet Öztürk, bir dizi hukuksal inceleme sonucu görevinden uzaklaştırılmıştı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ahmet Öztürk ve iddialarıyla ilgili verilen bir soru önergesini yanıtlarken Öztürk'ün “eylemleri ile mensubu olduğu kariyer, mesleğe duyulan güven ve saygınlığı sarstığı gerekçesiyleö kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildiğini, Milli Piyango İdaresi Yönetim Kurulu kararı üzerine APK uzmanlığı kadrosuna atandığını bildirmişti.

        İhya Balak kimdir?

        Eski başmüfettiş Ahmet Öztürk'ün silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, 17 Haziran 2003 tarihinden bu yana genel müdürlük görevini sürdürüyordu.

        1952 yılında Ankara'da doğan İhya Balak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı Muavinliği görevine başladı. 1980'de Hesap Uzmanı olduktan sonra, Hesap Uzmanları Kurulu, İstanbul Grup Başkan Yardımcılığı, Hesap Uzmanları Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı.

        İngiltere'de 1 yıl süreyle inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1989 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü'ne Daire Başkanı olarak atandı. 1994'te Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bu süre içersinde, Kamu Mali Yönetiminin yeniden yapılanması çalışmalarında Proje Koordinatörlüğü görevini üstlendi.

        Vergi Kimlik Numarası Uygulama Projesinin başlangıcından uygulanması aşamasına kadar geçen tüm safhalarda yönetici olarak görev aldı. Vergi dairelerinin yeniden yapılandırılması ile tam otomasyon projesinin (VEDOP) hayata geçirilmesinde görev üstlendi. Maliye Ataşesi olarak 1995 sonunda 3 yıllığına yurtdışına atandı. 2 Haziran 2003 tarihinde Milli Piyango İdaresine Genel Müdür Vekili, 17 Haziran 2003'te de genel müdür olarak atandı.

        Hacettepe ve Çankaya Üniversitelerinde Öğretim Üyeliği görevi de yapan Balak, "Denetim" ve "Mali Tablolar Analizi" derslerini veriyordu.

        Cinayete götüren husumet...

        Cinayete kurban giden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak ile katil zanlısı Müfettiş Ahmet Öztürk arasında, Öztürk’ün Milli Piyango Vakfı’na fazla ve haksız para aktarıldığı iddiasıyla hazırladığı rapor ve bazı bürokratları görevden aldırma girişimi nedeniyle uzun süredir bir husumet yaşandığı öğrenildi.

        Geçmiş 20 yıllık dönemi kapsayan bir soruşturma yürüten Müfettiş Öztürk, bu dönemde milli piyango hasılatından Vakf’a fazla ve haksız para aktarıldığı iddiasıyla, bir rapor hazırladı ve ilgili birim amirlerinin görevden alınmasına çalıştı. Bu talebinde ısrarlı olan Öztürk’ün buna karşı direnç gösteren Genel Müdür Balak’a yönelik husumetinin giderek büyüdüğü iddia ediliyor.

        Ahmet Öztürk’ün fazla para aktarma iddiasını Başbakanlık Teftiş Kurulu’na taşıdığı, Kurul’un iddiayı incelemeye aldığı da öğrenildi.

        ekolay

        Yorum

        • ybæl©ik
          ADMINISTRATOR
          • 25-01-2003
          • 30775

          #5
          Konu: Son Dakika. Milli Piyango Müdürü vuruldu

          Milli Piyango Cinayeti- Saldırgan Fazladan İki Şarjör Taşıyordu

          Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın katil zanlısı kurum çalışanı Ahmet Öztürk'ün cinayeti 7.65 mm kalibreli Baretta marka tabanca ile işlediği, cinayet anında üzerinde fazladan iki adet dolu şarjör bulunduğu öğrenildi.

          Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Öztürk, cinayeti işlemeden önce yanına çok sayıda mermi aldı. 7.65'lik Baretta marka taşıma ruhsatlı silahın içinde bulunan şarjörün yanı sıra Öztük, fazladan iki dolu şarjör ile Genel Müdürlük binasına girdi. Öztürk, Makam odasında Balak'a yakın mesafeden iki el ateş etti. Balak, başına ve boynuna isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. (ANKA)

          Yorum

          • ybæl©ik
            ADMINISTRATOR
            • 25-01-2003
            • 30775

            #6
            Konu: Son Dakika. Milli Piyango Müdürü vuruldu

            Maliye Bakanlığı Müsteşarı Aktan: "Cinayet ile İlgili Hiçbir Kayda Değer Sebep Yok"

            Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Milli Piyango (MP) İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın öldürülmesi olayı ile ilgili, "Hiçbir kayda değer sebep yok. Menfur bir saldırı. Kınıyoruz" dedi.

            MP İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın sabah saatlerinde silahlı bir saldırı sonucu hayatını yitirmesi ile ilgili olay yerine gelen Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Çok değerli bir mesai arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz" diyen Aktan, "Kurumda görevli müfettişlerden birinin anlaşılmaz suretle, sabahın erken saatlerinde makamına gelerek ateş etmesi sonucunda hayatını kaybetti. Arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına, akrabalarına başsağlığı diliyoruz. Daha sağlıklı bilgi, Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet tarafından verilecek" diye konuştu.


            Aktan, olayın nedeni ile ilgili bir soru üzerine, "Doğrusu hiçbir sebep yok. Kurumda çalışan bir müfettiş ama hiçbir kayda değer sebep yok. Anlaşılmaz bir durum. Menfur, iğrenç bir saldırı. Kınıyoruz. Savcılık gerekli tatbikatı yapacak" dedi.

            Öte yandan, zanlı Ahmet Öztürk'ün Ziraat Bankası müfettişliği yaptığı dönemlerde geçirdiği bir soruşturma neticesinde Maliye Bakanlığı'na geçtiği, daha sonra da Milli Piyango İdaresi'nde görevlendirildiği öğrenildi. Öztürk'ün insani ilişkilerde sorunlu olduğu iddia ediliyor. (Cihan Haber Ajansı)

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X