10 milyon İngiliz 'borcun kara deliğine düştü'

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    10 milyon İngiliz 'borcun kara deliğine düştü'

    28 Kasım, 2007 11:39:00 (TSİ)

    İngiltere'de yetişkin nüfusun yüzde 23'ü borçlarıyla başa çıkamadığını belirtti
    İngiltere'de Uswitch.com adlı finansal internet sitesi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 10 milyon İngiliz büyük bir mali kriz yaşıyor.

    Borçları ve mortgage ödemeleriyle başa çıkamaz duruma gelen İngilizlerin "borcun kara deliğine düştükleri" belirtildi.

    Araştırma, yetişkin nüfusun yüzde 23'ünün bu durumda olduğuna işaret ederken, bu kişilerin ya durumlarını "borçlarımı ödeyemez durumdayım" ya da "borçlarımı ödeyemez hale gelmek üzereyim" diye ifade ettiği bildirildi.

    Yetişkin nüfusun yüzde 12'sine tekabül eden yaklaşık 5.4 milyon kişinin de geçen 6 ay içinde bir ya da birden fazla kez aralarında faturalar ve mortgage faturalarının da bulunduğu aylık ödemelerinin bir kısmını karşılayamadıkları kaydedildi.

    Yüzde 10'luk bir bölüm İngiliz de bankadan doğrudan ödeme emriyle yapılan bazı ödemelerinin, hesaplarında para olmadığı için banka tarafından geri çevrildiğini açıkladı.

    Yetişkin nüfusun yüzde 3'ü ise artık mortgage ödemelerini yapamayacak durumda bulunduklarını ve evlerini kaybetmelerinin an meselesi olduğunu ifade etti.

    Geçen ağustos ayından bu yana faiz oranlarının beş kez artırıldığı İngiltere'de mortgage ödemelerinin büyük bölümünün ayda 100 sterlin civarında arttığına dikkat çeken uzmanlar, şahsi kredi, hesap aşımı faizi ve kredi kartı faizlerinin de daha yüksek hale geldiğini bunun da borçluların borçlarının daha da büyümesine yol açtığını bildirdi.

    Küresel kredi krizinin de İngiltere'deki krizi derinleştirdiğini belirten uzmanlar, daha çok sayıdaki bankanın mahkemeler aracılığıyla borçluların peşine düşmek zorunda kaldığına işaret etti.
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: 10 milyon İngiliz 'borcun kara deliğine düştü'

    desenize ingilizlerde bizim düştüğümüz duruma düştü.
    aslında dünyada bir borclanma stratejisi geliştiriyorlar.kapitalist sistemleri ayakta tutmak için
    parası olanların yatırıma değilde faize kullanması mantıgına dayanan bir strateji

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X