park halindeki araca vurup kaçmanın cezası(yaptırımı) lütfen yardım

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • bmw m3
    Junior Member
    • 30-11-2005
    • 25

    park halindeki araca vurup kaçmanın cezası(yaptırımı) lütfen yardım

    PC_GOarkadaşım bir hafta kadar önce park halindeki bir araca vurmuş oldukça hızlı bir şekilde vurmuş vurduğu araçta hasar büyükmüş bilmediği bi yer olduğu için kaçmış.döverler felan diye korkmuş.sonra karakoldan pazartesi günü aracı süren kişinin ehliyeti ruhsatı ve sigorta poliçesi ile kaza yapan kişinin karakola gelmesini söylemişler.arkadaşım karakola gideceği için çok korkuyor hayatında ilk defa kaza yapmış.durumuda pek iyi değil.çalışmıyor.arabasının sigortası vizesi hepsi var.
    ne gibi ceza alır?sigortası çarptığı aracı yaptırırmı?karakolda ne demesi gerekir ?ben ona mahkemeye çıkacağını bile söylemedim.kalpten felan gider herhaldebundan sonra binmem bi daha arabaya şu olayı atlatayım satıcam diyor.ve çok korkuyor.yardımlarınızı bekliyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim
    şimdiden hepinize çok teşekkürler saygılar arkadaşlar siz daha iyi bilirsiniz.:rolleyes:
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

    Sürücünün asli kusurlu sayıldığı durumlar
    1- Kırmızı ışıklı trafik işaretlerinde veya yetkili memurun dur işaretinde geçmek.
    2- İkiden fazla şeritli taşıt yollarında karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şerit veya yol bölümüne girmek.
    3- Arkadan çarpmak.
    4- Geçme yasağı olan yerlerden geçmek.
    5- Doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapmak.
    6- Şeride tecavüz etmek.
    7- Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak.
    8- Manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak. 9- Yerleşim birimleri dışındaki karayolunun taşıt yolu üzerinde, zorunlu haller dışında park etme, duraklama ve her durumda gerekli tedbirleri almamak.
    10- Park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak park edilmiş araçlara çarpmak.


    TRAFİK KAZASINA KARIŞTIÐINIZDA NASIL DAVRANMALISINIZ
    Araç sürücüsü iseniz, trafik için ek bir tehlike oluşturmayacak şekilde; hemen durun.

    Trafik güvenliği için ışıklı işaret veya yansıtıcı cihazlan koyun, gereken diğer tedbirleri alın.

    Can ve mal güvenliğinin etkilenmemesi durumunda ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazalarda sorumluluğun belirlenmesine yarayacak iz ve delillerin kaza yerindeki durumunu değiştirmeyin.

    Olayın tarafları olarak istenilmesi durumunda kimlik ve adreslerinizi bildirmek, sürücü ve trafik belgeleri ile sigorta poliçelerinin tarih ve sayılarını diğer tarafa vermek zorunda olduğunuzu unutmayın.

    Yaralılara ilk yardım ve acil müdahale yaptırmak amacıyla kaza yerinden ayrılma durumu hariç, görevliler gelinceye kadar veya bunların iznini almadan kaza yerinden ayrılmayın.

    Başında sahibi veya sorumlusu bulunmayan motorlu araçlara, taşınabilen veya taşınamayan mallar ile mülklere zarar vermişseniz aracın, malın veya mülkün ilgilisini bulun.

    Bulunamadığı takdirde araçların ve zarar verilen diğer şeylerin görünebilen ve uygun yerlerine düşmeyecek, kaybolmayacak şekilde yazılı bilgi bırakın.

    Bu sizin insanlık görevinizdir.

    TRAFİK KAZASI SONRASI NE YAPMALI?

    Karayollarında kazalara yol açan en önemli hatalardan biri, belki de birincisi, ani ve lüzumsuz şerit değiştirmektir. Gereksiz sollamalar ise bunun en tehlikeli biçimidir. Önünüzde giden yada karşıdan gelen bir otomobil sollama veya şerit değiştirme eylemi yapıyorsa kendisine geçme payı bırakın.

    Yanınızdaki şeritte yol alan otomobil ya da kamyonları dış aynalarınızdan izleyin. En kritik nokta arkanızdan gelen ve sizi geçmeye çalışan otomobilin şoförünün yüzünü aynanızdan görmediğiniz andır. Böyle bir durumda, karşıdan otomobil gelmiyorsa, hızlanmanız karşıdan otomobil geliyorsa yavaşlayıp geçmesine izin vermeniz en doğru iş olacaktır. Bu durumlarda sinyallerinizi mutlaka kullanmak zorundasınız. Bir aracı, ağır tonajlı aracı sağdan geçmeye kesinlikle kalkışmayın

    Başınıza bir trafik kazası gediğinde veya yolda bir trafik kazasıyla karşılamanızda, almanız gereken gereken küçük fakat çok önemli birkaç önlem var. Bunlardan en önemlisi kaza mahallini trafikten korumak ve yoldaki diğer araçları uyarmaktır.

    Alınması Gereken Önlemler
    Kaza mahalline geldiğinizde otomobilinizi uzağına ve trafiği aksatmayacak şekilde park ederek dörtlü flaşörleri açın.

    Araçlardan biri yanıyorsa, yangının benzin tankına ulaşabileceğini unutmayın.

    İlk yardım gelene kadar yaralıların güvenli bir yere alınması ve kaza bölgesine yaklaşan diğer araçların güvenliği sağlanmalıdır.

    Kaza bölgesine yaklaşan trafiği her yönden uyarmak gerekir. Bunun için beyaz bir bez parçası veya el hareketiyle kazaya yaklaşan araçlar ikaz edilmeli.

    Kaza mahallinin 100 m ileri ve gerisine reflektör üçgeni koyarak ikinci bir güvenlik şeridi uygulanmalı.

    Kazaya karışan araçların motorları çalışıyorsa kapatın ve kontak anahtarını araçların üzerinde bırakın. Direksiyonun kilitli olmaması gerekir.

    Kazaya karışan araçların el frenleri çekili değilse çekin. Benzin kaçağı olabileceği düşünülerek,kaza mahalinde sigara içilmemeli.

    Yaralıları araç içinden çıkarırken çok dikkatli olun ve yaralının vücudunun her noktadan destek verin.

    Yaralının nefes alıp almadığını kontrol edin. Boyun kısmından yakayı gevşeterek rahat nefes almasını sağlayın.

    Maddi Hasarla Sonuçlanmış Kazalarda Anlaşma Nasıl Olur?

    Maddi hasarla sonuçlanan kazalarda kazaya karışan kişilerin tümü, yetkililerin gelmesine gerek görmez ve anlaşırlarsa durumu aralarında yazılı olarak tespit ederek olay yerinden ayrılabilirler.

    Bu şekilde bir anlaşma ile olay yerinden ayrılmış olan taraflar, meydana gelen zararın kendilerince doğrudan veya sigortaları tarafından karşılanacağı kabul etmiş sayılır.

    Ayrıca yazılı tespit yapmamış olsun veya olmasınlar sonradan yetkililerden trafik kazası tespit tutanağı düzenlemesi isteyemezler.

    Kaza Yerinden Geçmekte Olanların Yükümlülükleri Nelerdir?

    Kaza yerinde usulüne uygun ilk yardım tedbirleri almak,

    Olayı en yakın polis veya kuruluşuna bildirmek,

    İstek halinde yaralıları en yakın sağlık kuruşuna göndermek.

    Sigorta

    Araçlar trafiğe çıkarıldığında, geçerli teminat tutarları üzerinde yaptırılmış olan zorunlu mali mesuliyet sigorta poliçesinin araçta bulundurulması ve yetkililerin her isteyişinde gösterilmesi veya verilmesi mecburidir.

    Asli Kusurlu Sayılan Durumlar Nelerdir?

    Kırmızı ışıklı trafik İşaretlerinde veya yetkili memurun dur İşaretinde geçmek.

    Taşıt Giremez' trafik işareti bulunan karayolunda veya bölünmüş karayolunda karşı yönden gelen trafiğin kullanıldığı şerit, rampa ve bağlantı yollarına girmek.

    İkiden fazla şeritli taşıt yollarında karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şerit veya yol bölümüne girmek.

    Arkadan çarpmak.

    Geçme yasağı olan yerlerden geçmek.

    Doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapmak.

    Şeride tecavüz etmek.

    Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak.

    Kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak.

    Manevraları düzenlenen genel şartlara uymamak.

    Yerleşim birimleri dışındaki karayolunun taşıt yolu üzerinde, zorunlu haller dışında park etme ve duraklama ve her durumda gerekli tedbirleri almamak.

    Park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak park edilmiş araçlara çarpmak.

    Trafik Kazalarına Kim El Koyar?

    Trafik kazalarına; adli yönden gereği yapılmak üzere mahalli genel zabıtaca, kazanın oluş nedenlerini, iz ve delillerini belirleyerek trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek üzere de trafik zabıtasınca el konulur. Trafik zabıtasının görevli olmadığı veya bulunmadığı karayollarında meydana gelen kazalarda trafik kazası tespit tutanağı mahalli genel zabıtaca düzenlenir ve bir örneği o yerin trafik zabıtasına gönderilir.

    Garanti Fonundan Hangi Durumlarda Yararlanılır?

    Zorunlu mali sorumluluk sigortasına tabi motorlu araçların sebep olacakları zararların, aşağıdaki durumlarda işletenin sorumluluğuna ilişkin kurallar uyarınca geçerli teminat tutarları dahilinde karşılanması amacıyla Garanti Formu oluşturulmuştur. Garanti Fonuna şu durumlarda başvurulur:

    Kazayı yapan motorlu aracın tespit edilmemesi durumunda kişiye gelen bedensel zararlar için,

    Kazanın meydana geldiği tarihte geçerli olan teminat tutarları dahilinde zorunlu mali sorumluluk sigortasını yaptırmamış olan işletenlerin neden olduğu bedensel zararlar için,

    Zorunlu mali sorumluluk sigortası yapan sigortacıların iflası halinde sigortacının ödemekle yükümlü olduğu maddi zararlar için,

    Çalınmış veya gasp edilmiş motorlu araç bir olaya sebep olmuş ve işleten de sorumlu değilse kişiye gelen zararlar İçin.

    Maddi Hasarlı Trafik Kazasına Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?

    Eğer maddi hasarlı trafik kazasına karıştıysanız; trafik için ek bir tehlike yaratmayacak şekilde hemen durmak, trafik güvenliği için ışıklı işaret veya yansıtıcı cihazlar koyarak tedbir almak, olayı yetkili ve görevlilere bildirmek, onlar gelinceye kadar veya onların İznini almadan kaza yerinden ayrılmamakla yükümlüsünüz.
    Ancak, maddi hasarla sonuçlanan hazalarda; kazaya karışanlar olarak, yetkililerin gelmesine gerek görmez ve anlaşırsanız, durumu aranızda yazılı olarak tespit edip olay yerinden ayrılabilirsiniz. Bu şekildeki bir antlaşmayla olay yerinden ayrılmanız durumunda, kendi zararınızı karşılanacağınızı kabul etmiş sayılırsınız.

    Araç İşletenlerin Hukuki Sorumluluğu ve Araç Sigortası

    Araç işleticilerinin sorumluluğu ile araçların sigorta ettirilmesi hususunda Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleriyle 'Kamu Araçları Garanti Fonu Yönetmeliği' hükümleri uygulanır.

    Zarar, Ziyan ve Dava Açma

    Trafik davalarına Trafik mahkemelerinde, bulunmadığı takdirde Sulh Ceza Mahkemesinde bakılır. Doğrudan doğruya sigortacıya karşı dava açıldığı gibi hukuk mahkemesine de dava açılabilir.

    Sorumluluğunuz

    İşlettiğiniz bir motorlu araçla bir kişinin ölümüne veya yaralanmasına veya bir şeyin zarara uğramasına sebep olursanız motorlu aracın işleteni olarak bu zarardan sorumlu olursunuz

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR
      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

      Cezalar için




      (5495 sayılı Kanun)
      65/1-j : Gerekli şartlar ve tedbirler yerine getirilmeden araç çekmek, 107,00 YTL, Peşin 80,25 YTL

      81/1-b : Kazalarda; ölen, yaralanan veya maddi hasar var ise bu kaza can ve mal güvenliğini etkilemiyorsa, sorumluluğunun tespitine yarayan iz ve delil dahil kaza yerindeki durumu değiştirmek, 222,00 YTL, Peşin 166.5 YTL.

      81/1-d : Kazayı, yetkililere bildirmemek ve bunlar gelinceye kadar veya yetkililerin iznini almadan kaza yerinden ayrılmak, 108,00 YTL, Peşin 81 YTL

      81/1-e : Mal sahibinin veya ilgili kişilerin bulunmadığı sırada, eşya veya yüklere zarar verildiği ve ilgilileri bulunmadığı takdirde, zarar verilen şey üzerine yazılı bilgi bırakmamak ve durumu ilgili zabıtaya bildirmemek, 108,00 YTL, Peşin 81 YTL

      81/3 : Anlaşma hali dışında; maddi hasarlı, ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarında, zabıtanın iznini almadan olay yerinden ayrılmak, 222,00 YTL, Peşin 166.5. YTL.

      Yorum

      • bmw m3
        Junior Member
        • 30-11-2005
        • 25

        #4
        Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

        çok saolun arkadşlar ama.asıl sormak istediğim vurup kaçtığı için bu cezaları ödicek tamam.sigortası vurduğu arabanın hasarını karşılarmı?

        Yorum

        • ybæl©ik
          ADMINISTRATOR
          • 25-01-2003
          • 30775

          #5
          Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

          İfadeler ve tespitler ışığında Trafik Polisinin düzenleyeceği Tutanak ve sonuçları önemlidir. Bu aşamada bizler ne dersek yanlış olacaktır.

          Düzenlenen Rapora göre Kasko veya Trafik sigortası kendileri açısından durumu değerlendirerek ve gerekli ekspertizleri yaptıktan sonra nihai kararı vereceklerdir.

          Olayın mahkemeye intikali durumunda ise Mahkeme Kararı kesin hüküm ifade edeceğinden ilgili birimler/kişiler bu yönde hareket etmek durumundadırlar.

          Bu tür bir olay için standart bir uygulama yoktur, olamaz da.


          Aleyhinizde olan bir durum

          Sürücünün asli kusurlu sayıldığı durumlar

          10- Park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak park edilmiş araçlara çarpmak.

          Yorum

          • sarslan724
            Senior Member
            • 28-03-2005
            • 7947

            #6
            Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

            Originally posted by bmw m3 View Post
            çok saolun arkadşlar ama.asıl sormak istediğim vurup kaçtığı için bu cezaları ödicek tamam.sigortası vurduğu arabanın hasarını karşılarmı?
            bilindiği üzere iki farklı sigorta vardır. birincisi zorunlu trafik sigortası diğeri de kasko. trafik sigortası, kişi hatalıysa karşı tarafın zararını ödeyen sigortadır. karşı tarafın hasarını 5.750ytl' ye kadar(bu geçen senenin rakamıydı, bu sene muhtemelen artmıştır) öder. kasko varsa ve poliçede ihtiyari mali sorumluluk klozu varsa, bu durumda da karşı tarafın hasarı ödenir. cezalar sürücünün kendisi tarafından ödenir. alkol olmadığı sürece kasko ve trafik sigortası ödemeleri yapar.

            yeni düzenleme ile maddi hasarlı trafik kazalarında takibat başlıyor ancak karşılıklı taraflardan şikayetçi olan yoksa dava düşüyor. şikayetçi olsalar da genelde dava açılmasına gerek kalmıyor.

            Yorum

            • bmw m3
              Junior Member
              • 30-11-2005
              • 25

              #7
              Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

              PC_GOçok teşekkürler.burda takipçi bir arkadaşa sormuş kaza yapan arkadaş.kaçtuysan sigorta ödemez karşı tarafın hasarını sen ödersin trafik cezalarınıda sen ödersin demiş.
              birde vurduğun aracın sahibi aracını servise çektiyse yandın demiş.tarfik polisinin tuttuğu rapor kaza yapan kişinin ifadesini almadığı sürece geçerli olurmu?
              aracı servise çekmiş olabilirmi?

              Yorum

              • sarslan724
                Senior Member
                • 28-03-2005
                • 7947

                #8
                Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

                Originally posted by bmw m3 View Post
                PC_GOçok teşekkürler.burda takipçi bir arkadaşa sormuş kaza yapan arkadaş.kaçtuysan sigorta ödemez karşı tarafın hasarını sen ödersin trafik cezalarınıda sen ödersin demiş.
                birde vurduğun aracın sahibi aracını servise çektiyse yandın demiş.tarfik polisinin tuttuğu rapor kaza yapan kişinin ifadesini almadığı sürece geçerli olurmu?
                aracı servise çekmiş olabilirmi?
                şimdi olayın hukuksal yönünü ybalcık hocam anlatmış ben pratikteki yönünü anlattım size. ancak anlayamadığım noktalar var. kaza yapan kişi, kaza yerinden uzaklaşıp karakola mı gitmiş? yani kaza yaptığı yerden uzaklaşarak direk karakola gidip ben kaza yaptım, olay yerinde durmak istemedim, direk karakola geldim mi demiş? yoksa etraftan plakasını almışlar da ve polise mi bildirmişler?

                eğer ilk söylediğim gibiyse yukarıda yazdıklarım geçerlidir ancak kaçtıktan sonra etraftan plakasını almışlar ve arkadaşınız polis tutanak tutmak için geldiğinde olay yerinde değilse ve bu tutanakta yazılıysa durum karışacaktır. takipçinin söyledikleri geçerli olur bu durumda.

                Yorum

                • bmw m3
                  Junior Member
                  • 30-11-2005
                  • 25

                  #9
                  Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

                  korkup kaçmış.plakayısını polise başka birileri vermiş.aradan 5gün geçmiş sonra karakoldan arayıp aracınız trafik kazasına karışmış demişler.ehliyet ruhsat sigorta poliçinezle birlikte karakola pazartesi günü gelin demişler.umarım arabası çarpılan kişi servise çekmemiştir arabasını.kendi aralarında anlaşırlar ise onun tanıdık tamirci arkadaşları var onlara yaptırır.

                  Yorum

                  • ozkandonmez
                    Administrator
                    • 30-12-2002
                    • 47397

                    #10
                    Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

                    Burada gözden kaçan bir durum olabilir arkadaşlar;

                    Vurulan araç sokakta, kaldırım kenarında park halinde ise ve bu araca vurulup maddi hasarlı kaza meydana getirilmişse, burada suçun büyük çoğunluğu aracı park edip başından ayrılan kişiye yani çarpılan araca aittir.

                    Vuran kişiye sorun park halindeki aracın bulunduğu park yeri bir site-apartman yada başkaca bir resmi park yerimiymiş, değilse mahkemede sadece kazaya karışıp kaza yerinden ayrıldığı için ceza alır onun dışında sorun olmaz.

                    Yaklaşık 10 yıl kadar önce aynı olay G.antep de çalışan bir arkadaşın başına gelmişti.

                    Olay şöyleydi ;

                    Oturduğu evin bahçesinde yada altında park yeri bulunmadığı için binanın önündeki kaldırımın kenarına park etmiş ve eve çıkmış, balkonda otururken başka bir aracın gelip arabasına vurduğunu görümüş hop dur filan demeye kalmadan vuran araç kaçıyor ve bu aradada plakasını alıyor arkadaş.

                    Polise başvuruyor arabayı 2-3 gün sonra kazalı vaziyette buluyorlar ve mahkemeye çıkartıyorlar , hakimin söylediği aynen şu ;

                    Arabanı park ettiğin yer binanın resmi park yerimi ?? hayır diyor, peki neden kaldırımın kenarına park edipte yolu daraltıyorsun , o halde sen suçlusun deyip mahkemeyi bitiriyor.

                    arkadaş sigortadan da faydalanamadı ve masraflarını kendisi ödeyerek bir hayat dersi almış oldu.

                    Sonuç ;

                    Resmi park yeri dışında kaldırım kenarına park edilmiş araçlar trafiği daraltığı ve tehlike yarattıkları için suçlu duruma düşmektedirler, kaza olrusa muhtemelen haksız olacaklar araçları hasar görsede. Hatta hakim vuran tarafın bile hasaranı karşılama cezası verebilir.
                    Son düzenleme ozkandonmez; 09-12-2007, 20:02.
                    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                    HAYDI IPTV YAPALIM

                    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                    LÜTFEN OKUYUN

                    Yorum

                    • bmw m3
                      Junior Member
                      • 30-11-2005
                      • 25

                      #11
                      Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

                      peki yarın karakola gittiğinde daha az ceza alması için veya sigortanın hasarını karşılaması için vericeği ifadede ne derse onun için yararlı olur?bence korkup kaçtığına inanmazlar.bütün suçu buna yüklerler malum maddi durumuda iyi değil.zaten yeterince bunalıma girdi.sizce nasıl bir ifade vermesi onun için en uygunu olur?
                      saygılar.

                      Yorum

                      • bmw m3
                        Junior Member
                        • 30-11-2005
                        • 25

                        #12
                        Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

                        Originally posted by ozkandonmez View Post
                        Burada gözden kaçan bir durum olabilir arkadaşlar;

                        Vurulan araç sokakta, kaldırım kenarında park halinde ise ve bu araca vurulup maddi hasarlı kaza meydana getirilmişse, burada suçun büyük çoğunluğu aracı park edip başından ayrılan kişiye yani çarpılan araca aittir.

                        Vuran kişiye sorun park halindeki aracın bulunduğu park yeri bir site-apartman yada başkaca bir resmi park yerimiymiş, değilse mahkemede sadece kazaya karışıp kaza yerinden ayrıldığı için ceza alır onun dışında sorun olmaz.

                        Yaklaşık 10 yıl kadar önce aynı olay G.antep de çalışan bir arkadaşın başına gelmişti.

                        Olay şöyleydi ;

                        Oturduğu evin bahçesinde yada altında park yeri bulunmadığı için binanın önündeki kaldırımın kenarına park etmiş ve eve çıkmış, balkonda otururken başka bir aracın gelip arabasına vurduğunu görümüş hop dur filan demeye kalmadan vuran araç kaçıyor ve bu aradada plakasını alıyor arkadaş.

                        Polise başvuruyor arabayı 2-3 gün sonra kazalı vaziyette buluyorlar ve mahkemeye çıkartıyorlar , hakimin söylediği aynen şu ;

                        Arabanı park ettiğin yer binanın resmi park yerimi ?? hayır diyor, peki neden kaldırımın kenarına park edipte yolu daraltıyorsun , o halde sen suçlusun deyip mahkemeyi bitiriyor.

                        arkadaş sigortadan da faydalanamadı ve masraflarını kendisi ödeyerek bir hayat dersi almış oldu.

                        Sonuç ;

                        Resmi park yeri dışında kaldırım kenarına park edilmiş araçlar trafiği daraltığı ve tehlike yarattıkları için suçlu duruma düşmektedirler, kaza olrusa muhtemelen haksız olacaklar araçları hasar görsede. Hatta hakim vuran tarafın bile hasaranı karşılama cezası verebilir.
                        normal bir caddeymi peşpeşe sıralı otopark halinde arabalar varmış yani otopark değil cadde keneraymış.aslında söylediğin mantıklı ama hangimiz otoparka koyuyoruzki aracımızı .zaten yeterli otopark okadar azki.birde para vermek bizim milletin işine gelmez.

                        Yorum

                        • ozkandonmez
                          Administrator
                          • 30-12-2002
                          • 47397

                          #13
                          Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

                          Tabi bunu buradan söylemenin kanunen sıkıntılar olablir o nedenle söyleme şansımız yok ancak;

                          Yukarıdada bahsettiğim üzere arkadaşınızın vurduğu aracın bulunduğu yer ve sürücüsünün aracın yanınd olup olmaması önemli. Zaten bana zarar verirler düşüncesi ile korkup kaçtım diyecek başka açıklaması yok, kimsede neden korktun kaçtın diyemez insanları türlü türldür, bu nedenle korkup kaçan insanı hiç bir kimse neden korktun kaçtın kardeşim sorgulaması yapamaz.

                          Tek sorun korkup kaçmış dahi olsa neden en yakın karakola gitmediğidir. Suçun asıl ouştuğu noktada budur. Bu noktada ise alkollü olabilececği şüphesi doğar tabiki geçen bir sürede olmasından dolayı bunun tesbiti mümkün değildir. Bu sebeplerden dolayı belli bir para cezası yer ama trafik sigortası karşı tarafın zararlarını karşılayacaktır.
                          Son düzenleme ozkandonmez; 09-12-2007, 20:14.
                          Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                          HAYDI IPTV YAPALIM

                          TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                          LÜTFEN OKUYUN

                          Yorum

                          • Kadim
                            Senior Member
                            • 30-01-2004
                            • 4782

                            #14
                            Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

                            Yav arkadaş böyle kara kara düşüneceğinize, avukata danışsanıza.

                            Yorum

                            • bmw m3
                              Junior Member
                              • 30-11-2005
                              • 25

                              #15
                              Konu: park halindeki araca vurup kaçmanın cezası lütfen yardım

                              kardeş zaten maddi durumu iyi değil arkadaşımın askeri ücrete çalışıyor.burda avukatlarla soru sormak bile para .bende bu forumda bu tür bilgisi olan çok iyi niyetli yüzlerce arkadaş var.herkese elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyolar.
                              onlara sonsuz teşekkürler saygılar.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X