Skystar'dan Dreambox'a

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • t1470258
    Junior Member
    • 22-10-2005
    • 23

    Skystar'dan Dreambox'a

    Selam,

    Yillardir SS2 sahibi biri olarak o bu derken herseyini ogrendik. ProgDVB'si, TS veya MPEG2 kaydi, VPlug ve S2Emu gibi plugin'leri, Cardsharing, PIP vb. gibi bircok konuda az buz bilgi sahibi olup kullandik.

    Simdilerde dilegim DVB-S yayinlarina network ustunden 1'den fazla PC'de ulasabilmek (ProgDVB'de ProgMediaServer) AMA bunu hicbir PC'yi yormadan ve hatta mumkunse PC bile acmadan yapmak.

    Skystar'da bunun zaten olamayacagini bildigimden Dreambox'a alternatif gozuyle bakmaya basladim. Ama bu aleti hic bilmedigim icin forum'daki ustalara, ozellikle Skystar ile de tecrubesi olanlara, danismak istedim...

    Mevcut konfigurasyon: Hepsi XP'li 2(+1) PC, 1 monitor (digerleri uzaktan yonetim), 4 port ADSL router, NAS hard disk (network uzerinde), Skystar 2 (1. PC'de).

    Mumkunse olmasi beklenen: 4 port ADSL router + Dreambox 600 (+ gene gerekliyse NAS hard disk) (Yani hic PC olmadan ya kendi diskine ya da network diskine kayit) (Router ise uzaktan erisim icin var)

    Kullanilmasi asla dusunulmeyenler: Monitor disinda TV, Linux Isletim Sistemi

    Ustalara sormak istiyorum:
    - Bir ustteki konfigurasyon olasi midir? Yani hic PC olmadan uzaktan erisim ile DVB-S kaydi mumkun mudur? Ayrica bu kayit gene PC olmadan network diskine yapilabilir mi?
    - DB600'deki kayitlarin formati nedir? MPEG-2? TS? ??? Ve bu kayitlar XP'li PC'ye nasil aktarilir?
    - DB600'deki kayit kalitesi nasildir? Cunku SS2'de kanalini bulursaniz 1 saatlik yayin 4gb kaplayabiliyor. Oysa reklamlarinda DB600'de 40gb HDD'ye 24 saat kayit diyor...
    - DB600, ProgDVB ile kullanilabiliyor mu? Yani DB600'un network uzerinden yayini ProgDVB tarafinca algilanip seyredilebiliyor, kaydedilebiliyor mu?
    - PIP (resim ici resim) ozelligi, birden cok TS kaydi gibi Skystar ozellikleri mevcut mu?
    - Kilavuzda adi gecen NFS, NGrab vb. kayit ile ilgili terimler nelerdir? XP yerine illa'da Linux mu gerekmektedir?

    Kisaca ricam Skystar'dan Dreambox'a gecen herhangi bir arkadasin şusu iyidir, busu kotudur diye DB600'den bahsetmesi...

    Tesekkurler...

    Not: Bunlari sormamdaki sebep hic mi hic yeterli olmayan kullanim kilavuzunda bunlarin anlatilmamis olmasindandir...
    Not.2: Lutfen "forumu oku" gibi yorum ekleyecek arkadaslar alinti yada link atmayacaklarsa uzak dursunlar. Cunku okudum, okuyorum ve hem bazi cevaplari bulamadigim hem de toplu haldeki cevaplarin bu konuyla ilgilenenlere daha da yardimci olacagi dusuncesindeyim ;
  • t1470258
    Junior Member
    • 22-10-2005
    • 23

    #2
    Konu: Skystar'dan Dreambox'a

    Ufak bir cevap veya yonlendirmeyi cok goren herkese tesekkurler...

    Bilgi pesinde kosanlari ve paylasimcilari X foruma davet ediyorum...
    Son düzenleme Kadim; 05-12-2007, 20:43.

    Yorum

    • Kadim
      Senior Member
      • 30-01-2004
      • 4782

      #3
      Konu: Skystar'dan Dreambox'a

      Öncelikle söylemeliyim ki malesef siz bilgi peşinde koşmuyorsunuz ve bunun bilincinde değilsiniz. Sadece çıkarınız neyi gerektiriyorsa, onun peşinde gidiyorsunuz. Bilgi peşinde koşmak yanıt beklemek değil, yanıt aramaktır. Yapmış olduğunuz çirkin davranış, bizi değil, sizi bu forum ve üyelerinin gözünde küçültmüştür. Umarım söylediklerim sizin için değeri olan bir şeyler ifade ediyordur.

      Size bu çirkinliğe rağmen sevgilerimi sunuyorum... Her şeye rağmen konuyu kilitlemiyorum, yaptığınız çirkinliği siliyorum. Yapmış olduğunuz hatayı idrak etmenizi umuyorum.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X